Μια δίωξη με πολιτικά κίνητρα

Γράφει ο Αλέξανδρος Σερέτης

Περικοπή μισθού στον νικητή των εκλογών, από τον ηττημένο, λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, δεν έχει ξαναγίνει !!!

Στο Δήμο Αρταίων συμβαίνουν αυτά, όπου ο νυν – επιλογή του στηριζόμενου από τη Ν.Δ. Δημάρχου – προϊστάμενος Καθαριότητας, αφού έχασε τις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, από τον πρώην προϊστάμενο της ίδιας Υπηρεσίας και συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Νικολάου, του έκανε αναφορά για ανάρμοστη συμπεριφορά, με αποτέλεσμα την κοινοποίηση της περικοπής μισθού στον σύντροφο και Πρόεδρο των Εργαζομένων του Δήμου.
Κατόπιν δε, προέβη ο ίδιος σε μια απολύτως ανάρμοστη και προκλητική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb, την οποία λόγω του σεξιστικού χαρακτήρα της, δεν αναδημοσιεύω. Σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με τον σεβασμό που πρέπει να εμπνέει ένας προϊστάμενος μιας Υπηρεσίας του Δημοσίου.
Αναμφισβήτητα λοιπόν, έχει και προσωπικά και πολιτικά κίνητρα η δίωξη αυτή – κι όχι αμιγώς ή και καθόλου, υπηρεσιακά.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, καταδικάζει αυτές τις πρακτικές που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, στα σκοτεινά χρόνια πριν τη Μεταπολίτευση. Φυσικά θα παρακολουθήσουμε την πορεία και την τύχη της ένστασης του συντρόφου και Προέδρου και θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.
Η τακτική της βίας ( γιατί βία είναι να ειρωνεύεσαι δημόσια κάποιον και να επαίρεσαι ότι τον τιμωρείς ), δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Το ΠΑΣΟΚ είναι δίπλα στον πολίτη όταν η εξουσία αυθαιρετεί. Και δίπλα στον συνδικαλιστή όταν διώκεται για τη δράση του.
Να παραφράσω και ένα λαϊκό, αγωνιστικό τραγούδι :
Αν είσαι κι αν δεν είσαι, του Δήμαρχου αρεστός,
θα σέβεσαι την ψήφο, μιλάει ο λαός…

*Ο Αλέξανδρος Σερέτης είναι γραμματέας ΝΕ του ΠΑΣΟΚ