Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία

Γράφει ο Άλκης Παπαχρηστάκης

Και ενώ οι εξελίξεις στον καιρό της πανδημίας καθημερινά μεταβάλλονται από τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΠΑΣΟΚ) σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα. Για μια ακόμη φορά ειπώθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ “δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενος” , θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο μας, την Ν. Δ καθώς επίσης και απέναντι στον λαϊκισμό του Σύριζα και τις διακριτές ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές διάφορες.

Ας δούμε τώρα μερικά θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, και πρώτα, πρώτα να αναφερθούμε στην ΠΑΝΔΗΜΊΑ . Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η αλήθεια πάρα την κυβερνητική προπαγάνδα. Κάθε μέρα έχουμε χιλιάδες κρούσματα, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, ενώ καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάνονται και το ΕΣΥ βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο.
Οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας είναι εξουθενωμένοι από τις ελλείψεις και τις συνθήκες εργασίας και τους χρησιμοποιούν σαν αναλώσιμους.
Από την άλλη μεριά οι δραστηριότητες ανοίγουν όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε γιατί ανοίγουν με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας.

Η οικονομία είναι ένα θέμα που επίσης απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα.
Τα μέτρα στήριξης που παίρνει η κυβέρνηση, όχι μόνο είναι ανεπαρκή, αλλά δεν προσφέρουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, αδιαφορώντας για τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες και όσους έχουν ανάγκη.
Η κυβέρνηση δια του υπουργού Χατζηδάκη προαναγγέλλει την προώθηση του εργασιακού νομοσχεδίου κάνοντας επίθεση στους εργαζομένους με ένα ωράριο λάστιχο και την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και μάλιστα με απλήρωτες υπερωρίες.
Επίσης να αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ χρησιμοποιεί ένα σχέδιο που δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.

Κλείνοντας σήμερα δεν θα μπορούσα να αναφερθώ στην πρωτοφανή για την κοινωνική ασφάλιση, επιλογή της κυβέρνησης και της διοίκησης Του ΕΦΚΑ να επιστρατεύσει στρατευμένους για να συνεισφέρουν στο έργο της απονομής συντάξεων.
Η κυβέρνηση απέναντι στους αγανακτισμένους «συνταξιούχους χωρίς σύνταξη» αντί να βρει λύση για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, απορρίπτει την ουσιαστική λύση – πρόταση του Κινήματος Αλλαγής που με επαναπρόσληψη των 700 συμβασιούχων που είχαν υπηρετήσει στον ΕΦΚΑ και έχουν εμπειρία στην έκδοση των συντάξεων θα έδιναν μια λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα…………

*(Ο Άλκης Παπαχρηστάκης είναι αναπληρωτής γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στον τομέα αθλητισμού)