Επιστρέφει στα γήπεδα η La Liga

Μετά τη Μουντεσλίγκα, η Ισπανική Λα Λίγκα είναι το δεύτερο σπουδαίο πρωτάθλημα που επαναρχίζει μετά από ακριβώς 3 μήνες χωρίς δράση. Με 11 αγωνιστικές να μένουν για να πέσει η αυλαία, όλα τα μέτωπα είναι ορθάνοιχτα στη βαθμολογία και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η πορεία των 20 ομάδων της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Αναφορικά με τα παιχνίδια που απομένουν, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα γήπεδα ή αν θα μπορέσουν μερικές πόλεις με μικρότερο δείκτη κινδύνου να δώσουν το ΟΚ σε μια μερίδα φιλάθλων να βρεθούν στις εξέδρες.

Το μόνο βέβαιο, πάντως είναι πως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο, Εσπανιόλ, Βαγιαδολίδ, Βαλένθια, και Βιγιαρεάλ θα ολοκληρώσουν τη σεζόν χωρίς κόσμο, μιας και οι πόλεις τους είναι στις «κόκκινες» της Ισπανίας.

Πριν περάσουμε στην ανάλυση του πρωταθλήματος, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το στοίχημα, καθώς και χρήσιμα άρθρα που θα σας οδηγήσουν στο ταμείο. Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι «παίζει» σε κάθε ένα μέτωπο του πρωταθλήματος:

ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΔΥΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ
Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ; Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα; Ακόμα μια χρονιά ο τίτλος θα κριθεί ανάμεσα στις δυο κορυφαίες ομάδες της χώρας και φυσικά δυο εκ των κορυφαίων παγκοσμίως. Περιέργως φέτος δεν είναι καμία από τις δυο σε τοπ κατάσταση, όμως έχουν καταφέρει να αποσπαστούν σχεδόν με διψήφια διαφορά από την 3η Σεβίλλη, αποδεικνύοντας πως πολλές φορές μιλάνε και οι φανέλες.

Η Ρεάλ «έχει» την ισοβαθμία καθώς είχε νικήσει με 2-0 στη Μαδρίτη (0-0 το ματς στη Βαρκελώνη), όμως η Μπαρτσελόνα κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια με το +2 αυτή τη στιγμή. Προγνωστικά εδώ δεν χωράνε…

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΑΧΗ
Αναμφίβολα, δύσκολα θα υπάρξει αδιάφορο παιχνίδι μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Και αυτό, διότι 5 ομάδες εμπλέκονται στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αν βάλουμε μέσα την πιθανότητα να πάρει το Κύπελλο η Σοσιεδάδ, ανοίγει ακόμα μια θέση Ευρώπης στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πως μέχρι και τη 10η θέση, όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο Ευρωπαϊκό όνειρο.

Πιο αναλυτικά, Σεβίλλη, Σοσιεδάδ, Ατλέτικο και η εντυπωσιακή Χετάφε έχουν σχεδόν από ίσο μερίδιο πιθανοτήτων για την 4άδα, ενώ στην εξίσωση είναι ικανή να μπει και η Βαλένθια. Για το Γιουρόπα, Βιγιαρεάλ και Μπιλμπάο μπορούν να ανέβουν βαθμολογικά, αν και οι Βάσκοι σκέφτονται τον τελικό Κυπέλλου με την «συμπολίτισσα» Σοσιεδάδ.

«ΣΦΑΓΗ» ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ
Όπως σχεδόν κάθε χρόνο στη Λα Λίγκα, είναι δεδομένο πως θα έχουμε «θρίλερ» στην ουρά μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαία φέτος Εσπανιόλ είναι σε δύσκολη κατάσταση στην τελευταία θέση και το -6 από τη σωτηρία, όμως έχει φανέλα και θα αντιδράσει.

Για τις άλλες «μπλεγμένες», μπορούμε να πούμε πως Λεγκανιές, Μαγιόρκα και Θέλτα θα δώσουν μεγάλες μάχες για να βγουν ζωντανές από το «πόλεμο», ενώ Εϊμπάρ και Βαγιαδολίδ πρέπει να πάρουν γρήγορα βαθμούς για να μην μπλέξουν στα σενάρια. Τσεκάροντας το πρόγραμμα όλων, η Εσπανιόλ έχει πιο βατά ματς εντός, ενώ το δυσκολότερο φαντάζει αυτό της Εϊμπάρ.

Δείτε : Στοίχημα προγνωστικά Ισπανίας