Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών Πρέβεζας

Την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως ο ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από φαινόμενα που έπληξαν τον Νομό το τελευταίο διάστημα, ζητά με δύο Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπάρκας αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, λόγω του φαινομένου της ακαρπίας της ελιάς, που υπήρξε αποτέλεσμα των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν την Άνοιξη και οδήγησε σε σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια της φετινής εσοδείας.
Η δεύτερη Ερώτηση αφορά στην πρόσφατη κακοκαιρία, που έπληξε την περιοχή στα τέλη Αυγούστου, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μεγάλες ζημιές στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, όπως για παράδειγμα στην παραγωγή οπωροκηπευτικών.

Ο κ. Μπάρκας ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κινητοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, για την καταγραφή και αποζημίωση των παραγωγών, που μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της πανδημίας, όπως οι πολύ αυξημένες τιμές πρώτων υλών, προβλήματα που καθιστούν ασύμφορη σε πολλές περιπτώσεις τη συνέχιση της παραγωγής, έρχονται αντιμέτωποι και με καιρικά φαινόμενα, που λόγω της κλιματικής κρίσης θα είναι ολοένα και πιο ακραία.