Κοπή Πίτας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Την Παρασκευή 8/2/19 πραγματοποιήθηκε η Κοπή Πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Συνεδρίαση για τις εξορύξεις στο Δήμο Ν. Σκουφά

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συνεδριάζει στις 13 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 19:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Πέτα (αίθουσα ΚΑΠΗ) για να συναινέσει η όχι στην Διέλευση από Δημοτικές Εκτάσεις των Πετρελαϊκών Εταιριών, για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Οργανώσεις που αντιτίθενται στις εξορύξεις καλούν τους πολίτες να αντιδράσουν και σε ανακοινώσεις τους σημειώνουν πως «Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την τροφή και το νερό για μια ανάπτυξη που σκοτώνει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την λεηλασία του τόπου μας.

Δεν μπορούμε να βάλουμε το κέρδος των Εταιριών πάνω από το δικαίωμά μας να ζούμε σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, να έχουμε καθαρό νερό και να περάσουμε στις επόμενες γενιές την βιοποικιλότητα που παραλάβαμε.
Η Γη που ζητούν οι Πετρελαϊκές δεν είναι απλά “οικόπεδα” όπως μας περιγράφουν στην Σύμβαση, κατοικείται!!!».

Περιφέρεια Ηπείρου

Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τις μονάδες εκπαίδευσης ενηλίκων
Με τη διατύπωση θετικής γνώμης για τα τεύχη διακήρυξης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», προχωρούν στο επόμενο στάδιο οι διαδικασίες για την «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων της Περιφέρειας Ηπείρου», μετά τη διατύπωση της θετικής γνώμης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης.
Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 2.958.239 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας.

Μέσω αυτής, έχει προγραμματιστεί η αναβάθμιση εργαστηριακού εξοπλισμού 26 μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων των Νομών Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου και θα υλοποιηθεί μέσω προμήθειας ειδών εξοπλισμού τα οποία ομαδοποιούνται στα ακόλουθα τμήματα: 1. Πληροφορικής, 2. Ηλεκτρονικής, 3. Ηλεκτρολογίας, 4. Εργαλειομηχανών CNC, 5. Μηχανολογίας, 6. Οχημάτων, 7. Ψύξης – Θέρμανσης, 8.Εφαρμοσμένων Τεχνών, 9. Γεωπονίας, 10. Υγείας και Πρόνοιας, 11. Δομικών Έργων και 12. Εκπαιδευτικών Διατάξεων Γεωπονίας.

Ιατρικός Σύλλογος Άρτας

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Χριστόδουλου Κατσουλίδη
Τα θερμά συλλυπητήρια εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιατρού- Παθολόγου ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.
«Καλόκαρδος και φιλικός, λιτός και ανθρώπινος, πρόσφερε τις ιατρικές επιστημονικές του υπηρεσίες από το 2005 στην κοινωνία της Άρτας. Πρόθυμος να υποστηρίζει πάντα τον συνάνθρωπο. Ποτέ δεν ύψωσε τον τόνο της φωνής του, ποτέ δεν έθιξε κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο. Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον καλύτερο εαυτό του, τον πράο του χαρακτήρα.

Διετέλεσε καθήκοντα Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων καθώς επίσης για αρκετά χρόνια πρόσφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολις Ιωαννίνων.
Στην Ιατρική κοινωνία ήταν μια πολύ ευχάριστη εξαίρεση. Είχε ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπό του, δεν τον άγγιξε η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος, η ματαιοδοξία.

Έφυγε πρόωρα και ξαφνικά!
Εκ μέρους όλης της Ιατρικής Κοινότητας σε αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής και σου ευχόμαστε Καλό Παράδεισο».
Εκ του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