Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

30 – 31/10 Βόρας: Σοκόλ(1.837μ) – Λουτρά Πόζαρ

Μια νέα εξόρμηση ετοιμάζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Η αναχώρηση μας από την Άρτα σηματοδοτεί την έναρξη μιας διήμερης, όμορφης φθινοπωρινής περιπέτειας στο όρος Βόρας και συγκεκριμένα στην κορυφή Σοκόλ ή Γεράκι. Φτάνοντας στον χώρο κατασκήνωσης θα στήσουμε τις σκηνές μας θα κάνουμε το λουτρό μας και θα ξεκουραστούμε. Την επόμενη μέρα στις 06:30 θα οδηγήσουμε σε καλής ποιότητας χωματόδρομο μέχρι να συναντήσουμε το εγκαταλελειμμένο χωριό Άνω Λουτράκι, με την πλούσια ιστορία. Αφού προσπεράσουμε το χωριό θα αντικρίσουμε ένα παλιό στρατιωτικό φυλάκιο όπου αφήνουμε τα οχήματα μας, απολαμβάνοντας την ζεστή αυγή και η πορεία μας ξεκινάει. Για κάποια λίγα χιλιόμετρα κινούμαστε στον ίδιο χωμάτινο δρόμο και καθώς ο ήλιος ανατέλλει ισερχόμαστε σε πανέμορφο δάσος. Αριστερά μας στο ρέμα της Λούτας και συνεχίζουμε την ανάβαση απολαμβάνοντας σημεία με καταπληκτική θέα, στον ορίζοντα αλλά και στο πανέμορφο αυτό δάσος. Μετά από λίγο αντικρίζουμε την κορυφή ενώ από κάτω μας απλώνεται το ανατριχιαστικό δάσος του Ραμνομπορ.

Βαθμός Δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: περίπου 9
Απόσταση: 19 χιλιόμετρα (Ανάβαση 1400 μέτρα – Κατάβαση 1400 μέτρα).
Αρχηγός: Αριστείδης Γκιάφης Τηλ. 6989279457
Αναχώρηση: Σάββατο 16:00 μμ από το πάρκινγκ πλατείας Ζέρβα. Η μετακίνηση μας θα γίνει με ΙΧ και η διανυκτέρευση μας θα γίνει σε κατασκηνωτικό χώρο κοντά στα Λουτρά Πόζαρ, όποιος επιθυμεί να διανυκτέρευση σε κατάλυμα θα πρέπει να μεριμνήσει ο ίδιος.
* στο σύλλογο υπάρχουν σκηνές καθώς και υπόστρωμα για δανεισμό.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου, μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.
Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19 όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.