Ολοκλήρωση της εξόδου Γραμμενίτσας προς παράδρομο Ιόνιας Οδού

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων το έργο Διαπλάτυνσης της εξόδου οικισμού Γραμμενίτσας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου προς παράδρομο Ιόνιας οδού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
Οι εργασίες περιελάμβαναν διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα καθώς υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς.
Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της Γραμμενίτσας, το οποίο βελτιώνει την είσοδο και την έξοδο στην περιοχή και συμβάλλει στην ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Το Μποτσαρέικο Βουργαρελίου στo μικροσκόπιο της επιστημονικής τεχνικής ομάδας «Boulouki»
Την Δευτέρα 04/02/19 και ώρα 18:00 τριμελής ομάδα νεαρών Πολιτικών Μηχανικών κι Αρχιτεκτόνων επισκέφτηκε, στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Κ. Τζουμέρκων Μ. Γαρνέλη επί παρουσία του Αντιδημάρχου Κ. Αλυμάρα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η ομάδα αυτή με την ονομασία «Boulouki» (Πενταμελής της οποίας τα δύο μέλη απουσίαζαν) κινείται στον ευρύτερο χώρο των Τζουμέρκων και δραστηριοποιείται σε θέματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και κατασκευών. Η συζήτηση διεξήχθη επί τρίωρου και ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στους νεαρούς επιστήμονες κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο τους. Παράλληλα τους προσκάλεσε να κάνουν μία πρώτη έρευνα για το περίφημο «Μποτσαρέικο» (Ιστορικό) κτίριο στο Βουργαρέλι, το οποίο ο Δήμος, όταν περιέλθει νομίμως στην κατοχή του, προτίθεται να αξιοποιήσει ως μουσείο.

Δήμος Ιωαννιτών και η Ένωση Ελλήνων Χημικών
«Απαστάζοντας τσίπουρο ποιότητας»
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών, προέδρων κοινοτήτων και αποσταγματοποιών τσίπουρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εκδήλωση με θέμα «Αποστάζοντας τσίπουρο ποιότητας» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ένωση Ελλήνων Χημικών και το Τελωνείο Ιωαννίνων.
Οι ομιλητές Γ.Βαγενάς. από το χημείο του κράτους, Β. Βαϊμάκης χημικός–οινολόγος και ο Π.Λυκίδης του Τελωνείου Ιωαννίνων μετέφεραν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για την διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στους διήμερους αποσταγματοποιούς όπως επίσης και το νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση και παραγωγή. Επίσης παρέμβαση έκανε και η οινολόγος της Ζοίνος Α.Ε., Ελένη Σίντου.
Η αντιδήμαρχος, Βάσω Μέγα, στη σύντομη τοποθέτηση της ανέφερε τα εξής:
Πολλοί δημότες των Ιωαννίνων ασχολούνται μέσω της διαδικασίας των διήμερων αποσταγματοποιών στην παραγωγή τσίπουρου και επειδή το τσίπουρο είναι κομμάτι της ζωής μας και της παράδοσης μας θεωρούμε ότι θα πρέπει η διαδικασία της απόσταξης να γίνεται με σωστή ενημέρωση χωρίς κινδύνους για την υγεία μας και να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και κανόνες που απαιτούνται.

Εκδήλωση για τον Ανδρέα
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια απο την γέννηση του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 1:30μ.μ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
-ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος
Διευθύνει ο μαέστρος Π. Μπαρμπάτης
Τραγουδούν οι: Α.Κορωναίος, Ε.Δάβου, Π.Κοντός
-ΟΜΙΛΙΕΣ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
-Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος Π.Α.ΣΟ.Κ
-Frans Timmermans, Υποψήφιος του PES για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
-ΤΑΙΝΙΑ
Αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου
-ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
Συμμετέχει ο Ηλίας Ανδριόπουλος
Τραγουδά ο Μανώλης Μητσιάς

Συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με την Φοιτητική Οργάνωση HelMSIC 
Για έκτη συνεχή χρονιά το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εθελοντική οργάνωση φοιτητών HelMSIC (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής) διοργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο .
Το πρώτο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο ΚΕΠΑΒΙ στις 14 & 15 Μαρτίου 2019, από στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και το παρακολούθησαν 19 Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στόχος του ήταν η επιστημονική κατάρτιση των μελλοντικών γιατρών σε θέματα εξάρτησης – απεξάρτησης καθώς και στην κατάρριψη των κοινωνικών μύθων, προκαταλήψεων, και του κοινωνικού μηνύματος.
Στην συνέχεια το δεύτερο μέρος περιλάμβανε βιωματική εκπαίδευση από στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Αντιρατσιστική εκδήλωση στην Κόνιτσα
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, μετά τα θλιβερά γεγονότα, που έλαβαν χώρα στην Κόνιτσα, με τον τραυματισμό φιλοξενούμενων προσφυγόπουλων και τη δημόσια καταδίκη τους, με ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι μέλη της, με επικεφαλής το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, θα συμμετέχουν ενεργά στην αντιρατσιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κόνιτσα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ, του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ.
Είναι στο χέρι όλων μας να αντισταθούμε σε τέτοια γεγονότα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και διασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.
Λέμε ένα ξεκάθαρο «όχι» στον ρατσισμό και τα φαινόμενα ξενοφοβίας κι ένα ακόμα πιο ηχηρό «ναι» στις κοινωνίες της αλληλεγγύης.

