Καθαρισμός και ευπρεπισμός της πέτρινης βρύσης των ΠΗΓΩΝ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και των εθελοντικών δράσεων της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Χρήστο Καπερώνη και συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών κ. Κων/νο Καρακώστα, έγινε καθαρισμός και ευπρεπισμός της Κεντρικής Βρύσης των Πηγών καθώς και καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου της, με αποψίλωση των αγριόχορτων και απομάκρυνση άχρηστων υλικών.

Σε ανάρτησή του ο Περικλής Μίγδος, Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, σημείωσε: «Η προηγούμενη κατάσταση εκτός από την ακαλαισθησία και την ρυπαρότητα χώρου υπήρχε και θέμα ασφάλειας και υγιεινής του χώρου για τους επισκέπτες. Να τονίσουμε ότι το νερό αυτό είναι κατάλληλο ως πόσιμο-άριστο- και ελέγχεται τακτικά από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του Δήμου. Χρησιμοποιείται δε και για της άρδευση των κτημάτων. Μια ματιά στις φωτογραφίες με το πρίν και το μετά μπορείτε να δείτε τη διαφορά. Εξ αφορμής αυτού προτρέπουμε τους συγχωριανούς μας να βοηθήσουν και να ενισχύσουν αυτές τις δράσεις σε όλους τους συνοικισμούς και είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Να μην τα περιμένουμε όλα από τις υπηρεσίες του δήμου ή την τοπική Κοινότητα δεδομένου οτι δεν υπάρχει διαθέσιμο εργατοτεχνικό προσωπικό αυτή την εποχή. Το Καλοκαίρι είναι ήδη μπροστά μας και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους. Ειδικότερα τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο που έχει περισσότερο κόσμο να βοηθήσουμε όλοι. Αυτοί οι χώροι είναι και ο καθρέφτης του πολιτισμού μας. Εξ άλλου είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι να μην αδιαφορούμε αλλά να μεριμνούμε ώστε να είναι καθαρό».

Έργα ύδρευσης με προϋπολογισμό 1.150.000 ευρώ

Ο Δήμος Αρταίων και η ΔΕΥΑΑ ανακοινώνουν την υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσουν έργα βελτίωσης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές, Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμοτόπου και Παντάνασσα.
Παράλληλα, η εργολαβία προβλέπει και εργασίες αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης και διανομής μεταφοράς νερού, καθώς και υδραυλικών και Η/Μ εγκαταστάσεων στα υφιστάμενα αντλιοστάσια.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται:
Στην Κορωνησία: εργασίες αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης στην Κορωνησία σε μήκος 5,5 χλμ. Επίσης, προβλέπεται αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού μήκος 700μ. περίπου και αντικατάσταση δικτύου και τμήματος του εσωτερικού δικτύου διανομής στο οικισμό.
Στην Παντάνασσα: αντικατάσταση του δικτύου διανομής του οικισμού.
Στα Αμπέλια Αμμοτόπου: κατασκευή νέου καταθλιπτικού δικτύου.
Στην Στρογγυλή: αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό της Στρογγυλής.
Η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.147.864,79 ευρώ, πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Αιτήσεις Εγγραφής για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της διά βίου μάθησης στην Ελλάδα. Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του απολυτηρίου Γυμνασίου. Τα Σ.Δ.Ε. συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα Σ.Δ.Ε παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές. Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες και η παρακολούθησή του είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες (25 ώρες την εβδομάδα), εκτός των Σ.Δ.Ε. καταστημάτων κράτησης που λειτουργούν πρωινές ώρες.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση ο Διευθυντής του ΣΔΕ Άρτας Ανδρέας Ανδρέου, από 1/6, στο ΣΔΕ Άρτας και στo Τμήμα του ΣΔΕ Άρτας στη Φιλιππιάδα, γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφής για το νέο σχολικό έτος 2020-2021.
Απαραίτητα δικαιολογητικά : 1. Αίτηση εγγραφής (παρέχεται από το σχολείο) 2. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο αλλοδαπής
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται στο ΣΔΕ Άρτας (Κτήριο 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, Περιφερειακή Οδός Άρτας– Έναντι Δημαρχείου Άρτας) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 5-8 μμ. Τηλ. επικοινωνίας: 2681074354. Η κατάθεση των δικαιολογητικών για συμμετοχή στο Τμήμα του ΣΔΕ Άρτας στη Φιλιππιάδα μπορεί να γίνεται και στο ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 5-8 μμ.

Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας για την 1η Πολιτιστική Ποδηλατάδα
Για την μεγάλη συμμετοχή στη πρώτη πολιτιστική ποδηλατάδα του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Ιουνίου και ώρα 6.00 το απόγευμα, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας.
«Οι ποδηλάτες της πόλης μας, μικροί και μεγάλοι, ξεκίνησαν την διαδρομή τους από το ιστορικό γεφύρι και περνώντας από τα πολιτιστικά μνημεία του τόπου μας, κατέληξαν στο Δημαρχείο, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την όμορφη βόλτα. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το ποδήλατο θα αποτελεί και για την πόλη μας ένα βασικό μέσο άθλησης αλλά και κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, το τμήμα Τροχαίας της πόλης μας και ιδιαίτερα τους αθλητές μας, οι οποίοι συνέβαλαν με την παρουσία τους στην ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτας».

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 8 έως 14 Ιουνίου του έτους 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Τρίτη (09-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
• Τετάρτη (10-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός- Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
• Πέμπτη (11-06-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
• Παρασκευή (12-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
• Σάββατο (13-06-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.