Παρέμβαση Γ. Στύλιου για αποζημίωση καλλιεργητών στην Άρτα

Τις καταστροφές στις καλλιέργειες των αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας που προέκυψαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση της 12/9 και την ανάγκη για εκτίμηση των ζημιών και αποζημίωση των δικαιούχων, ανέδειξε με ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ κ. Γιώργος Στύλιος.
Ως γνωστόν πολλοί ελαιοκαλλιεργητές στις τοπικές κοινότητες Μεγάρχης, Μαρκυνιάδας, Ζυγού, Μέγκλας και Συκιών είδαν το φυτικό τους κεφάλαιο να καταστρέφεται μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση της 12/9. Με δεδομένο ότι η σχετική αναγγελία από τον ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση στις 18/09/2019, σε μία περίοδο αιχμής για την συγκομιδή της ελιάς, υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί παραγωγοί να υποστούν τεράστια ζημιά, αν η εκτίμηση του ΕΛΓΑ δεν ολοκληρωθεί άμεσα.
Για αυτό το λόγο ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποιεί το πρόβλημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με ερώτησή του ζητά να πληροφορηθεί:
•Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες παραγωγούς;
•Αν και πότε ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών των παραγωγών.

Η Τράπεζα Ηπείρου χορηγός στον 13oαγώναLakeRunστη Λίμνη Ιωαννίνων
Η Τράπεζα Ηπείρου στήριξε για τρίτη συνεχή χρονιά τη συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα του 13ου LakeRun, ο οποίος έλαβε χώρα στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Ιωαννίνων. Ειδικότερα, απένειμε χρηματικά έπαθλα στους νικητές και νικήτριες των 3 πρώτων θέσεων των 30χλμ. του αγώνα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμβολή της μεταξύ των υπόλοιπων χορηγών του αγώνα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που παρακολούθησαν τον αγώνα, στον οποίο αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα αγωνίστηκαν ατομικά στα 5,10 και 30 χιλιόμετρα, ενώ κατά το αγωνιστικό διήμερο πραγματοποιήθηκαν παράλληλοι αγώνες για ΑΜΕΑ, μητέρες με καρότσι και οικογένειες.
Κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής των Βραβείων ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος βράβευσε τους νικητές του αγώνα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που η Τράπεζά μας, η Τράπεζα Ηπείρου έχει δυναμική παρουσία στη γιορτή του αθλητισμού της πόλης μας, επιβραβεύοντας την αριστεία, την υπομονή και επιμονή των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, η οποία διέπει τον οργανισμό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, εδώ και 40 χρόνια, αποτελεί για εμάς δέσμευση και καθήκον όχι μόνο να παρέχουμε ανταγωνιστικά προϊόντα και άριστες τραπεζικές υπηρεσίες στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη οικονομία της Ηπείρου, αλλά να στηρίζουμε ουσιαστικά την τοπική κοινωνία και τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες που οργανώνει. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και ένα μεγάλο μπράβο στους συμμετέχοντες!»
Να σημειωθεί πως η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών.

Αιμοδοσία 25-9-19
Ο ΣΕΑ Άρτας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00-13:30 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο γραφείο του Συλλόγου (Σκουφά 79). Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας. Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα προσφορά σας!

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 25-09-2019 έως 29-09-2019
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ: • Τετάρτη (25-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Πέμπτη (26-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
•Παρασκευή (27-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Σάββατο (28-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο –
Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.

Το ΚΕΘΕΑ ταξιδεύει στην Κέρκυρα
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού τα μέλη του ΚΕΘΕΑ θα βρίσκονται στην Κέρκυρα πραγματοποιώντας μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και με τον Δήμο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Συγκεκριμένα:
•Στις 26.9.19 και ώρα 17.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ και της Μικτής Παλαίμαχων Κέρκυρας. Το ΚΕΘΕΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό, καθώς είναι ένας χώρος στον οποίο δραστηριοποιούνται κυρίως νέοι. Ο αθλητισμός καλλιεργεί στο άτομο αξίες και αρετές όπως η αυτοπειθαρχία, η αυτοεκτίμηση, η στοχοθέτηση στα πλαίσια λειτουργίας της ομάδας και βοηθά τους νέους να μαθαίνουν τον εαυτό τους, να εντοπίζουν τις δεξιότητες και τα όριά τους, να υπερβαίνουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, καθιστώντας τους έτσι ικανούς να επιτυγχάνουν τους στόχους και την αυτονομία τους μακριά από επίπλαστους κόσμους.

•Στις 27.9.19 και ώρα 09.30π.μ. σε συνεργασία με την Υπηρεσία πρασίνου Δ.Κ. Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί βιωματική δράση εμφύτευσης φυτών και ανάπλαση Δημοτικού χώρου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» ώρα 19.00μ.μ. από την θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ στην Νέα Σκηνή Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας.
Θα πραγματοποιηθεί streetwork με διανομή έντυπου υλικού του Προγράμματος και στο πλαίσιο οικολογικής παρέμβασης τα μέλη του ΚΕΘΕΑ θα προβούν σε καθαρισμό παραλιών.
Το ΚΕΘΕΑ επιδιώκει σταθερά να ευαισθητοποιεί τους πολίτες γύρω από τα θέματα της εξάρτησης και να ενημερώνει για τις υπηρεσίες υποστήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της εξάρτησης.
Σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, η οποία εντείνει τις εξαρτήσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αποδεικνύετε στην πράξη την αλληλεγγύη απέναντι σ’ όσους παλεύουν για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Ευχαριστούμε για την συνεργασία τους εξής φορείς:
•Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
•Δήμος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
•Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας
•Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Κέρκυρας
•Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Λευκίμμης και των φίλων τους
•Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας