Παρέμβαση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη

Να πάρει μπροστά το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο στην Άρτα

-Εγκρίσεις από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αρταίων

Με παρέμβαση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, στα Υπουργεία Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητείται «να γίνουν βήματα για το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στην Άρτα».
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, βλέποντας ότι οι διαδικασίες δημιουργίας του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα, μετά τις αρχικές εξαγγελίες να έχουν καθυστερήσει σημαντικά, απέστειλε έγγραφο παρέμβασης προς τα συναρμόδια Υπουργία. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή είχε ως παραλήπτες την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Αρταίων, ζητούσε την άμεση σύσκεψη εργασίας για το θέμα, προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο να πάρει μπροστά. Και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην παρέμβασή του « Ο σχεδιασμός του όλου εγχειρήματος είναι κομβικής σημασίας για την περιοχή μας, αλλά και για το νέο Πανεπιστήμιο. Το Πάρκο αναμένεται να προσφέρει έρευνα και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα προσφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές με τη δημιουργία του, θα μπορέσουν να πειραματιστούν σε νέες καλλιέργειες, αλλά και πρωτοπόρες πρακτικές αναφορικά με τη ζωική παραγωγή, χρησιμοποιώντας νέες σύγχρονες μεθόδους».

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή
Με στόχο την κάλυψη αναγκών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, συνεδρίασε και έλαβε έγκριση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αρταίων. Μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν είναι και το πλύσιμο των κοινόχρηστων χώρων, η έγκριση πρακτικών διαγωνισμών για έργα οδοποιίας στην ΔΕ Φιλοθέης, σε Τ.Κ. Καλογερικού και Τ.Κ. Ανέζας Δ.Ε. Αμβρακικού και αλλού, καθώς και η προμήθεια υλικών συντήρησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε σε έγκριση για τα παρακάτω:
1. Έγκριση μελέτης για την εργασία «Πλύσιμο κοινόχρηστων χωρών».
2. Έγκριση Πρακτικού διαγωνισμού του έργου «Βελτιώσεις συντηρήσεις δημοτικής οδοποιίας ΔΕ Φιλοθέης Δήμου Αρταίων».
3. Έγκριση πρακτικού επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού του έργου «Έργα οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις τεχνικά ».
4. Έγκριση μελέτης και σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο πρακτικού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και τεχνικά έργα στο Δήμο Αρταίων».

5. Έγκριση πρακτικού για το έργο «Αποκατάσταση δημοτικής οδού εντός του οικισμού Ροδαυγής».
6. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού για το έργο «Υπόγεια δίκτυα δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Αρταίων».
7. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού για του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών –αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε Τ.Κ. Καλογερικού και Τ.Κ. Ανέζας Δ.Ε. Αμβρακικού».

8. Έγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης για «Προμήθεια υλικών συντήρησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού Δ.Ε Αρταίων».
9. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου «Έργο προσαρμογής. λειτουργούντων παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
Δήμου Αρταίων σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017».
10. Έγκριση πρακτικού διαγωνισμού του έργου «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων αστικού ιστού της πόλης της Άρτας».