Ο Χρήστος Γκόγκος επανεξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. Πωγωνίου

Εξελέγησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Σε συναινετικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες εκλογής του νέου Προεδρείου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Πάγια θέση μας είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και τους δημότες μας. Ευελπιστώ σε μία παραγωγική θητεία με την συμβολή όλων καθώς ο στόχος μας είναι κοινός και αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την ανάπτυξη του Πωγωνίου. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη 4ετία με πολλές προκλήσεις και είναι στο χέρι μας να τις εκμεταλλευτούμε υπέρ του Δήμου. Αν συνεργαστούμε, θα βγούμε κερδισμένοι.

Ας αποτελέσει αυτή η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου έμπνευση συναίνεσης και καλής διάθεσης για όλους τους δημότες μας. Εύχομαι στο Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους καλή δύναμη».
Την συνεδρίαση συγκάλεσε ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Κώστας Γκέγκας ο οποίος σημείωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξή σας με γεμίζει ευθύνη και συγχρόνως με προκαλεί για να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο για το δήμο μας. Να είστε βέβαιοι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας και θα προχωρήσω με την ίδια δύναμη και σε αυτή τη θητεία. Πέρα από τους δημότες μας, θέλω πολύ να ευχαριστήσω το δήμαρχο που την προηγούμενη τετραετία μου εμπιστεύτηκε μία θέση ευθύνης.

Επίσης θα ήθελα να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου και να τους ευχηθώ καλή θητεία. Ελπίζω και εύχομαι να αφήσουμε στην άκρη όποιες αντιπαλότητες ώστε προς όφελος των δημοτών και της περιοχής μας να έχουμε μία καλή και παραγωγική τετραετία».
Κατά τις αρχαιρεσίες προέκυψαν τα εξής:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Χρήστος Γκόγκος
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Βασίλειος Τόπουλος
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Χάιδου Μαγδαληνή
Τακτικά Μέλη Οικονομικής Επιτροπής:
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης και δύο αντιδήμαρχοι που θα οριστούν από το Δήμαρχο καθώς και οι αναπληρωτές τους.

Επίσης:
Τακτικά μέλη: Αναστάσιος Γιούνης, Γρηγόριος Μποντίνης, Γεώργιος Σκόρδος και Ντότης Δημήτριος
Αναπληρωτές: Αριστοτέλης Βίλλης, Χρήστος Γκόγκος, Ειρήνη Νατσίκου, Μαγδαληνή Χάιδου.

Μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου ο κ. Χρήστος Γκόγκος έκανε την εξής δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη και όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους για την τιμή και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στα καθήκοντα του Προέδρου με συνέπεια, εργατικότητα, σύνεση, δικαιοσύνη, διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία και ισχυρή βούληση κοινωνικής προσφοράς προς το σώμα και προς τους συνδημότες μου. Το προεδρείο που προέκυψε από τη σημερινή ψηφοφορία θα δουλέψει με πνεύμα συνεργασίας και γι’ αυτό να είστε σίγουροι. Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί μέσα από μια βαθιά πολιτική και γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας. Πιστεύω και θα το επιδιώξουμε, σαν Προεδρείο, να επικρατήσει κλίμα συναίνεσης και πάντα θα πρυτανεύει η δημοκρατία που όλοι μας πιστεύουμε».

Από τις δύο ψηφοφορίες απείχε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.