Κ. Μπάρκας: Κίνδυνος κατάρρευσης για τους συνεταιριστές- παραγωγούς της Πρέβεζας

Προ της κατάρρευσης, που θα δημιουργήσει ακόμη και προβλήματα βιοπορισμού οδηγούνται, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης, οι τουλάχιστον πεντακόσιοι συνεταιριστές- παραγωγοί και οι οικογένειές τους, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή θερμοκηπιακών και εξωχώραφων προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, όπως υπογράμμισαν στη συνάντηση που είχαν με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, οι εκπρόσωποι των τριών αγροτικών συνεταιρισμών Πρέβεζας. Να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Μπούρης.

Ειδικότερα, όπως επισήμαναν στον κ. Μπάρκα οι εκπρόσωποι των τριών συνεταιρισμών θερμοκηπιακών και εξωχώραφων αγροτικών προϊόντων, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, που εκμηδένισε ουσιαστικά τη ζήτηση, η πτώση του εισοδήματος προσεγγίζει το 90%. Η καθίζηση των τουριστικών αγορών των γύρω περιοχών, όπως της Κέρκυρας και της Λευκάδας, οι οποίες ήταν οι βασικές αγορές που διοχετεύονταν τα νωπά αγροτικά προϊόντα της Πρέβεζας, συμπαρέσυρε και το αγροτικό εισόδημα των παραγωγών της περιοχής, διαμορφώνοντας δυσμενείς όρους και για την επόμενη χρονιά, αφού πολλοί αγρότες δεν θα είναι σε θέση να καλλιεργήσουν με τις συνθήκες που επικρατούν γύρω από την αγροτική εκμετάλλευση σήμερα.

Την κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο και η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει προνοήσει ουσιαστικά για καμία στήριξη στους συνεταιριστές- παραγωγούς. Ειδικότερα, πρώτον, δεν έλαβαν τα 800€, που δόθηκαν σχεδόν στο σύνολο των επαγγελματιών, που είδαν τη λειτουργία της δραστηριότητάς τους να αναστέλλεται. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφεραν οι συνεταιριστές- παραγωγοί, ενώ οι ίδιοι δεν έλαβαν την ενίσχυση των 800€, το ίδιο δε συνέβη με τους εμπόρους χονδρικής των αγροτικών προϊόντων, οι οποίοι έλαβαν τη συγκεκριμένη ενίσχυση, διότι συμπεριλήφθηκαν στο εμπόριο λιανικής.