Ευχετήρια δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Χρήστου Ντακαλέτση

Στο τέλος μιας αυτοδιοικητικής θητείας και στην αυγή μιας νέας δημοτικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες μέρες, εύχομαι να έχουμε μπροστά μας μία πενταετία ευκολότερη για όλους μας, πρώτα από όλα για τους συμπολίτες μας και έπειτα για τις διοικήσεις των Δήμων μας που είναι ταγμένες να υπηρετούν τους πρώτους.

Αναλογιζόμενος πως πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, αναλαμβάνοντας καθήκοντα, κανείς μας δε μπορούσε να φανταστεί τις δυσκολίες και τις κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, η ευχή που κάνω είναι για μια ομαλή πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά περίοδο, για όλους μας. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, δείξαμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού πως και στα απρόβλεπτα προσαρμοζόμαστε γρήγορα, πως βρίσκουμε γρήγορα τις απαντήσεις και πως με την καλή θέληση των συνδημοτών μας, προχωράμε μπροστά. Σε θεσμικό επίπεδο, κατά την τετραετία που πέρασε, πετύχαμε σημαντικούς στόχους, όπως για παράδειγμα, να αυξήσουμε σημαντικά υπέρ μας τις πάγιες κρατικές χρηματοδοτήσεις, αφού για χρόνια, οι περιφερειακοί κυρίως, οι μικροί και ορεινοί Δήμοι υπολείπονταν στο μέγεθος της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης.

Η αυτοδιοικητική θητεία που ανοίγεται μπροστά μας περιλαμβάνει προκλήσεις, τις οποίες όλοι αναγνωρίζουμε. Απαιτείται συνεργασία, ενιαίο αυτοδιοικητικό μέτωπο και συνεννόηση, ώστε με ισχυρή και καθαρή φωνή απέναντι στην κεντρική εξουσία, να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των Δήμων μας και των συνδημοτών μας.
Εύχομαι σε όλους τους Ηπειρώτες Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένα, με υγεία, και ευημερία.

 

Τελετή απονομής των βραβείων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 

Στην κατάμεστη αίθουσα του φιλόξενου ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης απονεμήθηκαν τα βραβεία σεναρίου, μικρού και μεγάλου μήκους, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και τα βραβεία θεατρικού έργου και θεατρικού 30 σελίδων της Ε.Σ.Ε. και του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με οικοδεσπότες της βραδιάς την Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Ι.Μ.Κ. και τον Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας ο οποίος απένειμε και το 1ο βραβείο σεναρίου μεγάλου μήκους, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Κώστας Παπαπέτρος, η γενική γραμματέας Τζένη Κοσμίδου, το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Βολιώτης, το μέλος της Ελεγκτικής Δημήτρης Σοφιανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Στάθης Βαλούκος, ο πρώην αντιπρόεδρος Θανάσης Σκρουμπέλος, ο πρώην γενικός γραμματέας Θάνος Τσάμπρας και τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Κωστούλα Τωμαδάκη, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Αδαμάντιος Πετρίτσης, Ανδρεάνα Σαπρίκη, Αλέξης Γιαννούλης, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννος, Γιώργος Τζιβελέκης μετά της κόρης του Ερατούς, Ελπίδα Μηναδάκη, Νίκος Γιαννίκας, και τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. Κατερίνα Καράμπελα, συντονιστική επιτροπή Αθηνών Μαρία Τζανουκάκη, Χριστίνα Δούσμανη, Γέα Κολλιντζα, Ευθυμία Καραγιαννοπούλου και Μαρία Παπαφράγκου και Μάνος Πολυκρέτης μέλη της Συντονιστικής Ηλιούπολης Αττικής. Επίσης η Πέννυ Μπινιάρη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη υπέγραψαν το συμβόλαιο μίσθωσης του Μεγάρου Μποδοσάκη

Το συμβόλαιο μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεγάρου Μποδοσάκη επί της Λεωφόρου Αμαλίας 20 υπέγραψαν σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της κ.Κωνσταντίνος Τασούλας και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη κυρία Αθηνά Δεσύπρη.
Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της Λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ιστορικό κτήριο της Αθήνας. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, ενώ την περίοδο 2005-2006 ανακαινίστηκε ριζικά. Αποτελείται από ισόγειο, 6 ορόφους και 2 υπόγεια, έχοντας συνολική επιφάνεια 13.460 τ.μ. Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τουςΣτύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.
Στο Μέγαρο Μποδοσάκη θα στεγασθούν κυρίως οι διοικητικές υπηρεσίες της Βουλής που σήμερα στεγάζονται σε διάφορα μίσθια επί των οδών Σέκερη και Βασιλίσσης Σοφίας. Η ολοκλήρωση της μετακόμισης αναμένεται να γίνει εντός των πρώτων μηνών του 2024.