Καμπάνια ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Σκουφά

Το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, διοργανώνει ημερήσια καμπάνια ενημέρωσης για το κοινό, με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Για το λόγο αυτό, η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Κομποτίου, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: διανομή φρούτων σε ωφελούμενους
Την 8η Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών διανομή φρούτων σε ωφελούμενους που προκύπτουν από την Κ.Υ.Α. υπ΄αριθμ. 2339/77269/2017 (ΦΕΚ 2436/τ.Β΄/2017) και στους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν. Ιωαννίνων.
Η διανομή θα γίνει στα εξής σημεία:
•Δήμος Δωδώνης: Αγία Κυριακή, Δερβίζιανα
•Δήμος Β. Τζουμέρκων: Πράμαντα , Καλέντζι
•Δήμος Κόνιτσας: Κόνιτσα
•Δήμος Πωγωνίου: Καλπάκι, Δελβινάκι
•Δήμος Ζίτσας: Ελεούσα
•Δήμος Μετσόβου: Μέτσοβο
•Δήμος Ζαγορίου: Μηλιωτάδες
•Δήμος Ιωαννιτών: Ι.Ν. Περιβλέπτου

Δήμος Ιωαννιτών: Σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο το σχολείο Λιγκιάδων
Σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο μετατρέπεται το παλιό δημοτικό σχολείο των Λιγκιάδων.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το «Ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον» και το έργο υλοποιείται μέσω του Πνευματικού Κέντρου.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει εργασίες ανακατασκευής στον πρώτο όροφο του κτιρίου ο οποίος είναι πλήρως λειτουργικός.
Η ιδέα της μετατροπής του κτιρίου σε πολιτιστικό κέντρο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιγκιάδων και στοχεύει στην φιλοξενία και την ανάπτυξη δράσεων που θα προωθούν την ειρήνη και την συμφιλίωση των λαών.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί και στο ισόγειο του κτιρίου. Ο Δήμος είναι σε συνεργασία με τις διπλωματικές αρχές της Γερμανίας για την περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου. Ήταν άλλωστε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε προ λίγων ημερών ο Δήμαρχος Ιωαννίνων με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας.

Στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. ο Β. Γιόγιακας για τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή 
Να ξεκινήσει άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών από τον παγετό της φετινής άνοιξης ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού. Σημειώνεται ότι με διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο (Άρθρο 209, Ν. 4820/2021) προβλέπεται η αποζημίωση μέσω Ειδικού Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων των παραγωγών που υπέστησαν ζημίες λόγω παγετού από 15/2/2021 έως και 20/4/2021 σε όλες τις καλλιέργειες οι οποίες ήταν σε προανθικό στάδιο και δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α..
Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη διενέργεια των εκτιμήσεων από συνεργεία των αρμόδιων περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών στα εσπεριδοειδή και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα με σκοπό την αποζημίωση των παραγωγών.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήλωση Κατεχόμενων Κυψελών Ετών 2021
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας λαμβάνοντας υπόψη το με αριθμό 132692/15978/01-09-2021 έγγραφο του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενημερώνει τους μελισσοκόμους που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, ότι, βάσει της παρ. 4, άρθρο 7 της με αριθ. 140/106513 Υ.Α. του ΥΠ.Α.Α.Τ. (ΦΕΚ 1560/β΄/17-04-2021), θα πρέπει να υποβάλλουν στην ως άνω Υπηρεσία δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2021.
Η περίοδος υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 (ημέρα Τετάρτη) έως και την 20η Οκτωβρίου 2021 (ημέρα Τετάρτη).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την σχετική αίτηση από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας ή μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2665360159, ενώ αυτή είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.php.gov.gr).

Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού και Δήμος Ζηρού
1ος village trail Thesprotikou – Run For Life
Το Σάββατο 04 Σεπ 2021 Ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού πραγματοποίησε τον «1ος village trail Thesprotikou – Run For Life». Δρομείς έλαβαν μέρος σε δύο διαδρομές 11 και 6χλμ ενώ παράλληλα περιπατητές συμμετείχαν και σε αντίστοιχη διαδρομή 6χλμ. Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων είχε μεγάλη παρουσία με δρομείς του, στους εν λόγω αγώνες, ενώ παράλληλα είχε και τις περισσότερες συλλογικές διακρίσεις με τις εξαιρετικές επιδόσεις των μελών του, συγκεκριμένα:

11 χλμ: Άσπα Γκόγκου 3ης Γενικής Κατηγορίας Γυναικών και 1η Ηλικιακής Κατηγορίας Γυναικών 40-49
Θεόδωρος Αρλέτος 1ος Ηλικιακής Κατηγορίας Ανδρών 50+
Μαρίνα Οικονόμου 2η Ηλικιακής Κατηγορίας Γυναικών 40-49
Αρετή Αγγέλη 2η Ηλικιακής Κατηγορίας Γυναικών 50+
6 χλμ: Πέτρος Χαλαύτρης 1ος Γενικής Κατηγορίας Ανδρών και 1ος Ηλικιακής Ανδρών 18-39
Ευάγγελος Μπαλατσός 3ος Γενικής Κατηγορίας Ανδρών και 1ος Ηλικιακής Ανδρών 40 – 49
Ο Σ.Δ.Ιωαννίνων συγχαίρει όλους τους δρομείς του συλλόγου που έλαβαν μέρος στους παραπάνω αγώνες και τους εύχεται καλή συνέχεια στις προπονήσεις και στα μελλοντικά αγωνιστικά τους πλάνα.