Κάλεσμα ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και με κίνητρο την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη από τον Δήμο, απευθύνουν κάλεσμα ενίσχυσης της Χριστουγεννιάτικης διανομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νικολάου Σκουφά. Η οποιαδήποτε προσφορά είναι σημαντική για εμάς! Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2681087948, και email: pantopwleionskoufas@gmail.com Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας», σημειώνεται σε ανακοίνωση από τον Δήμο

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού συλλόγου “Κομιτάτο Πρέβεζας”
Γενική συνέλευση πραγματοποιεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο πολιτιστικός σύλλογος “Κομιτάτο Πρέβεζας”.
Στη γενική συνέλευση επιβάλλεται να παραβρεθούν τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου, ενώ θα γίνουν και εγγραφές νέων μελών.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση είναι:
Εκδηλώσεις και δράσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας για τις Απόκριες του 2023
Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Νέου διοικητικού συμβουλίου στον Πολιτιστικό σύλλογο “Κομιτάτο Πρέβεζας”

Εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Άρτας
Η Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Άρτας Δρ. Παρασκευή Χαμπηλομάτη, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 10 π.μ. στο συστεγαζόμενο συγκρότημα του ΕΠΑ.Λ. Άρτας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νεοϊδρυθέντος Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Άρτας.
Στη σχολική αυτή μονάδα παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές/τριες να καλλιεργήσουν τις
δεξιότητές τους, αλλά και να εξειδικευτούν σε τομείς ενδιαφέροντός τους, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο εργαζόμενοι στο αντικείμενο που τους ταιριάζει, όπως όλοι οι πολίτες.
Ο συγκεκριμένος τύπος σχολείου είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες μαθητών/τριων με αναπηρία
και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι/ες επωφελούνται από τα ωρολόγια και αναλυτικά
προγράμματα της συγκεκριμένης δομής και μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εκπαίδευση, μπορούν να οδηγηθούν σε μεταλυκειακές δομές εκπαίδευσης και σε ανεξάρτητη ή εποπτευόμενη εργασία.

Αύξηση αδειών παραγωγών πωλητών για την άσκηση του πλανόδιου εμπορίου στην Περιφέρεια Ηπείρου 

Μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης (Τμήμα Εμπορίου) της Περιφέρειας Ηπείρου, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ενέκρινε την αύξηση του αριθμού αδειών παραγωγών πωλητών για την άσκηση πλανόδιου εμπορίου στην Περιφέρεια Ηπείρου από 200 σε 350.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γοργόλη, η Διεύθυνση Ανάπτυξης έλαβε υπόψη της το έντονο ενδιαφέρον των παραγωγών για την έκδοση νέων αδειών, καθώς και την ενδελεχή μελέτη των αναγκών στον συγκεκριμένο οικονομικό κλάδο.

Στο πλαίσιο της  σημερινής  οικονομικής κατάστασης η αρμόδια Διεύθυνση εισηγήθηκε την διατήρηση του ετήσιου καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια για την άσκηση πλανόδιου εμπορείου στην Περιφέρεια Ηπείρου στο ίδιο επίπεδο, εισήγηση που έγινε ομόφωνα δεκτή από την Επιτροπή.