Κύπελλο Ελλάδος: Ο τελικός θα πρέπει να γίνεται σε σταθερή έδρα

Το Κύπελλο Ελλάδος πλησιάζει στο τέλος του, καθώς έμεινε μόνο ο τελικός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Η έδρα που ορίστηκε για τον αγώνα είναι εκείνη της Ριζούπολης, όμως οι αντιδράσεις δε λείπουν.

Η έδρα του τελικού
Το Κύπελλο Ελλάδος έφτασε στην τελευταία του στροφή, καθώς στις 26 Ιουλίου θα λάβει χώρα ο τελικός της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ θ’ αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σ’ ένα ζευγάρι που ξυπνάει μνήμες από το πρόσφατο κι όχι μόνο παρελθόν. Ωστόσο το μείζον ζήτημα στην όλη ιστορία παραμένει η έδρα διεξαγωγής του παιχνιδιού. Αναλυτικότερα η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει το γήπεδο της Ριζούπολης για το παιχνίδι. Απόφαση που δε βρίσκει σύμφωνες και τις δύο ομάδες.

Αντιδρά ο Ολυμπιακός
Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι πριν την οριστικοποίηση αυτής της απόφασης είχαν προτείνει τρεις άλλες έδρες για τον τελικό. Όμως η ΕΠΟ τις απέρριψε.

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρος από την αρχή και είναι εκείνος που διαφωνεί κάθετα με την απόφαση να γίνει ο τελικός στη Ριζούπολη. Ο λόγος που δε θέλει τη συγκεκριμένη έδρα είναι διότι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ έχει εκφράσει ανησυχίες για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Μάλιστα αντιπρότεινε και τρεις έδρες, δηλαδή το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το «Κλεάνθης Βικελίδης» και το Παγκρήτιο Στάδιο.

Πρέπει να οριστεί μία έδρα
Το συγκεκριμένο θέμα δε θα έπρεπε κανονικά ν’ αποτελεί πρόβλημα για την ΕΠΟ, η οποία καλό θα ήταν ν’ ακολουθούσε το παράδειγμα ξένων χωρών.

Στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία κ.α) ο τελικός Κυπέλλου έχει οριστεί να γίνεται σε μία συγκεκριμένη έδρα. Στην Αγγλία πραγματοποιείται στο στάδιο Γουέμπλει (Λονδίνο) και στη Γερμανία στην έδρα της Χέρτα (Βερολίνο). Δύο δηλαδή γήπεδα που βρίσκονται στις πρωτεύουσες, φιλοξενούν κάθε χρόνο τον τελικό ανεξαρτήτου ομάδων.

Δύο γήπεδα που αποτελούν καλές επιλογές
Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πολύ καλά γήπεδα προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πλάνο. Αρχικά το ΟΑΚΑ που βρίσκεται στην πρωτεύουσα (Αθήνα) κι έπειτα το Παγκρήτιο εκτός αυτής, δηλαδή στην Κρήτη. Δύο μεγάλα και πολύ ωραία γήπεδα που μπορούν να φιλοξενούν κάθε χρόνο τον τελικό του Κυπέλλου.

Πάντως στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου στο παρελθόν, όταν ακόμα το γήπεδο ήταν η έδρα της ΑΕΚ. Μάλιστα ο ένας τελικός, του 2009, είχε γίνει και με κόσμο κι από τις δύο πλευρές. Κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα να γίνει το ματς στη συγκεκριμένη έδρα και χωρίς κόσμο λόγω της πανδημίας.