Νέα Καλλιτεχνική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης

Με την ευκαιρία ορισμού Καλλιτεχνικής στη Δημοτική Πινακοθήκη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε: «Ο πολιτισμός δεν είναι ένα αόριστο, θεωρητικό σχήμα. Είναι οι άνθρωποι του και οι ιδέες τους. Είναι οι ευκαιρίες που τους δίνουμε, για να τις κάνουν πράξη. Είναι το βήμα που τους δίνουμε για να γίνουν “αγωγοί” της Τέχνης στην κοινωνία. Με αυτές τις σκέψεις, καλωσορίζω την νέα Καλλιτεχνική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης μας. Εύχομαι να δικαιώσουν τις προσδοκίες αλλά και την ανάγκη όλων μας, για μια Πινακοθήκη κύτταρο πολιτισμού στην Άρτα».

Η καλλιτεχνική Επιτροπή είναι άμισθη και αποτελείται από τους εξής:
1. Απόστολο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και μαθητή του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, ο οποίος και θα προεδρεύει της Επιτροπής.
2. Ευάγγελο Μπόμπορη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική και την αγιογραφία.
3. Αλέξανδρο Τσιούρη, Εικαστικό με ειδικότητα στη ζωγραφική.
4. Δημήτριο Τσιρογιάννη, Εικαστικό με ειδικότητα στη γλυπτική.
5. Δημήτριο Βάσσο, Τέως Δ/ντη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και ερασιτέχνη Εικαστικό.

Οι αρμοδιότητες τις επιτροπής, θα αφορούν τον καλλιτεχνικό έλεγχο και την εποπτεία της λειτουργίας της Πινακοθήκης και ειδικότερα την κρίση και ποιοτική, αισθητική και εκπαιδευτική εκτίμηση των εκθέσεων που πραγματοποιούνται, αλλά και τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης με αυθεντικά έργα καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών.
Επίσης μεταξύ των αρμοδιοτήτων της επιτροπής θα είναι η εξωστρέφεια της Δημοτικής πινακοθήκης, ο προγραμματισμός και η ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη των εικαστικών τεχνών, αλλά και η ανάδειξη του εκπαιδευτικού θεσμικού ρόλου της Πινακοθήκης με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων με στόχο την δια βίου εκπαίδευση μέσα από την τέχνη.