Ζαγοράκης πρόεδρος της ΕΠΟ :Ευκαιρία ανάκαμψης ή....Διαπλοκή

Γράφει ο Άλκης Παπαχρηστάκης

Ο Ζαγορακης το 2004 σαν αρχηγός, σαν ηγέτης σήκωσε το ευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου για την εθνική ομάδα της Ελλάδας. Δέκα χρόνια αργότερα εξαργυρώνοντας την μεγάλη επιτυχία εκλέγεται Ευρωβουλευτής.
Το 2021 ύστερα από πρόταση – πρόσκληση του Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Αυγενάκη δέχεται να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της Ε. Π. Ο..Δέχεται.
Η πορεία του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα δείξει αν έκανε την σωστή επιλογή.
Εκλέχτηκε λοιπόν ο Ζαγορακης πρόεδρος της ΕΠΟ χωρίς όμως να εκλεγούν και οι αρεστοί της κυβέρνησης που απόδοκιμάστηκαν στις εκλογές.
Ο Ζαγορακης σαν πρόεδρος πρέπει να πείσει και να βάλει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη και στην διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ποδοσφαίρου.
Είναι πράγματι ηγέτης; έχει τα “κότσια” να σπάσει αυγά που θα φέρουν την Άνοιξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Αν ο Ζαγορακης είναι εγκλωβισμένος στα πολιτικά παιχνίδια του Αυγενακη θα αποτύχει. Αν πορνευθεί ομαδικά και κάτω από το πρίσμα της UEFA και FIFA και λειτουργήσει σύμφωνα με την ολιστική μελέτη πάντα για το καλό του αθλήματος που εκλέχτηκε να υπηρετήσει , δύσκολα όμως, αλλά θα πετύχει.
Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Είναι ευκαιρία. Ένα παιδί που βγήκε από τις αλάνες έχει το κλειδί στο χέρι.

1)Επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανεξάρτητο χωρίς δεσμεύσεις και παρεμβάσεις.
2)Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στήριξη και οικονομική ενίσχυση
3)αθλητές, στήριξη στους Έλληνες παίκτες, ενίσχυση της κάρτας υγείας, αποκατάσταση τραυματισμών από αγωνιστικές υποχρεώσεις, έμφαση στις υποδομές-ακαδημιες.
4)προπονητές, ενίσχυση του ρόλου του προπονητή, πτυχιούχοι προπονητές σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA, σεμινάρια ενημέρωσης-εκπαίδευσης.
5)αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεργασία με Γ. Γ. Α, περιφέρειες και Δήμους για βελτίωση και δημιουργία αθλητικών υποδομών.
Πολλά άλλα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά εδω θα πούμε ότι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του αθλήματος του ποδοσφαίρου έγκειται στην προσωπικότητά και στην διάθεση του Ζαγορακη να δουλέψει και να σηματοδοτήσει το αύριο του αθλήματος και να αποδείξει ότι δεν θα είναι θέμα τύχης (κάτι που μας χρεώνουν μερικοί για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου) αλλά συνεργασίας και συνολικής προσπάθειας.
Στο τέλος της θητείας θα κριθεί η επιτυχία η’ η αποτυχία. Υπομονή.

(*Ο Άλκης Παπαχρηστάκης είναι Αναπλ. Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής)