Στις εκλογές του 2023 θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Κι εγώ στην θέση της υποψήφιας Δημάρχου Αρταίων

Μετά από εννέα χρόνια διοίκησης, η Δημοτική Αρχή, δεν θα αφήσει πίσω της κανένα έργο

Η αυτοδιοικητική “φιλοσοφία” Τσιρογιάννη, ξεκινάει και τελειώνει στο “ενός ανδρός αρχή”

«Αυτή τη στιγμή, εξυφαίνεται ένα σενάριο, το οποίο, εγώ θα πω ότι είναι επικίνδυνο τον τόπο μας. Όχι για μας, για τον τόπο. Και θα εξηγήσω. Κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν σαν “άχαστο” τον σημερινό δήμαρχο. Ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών διαχέεται “μια μυστική βοή” ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον σημερινό Δήμαρχο, λέτε και πρόκειται για κανέναν πετυχημένο δήμαρχο, που άμα ηττηθεί έχει να χάσει η πόλη και οι πολίτες της… Ε, λοιπόν, δεν θα τους αφήσουμε. Τους απαντάμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και είμαστε μαζί.… Στην μεγάλη αλλαγή του 2023, για τον Δήμο μας, στο μεγάλο ραντεβού, θα είμαστε όλοι ενωμένοι εκεί, με εμένα πιστή στην θέση του επικεφαλής και υποψήφιου Δημάρχου, ευθύνη που οι συναγωνιστές και οι φίλοι μου εμπιστεύονται καθημερινά!»

Συνέντευξη Νίκος Α. Στάμος
Δίνει απαντήσεις στην κριτική που της απευθύνουν, ξεκαθαρίζει τη στάση της εντός του Δημοτικού Συμβουλίου τα 3 προηγούμενα χρόνια, χαρακτηρίζει ως «παρακμή» τα 9 χρόνια θητείας του Χρήστου Τσιρογιάννη στη θέση του Δημάρχου Αρταίων, μιλά για τη συμπόρευση με τον Γιάννη Παπαλέξη και απευθύνει κάλεσμα για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.
Η Τζένη Ταπραντζή, μιλά στην ΗΧΩ για την αυτοδιοικητική της πορεία, τη στάση της στα προβλήματα των δημοτών και δηλώνει υποψήφια Δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Κρίνοντας τη Δημοτική Αρχή, υπογραμμίζει πως «Ο κ. Τσιρογιάννης, δυστυχώς, ακολουθεί μοναχική πορεία, για να μην πω – χάριν αστεϊσμού – “μοναρχική” πορεία, η οποία φάνηκε και από τις τελευταίες εξελίξεις και φαίνεται δυστυχώς στην αποτελεσματικότητά του τόσο στην δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών όσο και στην πορεία των έργων του Δήμου» και τονίζει ότι «Μετά από εννέα χρόνια, δεν θα μείνει τίποτα σημαντικό, μεγάλο, οραματικό που να σηματοδοτεί, να χαρακτηρίζει και εντέλει να θυμίζει την συγκεκριμένη δημοτική αρχή».
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην αντιπολίτευση και κυρίως στην δικιά της παράταξη αλλά και σε εκείνη του κ. Παπαλέξη, η κ. Ταπραντζή τονίζει πως «αυτοί που εκτοξεύουν τέτοιες ανυπόστατες κρίσεις περί μη σκληρής κριτικής … ή παριστάνουν πως δεν ξέρουν πως στην Δημοκρατία οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πλειοψηφία και ιδίως από τον δήμαρχο και όχι από την αντιπολίτευση, ή …στήνουν τελικά “άλλοθι” για τον σημερινό δήμαρχο. Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν, ότι για τις αποφάσεις, για τα έργα και για τα αποτελέσματα του έργου της δημοτικής αρχής, δεν φταίει η αντιπολίτευση, φταίει η δημοτική αρχή».

Σχετικά με την συμπόρευση που ανακοίνωσαν εδώ και καιρό με τον Γιάννη Παπαλέξη, η κ. Ταπραντζή, σημειώνει πως «…η συμπόρευση αυτή, βασίστηκε σε διακήρυξη έξι βασικών σημείων κοινής συστράτευσης, ικανή να οδηγήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 στην μεγάλη ανατροπή και να ανοίξει για την Άρτα μας το μέλλον που της αξίζει. Είναι πασιφανές ότι η στασιμότητα, στην οποία η διοίκηση Τσιρογιάννη καταδίκασε τον Δήμο μας πρέπει να τελειώνει. Εννιά χρόνια παρακμής είναι πάρα πολλά».
Τέλος την ξεκάθαρη απάντηση πως θα είναι υποψήφια Δήμαρχος στις εκλογές του 2023, δηλώνει η επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Τζένη Ταπραντζή, λέγοντας: «Στην μεγάλη αλλαγή του 2023, για τον Δήμο μας, στο μεγάλο ραντεβού, θα είμαστε όλοι ενωμένοι εκεί, με εμένα πιστή στην θέση του επικεφαλής και υποψήφιου Δημάρχου, ευθύνη που οι συναγωνιστές και οι φίλοι μου εμπιστεύονται καθημερινά!».
Ολόκληρη η συνέντευξη της Τζένης Ταπαρντζή έχει ως εξής:

Ερωτ.: ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ; ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΤΕ ΑΝ ΓΥΡΙΖΑΤΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ;
ΑΠΑΝΤ.: Δεδομένου ότι πιστεύω στις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχω υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση επί 20 χρόνια ως εκλεγμένη αλλά βρίσκομαι στην θέση να αγωνίζομαι μέσα σε ένα σύστημα “δημαρχοκεντρικό”, αντιλαμβάνεστε ότι η θέση μου – η θέση μας ως παράταξη – στην αντιπολίτευση είναι δύσκολη. Και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη – καθώς η στάση μας είναι αυστηρά προσηλωμένη σε όσα έχουμε δεσμευτεί προς τους συμπολίτες μας να υπηρετούμε – ιδίως όταν απέναντί μας έχουμε σε πλήρη “σύμπνοια” όλους όσοι συνασπίζονται γύρω από την δημοτική αρχή για τα δικά τους οφέλη, πολιτικά και όχι μόνο. Μετά από τόσες μάχες στον Δήμο, με πλαστές διορισμένες, επί της ουσίας, πλειοψηφίες απέναντί μας, πραγματικά αισθάνομαι ότι το μόνο που μας μένει είναι να ενημερώνουμε και να επικοινωνούμε με τους συνδημότες μας με όποιον τρόπο μπορούμε.
Όσο για το τι διαφορετικό θα έκανα τρία χρόνια πριν: θεωρώ ότι κάναμε μια μεγάλη και καλή προσπάθεια για την ανάληψη της Δημαρχίας, με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά τόσο ως προς το επίπεδο της ευρύτητας της παράταξής μας όσο και της συνολικής προετοιμασίας μας, ωστόσο αντιλαμβάνομαι πλέον ότι ήταν απαραίτητος προεκλογικά περισσότερος χρόνος για να επικοινωνήσουμε τον λόγο μας σε ακόμη πιο ευρώ φάσμα συμπολιτών μας και να κάνουμε πιο αισθητή την αυτοδιοικητική παρουσία μας.

Ερωτ.: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;
ΑΠΑΝΤ.: Μιλήσαμε προηγουμένως για το απόλυτο “δημαρχοκεντρικό σύστημα” που έχει εγκαθιδρυθεί, ιδιαιτέρως μετά τις καινούργιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αυτό, λοιπόν, το νομοθετικό περιβάλλον ένας Δήμαρχος που διέπεται από πραγματικά δημοκρατικές αρχές θα μπορούσε να το αμβλύνει κι ένας Δήμος με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, θα μπορούσε να λύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται και τις δυσλειτουργίες έτσι ώστε να παραχθεί έργο προς όφελος των συνδημοτών μας. Όμως, δυστυχώς, με διοίκηση δημάρχων, όπως ο κ. Τσιρογιάννης, του οποίου η αυτοδιοικητική “φιλοσοφία” ξεκινάει και τελειώνει στην αρχή του “ενός ανδρός αρχή”, καταλαβαίνετε πως το μόνο που επιφέρει στον Δήμο μας είναι αγκυλώσεις και στασιμότητα. Ο κ. Τσιρογιάννης, δυστυχώς, ακολουθεί μοναχική πορεία, για να μην πω – χάριν αστεϊσμού – “μοναρχική” πορεία, η οποία φάνηκε και από τις τελευταίες εξελίξεις και φαίνεται δυστυχώς στην αποτελεσματικότητά του τόσο στην δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών όσο και στην πορεία των έργων του Δήμου. Ο κ. Τσιρογιάννης, περιχαράκωσε την εξουσία, που του πρόσφεραν οι πολίτες της Άρτας με την ψήφο τους, γύρω από τον προσωπικό ωφελιμισμό του και στέρησε τον Δήμο μας από το όραμα και την δράση που αξίζει στην Άρτα μας.

