Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Ο Χριστόφορος Σιαφάκας στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Αρταίων : Δήμος Ανοιχτός για ΟΛΟΥΣ

«Η Διοίκηση του Δήμου δεν είναι εξουσία αλλά υπηρεσία προς τους πολίτες»

«Ζητώ την συμπαράσταση σας, την υπομονή σας και την κατανόηση σας όπου χρειάζεται»

Με μια ενωτική ομιλία, χαμηλών τόνων αλλά και με την δική του γραμμή που θα ακολουθήσει ως νέος Δήμαρχος Αρταίων, ο Χριστόφορος Σιαφάκας κατέγραψε με αδρές γραμμές την πολιτική στο τιμόνι του Δήμου την επόμενη πενταετία.
Στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ, ο νέος Δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, μίλησε για ανοιχτές πόρτες του Δήμου σε όλους, για διάλογο και συνεργασία και ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι «ανοιχτή σε κάθε πρόταση, με ανοιχτά αυτιά και καθαρό μυαλό… σεβόμενοι την ψήφο των πολιτών και ανεξάρτητα από τις διαφορές που έχουμε θα συνεργαστούμε όλοι μαζί γόνιμα και δημιουργικά.. Δεν ερχόμαστε ως οι μεγάλοι νικητές και εκδικητές.. Κανένας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση… Το κρίσιμο θέμα δεν είναι η νίκη στις εκλογές, αλλά είναι η λύση των προβλημάτων των πολιτών»
Ο Χριστόφορος Σιαφάκας υποσχέθηκε διεκδίκηση από την κεντρική πολιτεία των μεγάλων έργων που δικαιούται η Άρτα, και ζήτησε την συμπαράσταση και την κατανόηση όλων στο ταξίδι που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου.

Παρουσίες

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Άρτας κ. Στύλιος Γεώργιος, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος, ο Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Μίγδος Περικλής και Νικολάου Σκουφά κ. Παπασιώζος Κωνσταντίνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σίμου Αναστασία και Σπύρου Νικόλαος, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και φορέων και συλλόγων της πόλης.
Το λόγο έλαβαν ο βουλευτής Άρτας κ. Στύλιος Γεώργιος και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς Βασίλειος, επισημαίνοντας από την πλευρά τους τη σημασία της συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή και ευχόμενοι καλή θητεία. Εστάλη επίσης επιστολή από την κ. Γεροβασίλη Όλγα για καλή και παραγωγική θητεία προς όφελος των δημοτών. Το λόγο έλαβαν επίσης ο απερχόμενος Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης Χρήστος και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή κ. Αμπελογιάννη Βάσω.
Στην δική του ομιλία ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέροντας πως η δημοτική του αρχή αφήνει μετρήσιμο έργο και σημαντική παρακαταθήκη στη νέα, ευχαρίστησε συνεργάτες και εργαζόμενους στον Δήμο.

Στον δικό του χαιρετισμό ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα Δημοτική Αρχή, δηλώνοντας συμπαραστάτης στα αιτήματα του Δήμου.
Τις ευχές του στο νέο δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε ο Μητροπολίτης Άρτας που τέλεσε και την ορκωμοσία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς ευχόμενος επιτυχία στο έργο της Δημοτικής Αρχής, σημείωσε ότι τι τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτούν συνεργασία ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να αποφεύγονται τοπικιστικές αντιπαλότητες.

Η ομιλία Σιαφάκα
Στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία ο νέος Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των ανθρώπων ξεχωριστές, σημαντικές, ιδιαίτερες, συγκινητικές, πλημμυρισμένες από κάθε μορφής συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης τα οποία δημιουργούνται από εκπλήρωση επιθυμιών και στόχων μετά από δίκαιους και έντιμους αγώνες χωρίς εξαρτήσεις και γραμμάτια. Γιατί ποτέ κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Αντίθετα μέσα από αυτούς σφυρηλατούνται σχέσεις ζωής. Εύχομαι και θα επιδιώξω ολόψυχα η λαϊκή ετυμηγορία να αποβεί επ’ ωφελεία του τόπου μας.
Υπάρχουν όμως και εκείνες οι στιγμές που φέρουν το βάρος της ευθύνης απέναντι στους συνδημότες σου που σε επέλεξαν να είσαι εσύ αυτός που θα τους εκπροσωπήσει στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης θα διαχειρίζεσαι τα ζητήματα τους θα αγωνίζεσαι με καθημερινό ζήλο για το κοινό καλό, με γνώμονα πάντοτε το καλύτερο για το συμφέρον του τόπου.

Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που αναλαμβάνω και τι σημαίνει να κρατάς το τιμόνι του Δήμου. Απόφαση μου να καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου που εκφράστηκε και που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης, και του Δήμου, ένα μέλλον που οφείλουμε να υπηρετήσουμε με σεμνότητα πίστη και υπακοή στους νόμους, με δυναμισμό αλλά και με τιμιότητα και ακεραιότητα.
Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όσα θέλουμε να αλλάξουμε και όσα θέλουμε να εξελίξουμε στην επόμενη πενταετία που ανοίγεται μπροστά μας.
Αγαπητοί συμπολίτες ορκιζόμαστε σήμερα ενώπιον όλου του αρτινού λαού πως θα τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών ανεξάρτητα από τις διαφορές που έχουμε στις αντιλήψεις μας, στις προτεραιότητες και στον τρόπο δουλειάς μας (…) Κανένας δεν κατέχει την απόλυτη γνώση, είμαστε και θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά. Το κρίσιμο θέμα σήμερα δεν είναι η νίκη στις εκλογές, το κορυφαίο θέμα είναι η αναζήτηση των απαντήσεων στα πολλαπλά προβλήματα των συμπολιτών μας.
Πρέπει να θυμόμαστε πως ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές όλοι μαζί εκπροσωπούμε το σύνολο της κοινωνίας. Η κοινωνία μας προσέφερε την ψήφο της στηρίζοντας πάνω μας προσδοκίες και απαιτήσεις μεταφέροντας στις δικές μας πλάτες τα δικά της βάρη. Κι αυτά τα βάρη έχουμε υποχρέωση να τα σηκώσουμε.

Βούληση για συνεργασία
Η παρουσία όλων μας στο δημοτικό συμβούλιο δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά καθημερινή δουλειά, προσπάθεια για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών του Δήμου Αρταίων.
Η δημοκρατία και ειδικά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπει μονόλογους, αντίθετα επιβάλει διάλογο και σύνθεση απόψεων, πλούτο ιδεών και πρωτοβουλιών.
Θα ήθελα να θεωρήσετε ως δεδομένη την βούληση μου, για συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις όλους τους δημοτικούς συμβούλους, όπως και με το σύνολο των αρχών και των φορέων.
Δεν λέω απλά πως η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή για όλους αλλά πως εγώ θα χτυπώ πρώτος τη δίκη σας πόρτα. Η Διοίκηση του Δήμου δεν είναι εξουσία αλλά υπηρεσία προς τους πολίτες. Οδηγός των αποφάσεων μας θα είναι η θέληση τους. Θα αποκαταστήσουμε την ισονομία και την δικαιοσύνη. Θα αποφασίζουμε και θα λογοδοτούμε με εντολέα μας τους δημότες. Αυτή τη δέσμευση θα την τηρήσουμε με ευλάβεια.
Σήμερα βρισκόμαστε στην αφετηρία. Αναλαμβάνω τον ρόλο του πρώτου αλλά μεταξύ ίσων πάντα.
Ζητώ σήμερα την συμπαράσταση σας την υπομονή σας και την κατανόηση σας όπου χρειάζεται….

Φίλες και φίλοι,
Στη νέα εποχή που ξεκινά σήμερα για το Δήμο Αρταίων ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στην προσπάθεια αυτή θα θέλαμε να έχουμε δίπλα όλους τους δημότες, όλη την τοπική κοινωνία. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι προτάσεις σας μπορούν να προσφέρουν πολλά στην τελική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής.
Μια συλλογική επιτυχία για το καλό του τόπου!
Να καλωσορίσω και να συγχαρώ όσους για πρώτοι φορά εξελέγησαν είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στα τοπικά συμβούλια.
Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, ώστε να έχουμε μια δημιουργική και αποτελεσματική δημοτική πορεία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, και τους εύχομαι καλή θητεία.
Ευχαριστώ τον απερχόμενο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, που πλέον θα πορευτούν μαζί μας, στο δημοτικό συμβούλιο, από τη θέση της αντιπολίτευσης!

Να καταθέσω επίσης τις θερμές μου ευχαριστίες στους απερχόμενους Συμβούλους που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Αρταίων και την τοπική κοινωνία.
Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς, που σήμερα μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Ευχαριστώ την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου, στήριγμά μου….
Να ευχηθώ καλές γιορτές ! Ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, ευτυχία, χαμόγελα και φώτιση με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Και να πω πως : Η ευθύνη είναι τεράστια. Και η ελπίδα για το «όνειρο» έχει δρόμο μακρύ και δύσκολο.
Ο Δήμος Αρταίων μας καλεί! Το παρόν απαιτεί! Το μέλλον μας προκαλεί! Ευχαριστώ!