Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων για τις δηλώσεις Κ.Τασούλα

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Ιωαννίνων και ΠτΒ Κ.Τασούλα για το μέλλον της σύνδεσης Ιωαννίνων-Κακαβιάς αναφέρονται τα εξής: «Τα στελέχη της κυβέρνησης και σε τοπικό επίπεδο αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο λαϊκισμός δεν έχει όριο.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, που τον τελευταίο μήνα έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στην περιοχή, ανακοίνωσε στη συνάντηση που είχε με την Ένωση Ξενοδόχων ότι η επέκταση της Ιόνιας Οδού εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και οδεύει προς δημοπράτηση.
Νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε την κυβέρνηση της ΝΔ που κατάφερε να εντάξει ένα έργο χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη και πριν ακόμη ανοίξει το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών.
Όσο κι αν ψάξει κανείς δεν θα βρει ανάλογο προηγούμενο.
Θα ζητούσαμε την πράξη ένταξης του έργου αλλά είναι άσκοπο και μάταιο.
Φυσικά υπάρχει και η πρωθυπουργική εξαγγελία για τη δημοπράτηση του οδικού έργου μέχρι το τέλος του 2022. Εξαγγελία που είναι στον «αέρα» αφού το έργο δεν έχει ενταχθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που απαιτείται για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και την τελική έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, η δημοπράτηση μάλλον θα αργήσει…
Κατανοούμε την αγωνία της ψήφου, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δυστυχώς για την πραγματικότητα και τον τόπο μας……»