Ερωτ.:ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΩΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;
ΑΠΑΝΤ.: Μετά από εννέα χρόνια διοίκησης, η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη, δεν θα αφήσει πίσω της κανένα έργο. Κι αυτό πλέον το βλέπουν οι συμπολίτες μας. Μετά από εννέα χρόνια, δεν θα μείνει τίποτα σημαντικό, μεγάλο, οραματικό που να σηματοδοτεί, να χαρακτηρίζει και εντέλει να θυμίζει την συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Και ήδη δόθηκε πάρα πολύς χρόνος σε μια δημοτική αρχή χωρίς Όραμα, χωρίς τόλμη, χωρίς αποφασιστηκότητα. Έχουμε χάσει πολλά σε αυτά τα χρόνια: Χάσαμε τη δεύτερη γεφύρωση…Χάσαμε το επιχειρηματικό πάρκο… Χάσαμε την άρδευση του κάμπου…Χάσαμε την ύδρευση από το φράγμα… Χάσαμε την τουριστική προοπτική της Άρτας… Χάσαμε την “ταυτότητα” του Δήμου μας…Χάσαμε την ανάδειξη των μνημείων μας… Χάσαμε την ανάπλαση και την ανάδειξη μοναδικών προορισμών του τόπου μας, όπως της Κορωνησίας και της Ροδαυγής… Χάσαμε μεγάλα και μικρά…και είναι πολλά!!
Όλα έμειναν υποσχέσεις προεκλογικές σε φυλλάδια…
Ο Δήμος μας πλέον ζει στη μιζέρια και στην εσωστρέφεια…
Η επανέναρξη των έργων στον τόπο μας είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά επιβεβλημένη..

Ερωτ.: Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ; ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ «ΣΚΛΗΡΗ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΑΠΑΝΤ.: Από την θέση μας, της μείζονος αντιπολίτευσης, προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη όλα τα σημαντικά για τα οποία εκλεγήκαμε.
Απέναντι σε αυτή την κριτική, απαντώ με συγκεκριμένα στοιχεία για τις δράσεις και το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκήσαμε και ασκούμε.
Επισημαίνω ότι σε ένα περιβάλλον “δημαρχοκεντρικού αυταρχισμού” εμείς μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνδημότες μας και με τρόπο ηχηρό παλέψαμε γι αυτά στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία και ειδικότερα: – Παρά την αποστασιοποίηση που επέφερε ο πόλεμος με τον κορωνοϊό και χωρίς τα εργαλεία του μηχανισμού της δημοτικής αρχής, ήμασταν παντού: κάνοντας σαφέστατες τις απόψεις μας και το δίκιο των απόψεών μας αφήνοντας πολλές φορές χωρίς ύπνο τα πάσης φύσεως “κυκλώματα” που συνασπίστηκαν περί την δημοτική εξουσία. – Κρατήσαμε την δυναμική παρουσία της παράταξής μας μέσα από ισότιμες δημοκρατικές διαδικασίες στην αρχή που πολλές φορές έχουμε διακηρύξει: “πλατιά-ενωτικά-δυναμικά”. – Με βάση αυτή την φιλοσοφία αναπτύξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δράση για από κοινού στάση και αγώνα με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, προσπάθεια που πολλές έφερε επιτυχημένα αποτελέσματα και έδωσε ελπίδα στους συνδημότες μας.

– Ήμασταν πρωτοπόροι σε κάθε δίκιο αίτημα των συνδημοτών μας και καταθέσαμε κομμάτι του εαυτού μας στα μεγάλα και επικίνδυνα που προέκυψαν από την στάση της δημοτικής αρχής στην τετραετία που διανύουμε (…).
Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση των εντυπώσεων, με πολεμικές ιαχές, με υπερβολές, με κακοήθεια, σε στείρα αντιπαράθεση. Κάνουμε αντιπολίτευση ουσίας, που θα εισακουστεί και θα έχει απτά αποτελέσματα για τον πολίτη, δεν κάνουμε αντιπολίτευση για το προσωρινό φαίνεσθαι. Και ναι θέλουμε να είμαστε “οι σερίφηδες της πόλης”, όπως είχε πει ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο, νομίζοντας ότι μου απευθύνει μομφή με αυτό τον χαρακτηρισμό, αλλά εγώ το θεωρώ μεγάλη τιμή να μου απευθύνονται οι συμπολίτες μου, θεωρώντας ότι θα βρουν ευήκοα ώτα και ανταπόκριση στα προβλήματα. Γιατί αυτό εκτιμώ εγώ ότι είναι η ουσία της σχέσης του αιρετού με τον κόσμο κι όχι τα άσφαιρα πυρά προς χάριν εντυπώσεων για όσους ούτως ή άλλως είναι κακόπιστοι και προκατειλημμένοι.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, κε Στάμο, πως αυτοί που εκτοξεύουν τέτοιες ανυπόστατες κρίσεις περί μη σκληρής κριτικής … ή παριστάνουν πως δεν ξέρουν πως στην Δημοκρατία οι αποφάσεις λαμβάνονται από την πλειοψηφία και ιδίως από τον δήμαρχο και όχι από την αντιπολίτευση, ή …στήνουν τελικά “άλλοθι” για τον σημερινό δήμαρχο.
Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν, ότι για τις αποφάσεις, για τα έργα και για τα αποτελέσματα του έργου της δημοτικής αρχής, δεν φταίει η αντιπολίτευση, φταίει η δημοτική αρχή.

Ερωτ.: ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ;
ΑΠΑΝΤ.: Η συμπόρευσή μας με την παράταξη του Γιάννη Παπαλέξη δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ξαφνικής συμφωνίας, η οποία προέκυψε μόνο σαν εκλογικό σχήμα συνεργασίας. Ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας κοινής στάσης και δράσης, από την αρχή της δημοτικής μας θητείας και στην οποία συμμετείχαν και οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Γι αυτό και η πρόταση συμπόρευσης αφορά και συνεχίζει να αφορά και την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Ακόμη πρέπει να τονίσουμε ότι η συμπόρευση αυτή, δεν έγινε έωλα και χωρίς αρχές, αλλά βασίστηκε σε διακήρυξη έξι βασικών σημείων κοινής συστράτευσης, ικανή να οδηγήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 στην μεγάλη ανατροπή και να ανοίξει για την Άρτα μας το μέλλον που της αξίζει.
Είναι πασιφανές ότι η στασιμότητα, στην οποία η διοίκηση Τσιρογιάννη καταδίκασε τον Δήμο μας πρέπει να τελειώνει. Εννιά χρόνια παρακμής είναι πάρα πολλά. Ο τόπος θέλει ΑΛΛΑΓΗ και νέα εκκίνηση με καθαρό όραμα και ευρείες συναινέσεις.
Με αφετηρία τα όσα από κοινού πετύχαμε μέχρι τώρα, αλλά και τις παραδοσιακές δημοκρατικές αυτοδιοικητικές μας αξίες από την εποχή του αείμνηστου Δημάρχου Νίκου Σιμεντζή κιόλας, καλούμε σε ακόμη ευρύτερη συστράτευση έτσι ώστε ο χαμένος χρόνος να κερδηθεί για όλους μας.

Ερωτ.:ΕΧΕΤΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΚΥΕΙ;
ΑΠΑΝΤ.: Πραγματικά, συμπληρώνω 20 χρόνια στο μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως αιρετή, υπηρετώντας το από όλες τις θέσεις. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέλεξα μετά τις σπουδές μου στην Αθήνα, να ζήσω με την οικογένειά μου στην πόλη μου. Είμαι αυτό που λέμε “γέννημα – θρέμμα” της Άρτας και αυτό πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη εχέγγυο εμπιστοσύνης από την πλευρά των συμπολιτών μου. Γνωρίζετε και εσείς προσωπικά, αλλά και οι συνδημότες μας πως κάθε γειτονιά, κάθε πετραδάκι σε αυτή την πόλη είναι δεμένο με κάποια στιγμή της ζωής μας, κάθε μικρό και κάθε μεγαλύτερο που αφορά αυτό τον τόπο είναι συνυφασμένο με την ζωή και τα όνειρα της νιότης μας. Τώρα που μεγαλώσαμε, ξέρουμε καλά πως η μόνη μάχη που είναι χαμένη για την Άρτα μας είναι μόνο αυτή που δεν θα την δώσουμε όλοι μαζί! Ποια μεγαλύτερη φιλοδοξία, μα και υποχρέωση να ονειρεύεται ένας πολίτης να δώσει τον εαυτό του στο να προσφέρει από την θέση του ύπατου αξιώματος του τόπου, το αξίωμα του Δημάρχου, έχοντας δίπλα του άξιους συνεργάτες ακόμη πιό ικανούς και από τον ίδιο…

