Ορκωμοσία 2019 Α’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Άρτας

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ετέλεσε την Ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων της 2019 Α’ ΕΣΣΟ.
Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Στρατού, των Τοπικών Αρχών, καθώς και οικείοι των Νεοσυλλέκτων.

Ο Υποστράτηγος Φώτιος Ντζιμάνης στον Μητροπολίτη Άρτης

Ο Υποστράτηγος Φώτιος Ντζιμάνης, εξ αφορμής της προσφάτου προαγωγής του και επί τη αναλήψει των νέων του υψηλών καθηκόντων ως Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, ο οποίος συνεχάρη και ευχήθηκε επιτυχία στον διατελέσαντα έως τώρα Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.

Κοπή πίτας του Σωματείου Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Έργου Άρτας

Κοπή πίτας πραγματοποίησε το Σωματείο Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Έργου Άρτας, στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Έχουμε μια άριστη συνεργασία προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών.
Καλή χρονιά με υγεία και καλές δουλειές».

Κοπή πίτας του ΑΟ Κομποτίου “Ο Σκουφάς”

Την πίτα του έκοψε ο ΑΟ Κομποτίου “Ο Σκουφάς” και σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης, που παρευρέθηκε, αναφέρει: «Πάντα γεροί και δυνατοί και με πολλές νίκες.
Καλή χρονιά με υγεία».

Νέο Δ.Σ. στο σύλλογο Μονογονεϊκών οικογενειών Άρτας 
Ο σύλλογος Μονογονεϊκών οικογενειών Π.Ε Άρτας μετά από τις εκλογές της 15ης Φεβρουαρίου ανέδειξε το νέο Δ/Σ με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Ειρήνη Αυδίκου
Αντιπρόεδρος: Λαμπρινή Ρήγα
Γραμματέας: Γεωργία Θεοδωρή
Ταμίας: Σοφία Τσιμπλή
Μέλος: Σωτηρία Μποκογιάννη
Αναπληρωματικά Μέλη: Φαίδρα Μητσινιάρου
Κατερίνα Κολιού
Σοφία Συγγούνα
Σε ανακοίνωσή του το νέο Δ.Σ. επισημαίνει: «Το νέο Δ/Σ θα συνεχίσει τον στόχο και σκοπό του συλλόγου που είναι η συμπαράσταση μας στις οικογένειες που χρήζουν την βοήθειά μας.
Ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, γίνετε μέλη μας, ώστε ο σύλλογός μας να αποκτήσει την δυναμική που του αρμόζει».

Απολογισμός του “Αρχέλων” για το 2018
Τριακόσιες χιλιάδες χελωνάκια έκαναν το πρώτο τους ταξίδι

Στη δημοσιότητα έδωσε ο “Αρχέλων” τον απολογισμό δράσης για το έτος 2018.Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά στην περιοχή του Αμβρακικού 10 ερευνητές έπιασαν συνολικά 337 θαλάσσιες χελώνες (εκ των οποίων οι 240 για πρώτη φορά) οι οποίες μετρήθηκαν και μαρκαρίστηκαν στα μπροστινά πτερύγια. Στο Κέντρο Διάσωσης το 2018 φιλοξενήθηκαν συνολικά 87 χελώνες, εκ των οποίων 20 προέρχονταν από…
προηγούμενες χρονιές. Από τις 67 αφίξεις του 2018, επέστρεψαν στη θάλασσα αποθεραπευμένες 30 χελώνες, δυστυχώς πέθαναν 31, ενώ οι υπόλοιπες 26 περιθάλπονται ακόμη. Πανελλαδικά εντοπίστηκαν γύρω στις 6.000 φωλιές Καρέτα σε περίπου 134 χλμ. παραλίας και εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα προστασίας σε περίπου 4.000 από αυτές. Από τους περίπου 400.000 νεοσσούς που εκκολάφτηκαν και έφθασαν στη θάλασσα το 2018, σχεδόν 300.000 νεοσσοί “σώθηκαν” χάρη στα μέτρα προστασίας που εφαρμόστηκαν στις φωλιές. Στο παράκτιο μέτωπο της Πρέβεζας καταγράφηκαν 8 φωλιές και συνολικά 550 χελωνάκια κατάφεραν να φτάσουν στην θάλασσα για το πρώτο τους ταξίδι.