Καταγγελία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Ν. Πρέβεζας

Επίθεση εναντίον εργαζομένων στην καθαριότητα
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, καταγγέλλει την αναίτια επίθεση και την προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων μας που εργάζονται στην καθαριότητα, καθώς και την πρόκληση υλικών ζημιών στο απορριμματοφόρο όχημα που εκτελούσε υπηρεσία, από κάποιον «αγανακτισμένο» πολίτη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Το επεισόδιο δεν πήρε παραπέρα έκταση, κάτι που προκλητικά προσπάθησε να επιτύχει ο εν λόγω «αγανακτισμένος» πολίτης, χάρη στην πειθαρχημένη και υπεύθυνη συμπεριφορά των εργαζομένων. Εργαζόμενοι οι οποίοι δίνουν καθημερινά την μάχη νύχτα –μέρα, κάτω από όποιες συνθήκες, μέσα από τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, μηχανολογικού εξοπλισμού, χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό ξεκούρασης και που προσπαθούν να υπηρετούν την ανάγκη για μια καθαρή πόλη, σε μια ιδιαίτερα φορτωμένη τουριστική περίοδο με τεράστιο όγκο δουλειάς.
Αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τον σεβασμό του κάθε συμπολίτη μας στο έργο τους. Ο «κοινωνικός αυτοματισμός» που προσπαθούν καθημερινά κάποιοι να ενισχύουν, είναι εργαλείο που υπηρετεί άλλες καταστάσεις, άλλους σχεδιασμούς και δε θα επιτρέψουμε να περάσει.
Θεωρούμε ότι έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να παίρνει θέση, απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες και μεθοδεύσεις, είναι απαραίτητο να παίρνει όλα τα μετρά για την προστασία των εργαζομένων .

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, συμμετείχε στην εορτή ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Διονυσίου από τις Στροφάδες στην Ζάκυνθο (24-8-1717). Συγκεκριμένα ο εν λόγω Σύλλογος, ύστερα από τιμητική πρόσκληση, διέθεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών άγημα τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές ηπειρώτικες φορεσιές, πλαισίωσαν και σήκωσαν αντίγραφο/ομοίωμα του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην λιτανεία που ακολούθησε της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στους δρόμους γύρω από τον ιερό ναό, όπου συμμετείχε πλήθος πιστών. Το άγημα αποτελούσαν οι Λύτρας Χρήστος, Τσόλκας Λευτέρης, Καβαλιεράτος Σπύρος, Βαλμάς Γεώργιος.

Εισπρακτικές εταιρείες
Παράνομη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων του οφειλέτη από τράπεζα
Η διαβίβαση προσωπικών δεδομένων από τράπεζα σε εισπρακτική εταιρία χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συγκατάθεση του οφειλέτη είναι παράνομη
Η συγκατάθεση του οφειλέτη πρέπει να εκφράζεται με τρόπο σαφή και με πλήρη επίγνωση, αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί από την τράπεζα για την διαβίβαση στην εισπρακτική εταιρεία των προσωπικών του δεδομένων (από σύμβαση χορήγησης πιστωτικής κάρτας).
Οι τυποποιημένοι όροι που απαντούν σε κάθε έντυπο σύμβασης και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης δεν αρκούν για να θεωρηθεί ότι υπάρχει συγκατάθεση του οφειλέτη
Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
Σύμβαση χορήγησης πιστωτικής κάρτας. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων από τραπεζική εταιρία σε εισπρακτική εταιρία χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων. Κάθε μεταγενέστερη διαβίβαση δεδομένων οφειλέτη σε έτερη εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, χωρίς την προηγούμενη εξατομικευμένη ενημέρωσή του υποκειμένου (οφειλέτη), συνιστά αυτοτελή παράβαση των διατάξεων του ν. 2472/1997, η οποία (παράβαση) διατηρεί την αυθυπαρξία της έναντι της προγενέστερης παραβίασης των ίδιων διατάξεων από την εναγομένη.