Παράταση δηλώσεων για τους παρακρατούμενους φόρους
Με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παρατείνεται η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής αρχικών δηλώσεων απόδοσης:
α) παρακρατούμενου φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις,
β) παρακρατούμενου φόρου για αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες, αμοιβές δικηγόρων και μερίσματα δικηγόρων, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν ή τις πληρωμές που καταβλήθηκαν στο μήνα Ιανουάριο του 2019.
Η καταληκτική ημερομηνία αυτών των δηλώσεων παρατείνεται μέχρι και τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις απόδοσης που αφορούν όλες τις παραπάνω κατηγορίες, για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω TAXISnet.
Καθώς η διαδικασία του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής δηλώσεων απόδοσης παρακρατούμενων φόρων είναι καινούρια, η εν λόγω παράταση κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προσαρμογή των πολιτών σε ένα ακόμα βήμα για την ψηφιοποίηση της Φορολογικής Διοίκησης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου καταδικάζει την επίθεση κατά ανήλικων Αφγανών στην Κόνιτσα
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της 22 Μαρτίου 2019 μετά από συζήτηση που έγινε, έλαβε απόφαση καταδίκης του περιστατικού επίθεσης εναντίον ασυνόδευτων ανηλίκων Αφγανών στην Κόνιτσα.
Η απόφαση έχει ως εξής:
«Το Π.Σ. Ηπείρου, ομόφωνα, έλαβε απόφαση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό επίθεσης που σημειώθηκε από κουκουλοφόρους σε ανήλικους Αφγανούς, που φιλοξενούνται σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κόνιτσα, και ειδικότερα:
-Διακηρύσσει την αταλάντευτη προσήλωση του στις αρχές της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού, καθώς επίσης και στις παραδόσεις της φιλόξενης και πληγωμένης από τον ξενιτεμό περιοχής της Ηπείρου
-Τέτοιες πράξεις ρατσιστικής βίας είναι παντελώς ξένες προς το ήθος των Ηπειρωτών».

Με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL!
Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ
Το πρόγραμμα υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ 
Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετείχε στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση των διεθνών καταναλωτών.
Tο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της φέτας ΠΟΠ στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανίας, με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης του προϊόντος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΔΩΔΩΝΗ υποδέχτηκε το προηγούμενο διάστημα στο εργοστάσιο της στα Ιωάννινα δημοσιογραφική αποστολή από την Αμερική, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα συστατικά της φέτας ΠΟΠ και να γνωρίσουν τον αυθεντικό τρόπο παραγωγής του προϊόντος.

Η φέτα είναι ένα πολύ ξεχωριστό τυρί, που παράγεται αποκλειστικά με τη χρήση αιγοπρόβειου γάλακτος και συγκεκριμένη διαδικασία που διαφυλάσσει τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της και της δίνει αυτή την ιδιαίτερη γεύση και υφή.
Εδώ και 56 χρόνια, η ΔΩΔΩΝΗ δημιουργεί αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με 100% ελληνικό γάλα. Σήμα κατατεθέν της είναι η πασίγνωστη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, ένα προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που αποτελεί συνώνυμο της συγκεκριμένης κατηγορίας τυριού και ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική αξία, την πλούσια γεύση και την ελληνική του ταυτότητα.
Η φέτα ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί τη Νο1 φέτα ΠΟΠ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και ένα από τα πιο γνωστά ΠΟΠ τυριά παγκοσμίως, με παρουσία σε 50 χώρες διεθνώς και πρωταγωνιστική θέση σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας το καλοκαίρι
Από 01 Απριλίου αρχίζει η θερινή περίοδος και αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας
Κατά τη θερινή περίοδο, από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από 15.00 έως 17.30 το απόγευμα και από 23.00 έως 07.00 το βράδυ (μεσημβρινή και νυκτερινή ησυχία)
Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:
α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες των διατάξεων για τις ώρες κοινής ησυχίας, διώκονται σε βαθμό πταίσματος.