Ο Χρήστος Γκόκας για τα μέτρα στήριξης των οδηγών ταξί

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και κ. Ανδρέας Πουλάς, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και Μεταφορών και Υποδομών, κ. Καραμανλή, σχετικά με τα μέτρα στήριξης του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί ΔΧ ως πληττόμενου κλάδου λόγω της πανδημίας του covid-19.
Στην ερώτησή τους τονίζουν ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αδυνατούν πλέον να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους όπως είναι η συντήρηση, η ασφάλιση, οι ασφαλιστικές τους εισφορές και οι φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφού το μεταφορικό τους έργο έχει υποστεί μείωση κατά 80% σε σύγκριση με την προ της πανδημίας περίοδο.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι μέρος των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί, δεν έχει ακόμα εισπράξει την αρχική οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, και δεν έχει υπάρξει καμία οικονομική ενίσχυση και οικονομική πρόνοια για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο από τα μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν και ψηφίστηκαν με το ν.4690/2020 γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση, αγανάκτηση και απαισιοδοξία ενώ η εξαγγελλόμενη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ και στα ταξί για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεν φαίνεται να βελτιώνει ουσιαστικά την κατάσταση.

Τέλος, ερωτούν τους αρμόδιος Υπουργούς αν είναι στις προθέσεις τους η λήψη οικονομικών μέτρων για την προστασία του συρρικνωμένου εισοδήματος των επαγγελματικών ταξί, λόγω COVID-19 (όπως η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μόνιμη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ).