Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Εξόρμηση στους Μελισσουργούς και Θεοδώριανα

Εξόρμηση στα Τζουμέρκα πραγματοποιείται από τον Ορειβατικό Σύλλογο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου: “Μελισσουργοί και Θεοδώριανα, δύο από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του νομού μας. Η οδική πρόσβαση από το ένα στο άλλο δύσκολη και πολύωρη… Όμως υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος του βουνού, αυτός που για αιώνες επέλεγαν οι πρόγονοί μας για την επικοινωνία τους. Ο δρόμος που περνάει από το εντυπωσιακό Αυτί που προσφέρει άπλετη θέα προς την κοιλάδα του Αχελώου, τα Άγραφα και τα όρη Βάλτου από τη μία μεριά και από την άλλη προς τα Τζουμέρκα, τον Τόμαρο και την Τύμφη. Ένα μονοπάτι που στην πρόσφατη ιστορία μας αποτέλεσε πέρασμα των Ανταρτών με τον Άρη Βελουχιώτη να λέει: “πως όποιος δεν πέρασε το χειμώνα το Αυτί, δεν είναι αντάρτης”.

Στο τέλος της πορείας μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τους πανέμορφους καταρράκτες της Σούδας. Ο Βαθμός Δυσκολίας είναι 2.Ώρες πορείας: περίπου 6Αρχηγός: Θεόδωρος Κοσσυβάκης (τηλ. 6944549854). Αναχώρηση: 6:30 Κυριακή από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.
Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα”.