Η επανέκδοση ( ; ) μιας πολιτικής ταυτότητας

Του Γιώργου Παππά*

Έχει ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία, όπου και θα εκλεγεί η-ο επικεφαλής του κομματικού σου φορέα.
Έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες, έχει ξεκινήσει η προσυνεδριακή/προεκλογική διαδικασία και η Πρόεδρός σου -και εκ νέου υποψήφια- εισάγεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο και μια μέρα μετά ανακοινώνει πως αποσύρεται από τη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος.
«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μη συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Η γυναίκα πρέπει να καταθέσει όλη της τη δύναμη για να ξανακερδίσει μια τεράστια μάχη για την υγεία της. Και μακάρι σε λίγο καιρό να είναι ακόμη μία περαστική περιπέτεια της ζωής της.
Είσαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Αυτό που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό -ανθρώπινα, συντροφικά, συλλογικά και πολιτικά- δεν είναι να αναβάλλεις την εκλογική διαδικασία;
Να την ματαιώσεις -ως έχει- και να την επανεκκινήσεις;
Με εκ νέου κατάθεση υποψηφιοτήτων, δίνοντας την ευκαιρία σε πιθανή άλλη διαθεσιμότητα να καλύψει το κενό που δημιουργεί, τόσο στις εσωκομματικές ζυμώσεις και ισορροπίες, όσο και στις πολιτικές κατευθύνσεις, η απουσία από αυτές της Προέδρου σου;

Μιας και οι όροι της εκλογής της ηγεσίας σου άλλαξαν, καθοριστικά.
Εντελώς διαφορετικό από χθες το σκηνικό, καθώς η κ. Γεννηματά -με αυξημένο ειδικό βάρος για τον πολιτικό φορέα σου- αφενός δεν έχει τη δυνατότητα, όχι τη διάθεση, αυτήν την εξέφρασε με την κατάθεση της υποψηφιότητάς της, αλλά τη δυνατότητα να υπερασπιστεί το διακριτό πολιτικό της σχέδιο για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.
Και αφετέρου, αν συνεχιστεί η προεκλογική διαδικασία απλά αφαιρώντας την Πρόεδρο από τους 4 αρχικά υποψήφιους, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υποστηριχθεί επαρκώς το πολιτικό στίγμα των μελών και στελεχών του κόμματος, που μέχρι χθες εκφράζονταν μέσα από την υποψηφιότητά της.
Είσαι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Νομίζω πως ξεκίνησες από χθες να ζεις από τις πιο κρίσιμες και αποκαλυπτικές στιγμές της πολιτικής σου ταυτότητας.

* Ο Γιώργος Παππάς είναι Χημικός Μηχανικός πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου