Νοσοκομείο Άρτας

Διαγωνισμός για την καθαριότητα και την σίτιση

Συζητήθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μετά από εισήγηση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, το θέμα του διαγωνισμού για την προμήθεια υπηρεσιών από εργολάβο για την καθαριότητα και την σίτιση του Νοσοκομείου για το 2021. Όπως υπενθυμίζεται από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, από τον Σεπτέμβριο του 2016 και μέχρι σήμερα, στο Νοσοκομείο μας εργάζονται με τέτοιες συμβάσεις 47 συνάδελφοι στην καθαριότητα και στην σίτιση, οι συμβάσεις των οποίων τελειώνουν στις 31/12/2020. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, στα Νοσοκομεία της χώρας, το έργο της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης ( όπως και της συντήρησης των ΗΜ εγκαταστάσεων) γινόταν αποκλειστικά από εργολάβους. Από τα μέσα του 2016 δόθηκε την δυνατότητα στα Νοσοκομεία να προσλάβουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 12 μηνών και μετά από διαγωνιστική διαδικασία, προσωπικό για την καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη των Νοσοκομείων.

Οι συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις είχαν ισχύ μέχρι 31/12/2019.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΣ των εργαζομένων στο νοσοκομείο, «ουσιαστικά την Πέμπτη με την απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, τους ανακοινώθηκε ότι 31/12/2019 απολύονται! Απολύονται 47 εργαζόμενοι για να έρθουν ξανά οι εργολάβοι!Έχει όμως και μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως πάρθηκε η απόφαση αυτή! Ποιοι ψήφισαν για να έρθουν πίσω οι εργολάβοι στο Νοσοκομείο; Να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση αυτή έγινε με νέα σύνθεση στην οποία συμμετέχουν οι νέοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γιατρών και του λοιπού προσωπικού, ο Διοικητής ως μέλος του ΔΣ καθώς και οι διορισμένοι ως μέλη από την προηγούμενοι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Διοικητής ψήφισε υπέρ της εισήγησης για διαγωνιστική διαδικασία μέσω εργολάβου, δεσμευόμενος ότι αν αλλάξει οτιδήποτε στην πορεία θα σταματήσει η συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία. Στην ίδια γραμμή συντάχθηκε και ο νεοεκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων!Τα δύο μέλη του ΔΣ που έχουν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισαν ΛΕΥΚΟ! Λέγοντας ότι «αυτοί έδιωξαν (;;;) τους εργολάβους αλλά προκειμένου να μείνει ακαθάριστο το Νοσοκομείο ψηφίζουν λευκό»!!!
Ο μόνος που υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στην σίτιση ήταν ο εκπρόσωπος των γιατρών ο οποίος και καταψήφισε την εισήγηση για επαναφορά σε εργολάβο και επιχειρηματολόγησε στο γιατί ούτε το «Νοσοκομείο θα μείνει ακαθάριστο», ούτε είναι δίκαιο για τους εργαζόμενους αυτούς να απολύονται και μάλιστα εν΄ μέσω πανδημίας!

Να σημειώσουμε ότι τα «ΛΕΥΚΑ» δεν προσμετρούνται στις αποφάσεις και έτσι η απόφαση πέρασε με 2 υπέρ και 1 κατά! Έτσι πάρθηκε η απόφαση!».
Και η ανακοίνωση σε άλλο σημείο σημειώνει: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Διοικητή, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση που ουσιαστικά απολύουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στην σίτιση! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα να παρθεί αυτή η απόφαση πίσω!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον νέο εκπρόσωπο των εργαζομένων για την ψήφο του υπέρ του εργολάβου! Εκεί στο ΔΣ δεν τον έστειλαν οι εργαζόμενοι για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Διοίκησης ή της κυβέρνησης! Είναι εκεί για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζόμενων!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τα δύο παλιά μέλη του ΔΣ που με την ΛΕΥΚΗ τους ψήφο, ουσιαστικά είναι αυτοί που καθόρισαν την απόφαση και έδωσαν την συναίνεση τους στο να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία! Αφού όπως λένε «αυτοί έδιωξαν τους εργολάβους (;)» γιατί ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ; Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους αυτούς, τους πιο βαθιά εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους, στο υποτιθέμενο αντιπολιτευτικό του παιχνίδι!».