Ερωτ.:ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ; Η ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ;
ΑΠΑΝΤ.: Είμαστε περίπου τριάμισι χρόνια μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, κατά τις οποίες το 42% των συμπολιτών μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους με το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα. Ήταν όμως ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν στάθηκε αρκετό να αλλάξει η δημοτική αρχή και η στασιμότητα στον δήμο μας να παραταθεί για μια ακόμη θητεία.
Μετά από την αγάπη που βιώνουμε καθημερινά από τους συμπολίτες μας και τον μεγάλο αγώνα που συνεχίζουμε απέναντι σε κείνους που βουλιάζουν τον τόπο μας στην υπανάπτυξη, δεν τίθεται καν ερώτημα. Υπάρχουν, βλέπετε, αποφάσεις που δεν βασίζονται καν στην “πολυτέλεια” του ερωτήματος. Υπαγορεύονται. Απλώς. Υπαγορεύονται από τις συνθήκες, υπαγορεύονται από τον κόσμο, υπαγορεύονται από την ανάγκη του τόπου, υπαγορεύονται εν τέλει από μέσα μας, από το τί θέλουμε τελικά εμείς οι ίδιοι για τον τόπο μας.
Διότι αυτή τη στιγμή, κύριε Στάμο, εξυφαίνεται ένα σενάριο, το οποίο, εγώ θα πω ότι είναι επικίνδυνο τον τόπο μας. Όχι για μας, για τον τόπο. Και θα εξηγήσω. Κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν σαν “άχαστο” τον σημερινό δήμαρχο. Ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών διαχέεται “μια μυστική βοή” ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον σημερινό Δήμαρχο, λέτε και πρόκειται για κανέναν πετυχημένο δήμαρχο, που άμα ηττηθεί έχει να χάσει η πόλη και οι πολίτες της.

Αυτά τα διακινούν όσοι βρίσκονται πέριξ του Δημάρχου και όσοι δεν θέλουν να χάσουν τα οφίτσια της εξουσίας του και με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να κόψουν τα φτερά σε κάθε άλλη προσπάθεια. Αλλά κυρίως προσπαθούν να εμποδίσουν την δική μας παράταξη να κατέβει στις εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η άδικη και ανυπόστατη κριτική που μας κάνουν οι ίδιοι κύκλοι, ότι δεν ασκούμε σκληρή αντιπολίτευσης, που με ρωτήσατε. Στόχος είναι να απαξιώσουν την δική μας παράταξη, την δική μας συμπόρευση, να το πω ακριβέστερα.
Ε, λοιπόν, δεν θα τους αφήσουμε. Τους απαντάμε ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και είμαστε μαζί. Και φυσικά είμαστε εδώ γιατί δεν υπάρχει πριν από καμία μάχη κανένας κερδισμένος και κανένας χαμένος…
Το όραμα και η ενότητα της παράταξης που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής καθώς και η δυναμική που έχει δημιουργήσει η συμπόρευση με την παράταξη του κου Παπαλέξη και την προοπτική ακόμη πιο πλατιάς συμπόρευσης, μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην τελική νίκη. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που αφήνουν τους συνεργάτες τους μόνους τους και δεν είμαι από εκείνους που γυρίζουν την πλάτη τους στα δύσκολα κελεύσματα της ιστορίας του τόπου τους. Στην μεγάλη αλλαγή του 2023, για τον Δήμο μας, στο μεγάλο ραντεβού, θα είμαστε όλοι ενωμένοι εκεί, με εμένα πιστή στην θέση του επικεφαλής και υποψήφιου Δημάρχου, ευθύνη που οι συναγωνιστές και οι φίλοι μου εμπιστεύονται καθημερινά!