Αντίθετη εκδοχή θα οδηγούσε στο άτοπο να καταφάσκεται άπαξ η παραβίαση των προμνησθεισών διατάξεων του ν. 2472/1997, ανεξαρτήτως του ότι η διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων του οφειλέτη λαμβάνει χώρα σε διαφορετικές αποδέκτριες εταιρίες ως τρίτες, και, συνεπώς, εκάστη διαβίβαση, συνιστά, καθ’ εαυτή, διακριτή παραβίαση των άνω διατάξεων και θα απέληγε, στην πραγματικότητα, στην καταστρατήγηση του ν. 2472/1997. Η συγκατάθεση πρέπει να εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρη επιγνώσει κατόπιν ενημερώσεως. Οι τυποποιημένοι όροι που απαντούν σε κάθε σύμβαση και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης δεν αρκεί προς θεμελίωση της συγκατάθεσης. Τεκμαιρόμενη υπαιτιότητα της εναγόμενης τράπεζας. Παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από εισπρακτική εταιρία. Προσβολή της προσωπικότητας και πρόκληση σημαντικής ηθικής βλάβης. Επιδίκαση εύλογου ποσού ως χρηματικής ικανοποίησης για την ηθική βλάβη.

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με αντιπροσωπεία των προεδρείων της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ
Με αντιπροσωπεία των προεδρείων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συνεργασιών, για την εκπόνηση και εφαρμογή της πρώτης δέσμης μέτρων αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα.
Η συζήτηση με τους δημοσιογραφικούς φορείς περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση στα παραδοσιακά, αλλά και στα νέα Μέσα, που διαρκώς εξελίσσονται, στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές συντάκτες, ως εκ των βασικών κρίκων της ποδοσφαιρικής αλυσίδας και στο μερίδιο επιρροής τους, θετικής και αρνητικής, για την σταδιακή επίλυση του προβλήματος.

Κατατέθηκε σειρά προτάσεων για πρωτοβουλίες που άπτονται στη διαμόρφωση αθλητικής κουλτούρας και παιδείας της νέας γενιάς, παράλληλα με τη διαρκή υπόμνηση του ρόλου των δημοσιογράφων σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας τους, όπως:
Συνέδριο υπό την αιγίδα του Μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, σε σύμπραξη με πανεπιστημιακά ιδρύματα, για τους κοινωνιολογικούς λόγους του φαινομένου της βίας, συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων για την ετήσια έκθεσή τους, ώστε να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την οποία θα εκπονηθούν κι άλλα προγράμματα σχετικής επιμόρφωσης, τηλεοπτικά σποτ, ενίσχυση του θεσμού του ετήσιου αθλητικού σχολείου στην Αρχαία Ολυμπία, συνέργειες με το αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ κ.ά.
Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε περισσότερες παρεμβάσεις, στα όρια των αρμοδιοτήτων των ενώσεων, ώστε μέσω γραπτού και προφορικού λόγου να μην πυροδοτείται περισσότερο η βία και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις παραπάνω πρωτοβουλίες.

Προστασία πρώτης κατοικίας: Πάνω από 16.000 έχουν ξεκινήσει διαδικασία υποβολής αίτησης
Ολοκληρώθηκε η όγδοη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασια της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.
Αθροιστικά, από 1/7/2019 μέχρι 25/8/2019, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:
– Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 76.263 χρήστες.
– Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 16.200 χρήστες.
– Έχουν υποβληθεί 26 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες και, όπως έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν δοθεί 2 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του Νόμου 4605/2019 για την προστασία της 1ης κατοικίας παραδόθηκαν από τις τράπεζες οι 2 πρώτες προτάσεις ρύθμισης στεγαστικών δανείων, σε συνέχεια της αίτησης των δανειοληπτών στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ευνοϊκές προτάσεις – ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:
– Μακροχρόνια αποπληρωμή σε 24-25 έτη
– Επιτόκιο 2%
– Επιδότηση από το Κράτος κατά 40-50% της μηνιαίας δόσης.
Το επόμενο βήμα είναι να εξετάσουν οι πολίτες τις προτάσεις αυτές και να τις αποδεχθούν (υπογράφοντας τις σχετικές συμβάσεις), μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Ακολούθως θα πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση, οπότε και ενεργοποιείται η σχετική ρύθμιση και στη συνέχεια ξεκινάει η χορήγηση της κρατικής επιδότησης σε μηνιαία βάση.