Παρουσίαση προγράμματος Παιδείας ΝΔ στην Άρτα

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Άρτας, Ν. Πριοβόλου και πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στην Άρτα, διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση – παρουσίαση του Προγράμματος Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, με κεντρική ομιλήτρια τη Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ.

Γιώργος Μπαλάγκας: Χαιρετίζω την απόφαση της Ν.Δ. να μην δώσει χρίσματα
«Χαιρετίζω την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην δώσει χρίσματα και στηρίξεις στις δημοτικές εκλογές» επισημαίνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων και επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ Για τον Δήμο Αρταίων» κ. Γιώργος Μπαλάγκας.
«Ελπίζω ότι η στάση αυτή θα βρει μιμητές και στα άλλα κόμματα» συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Μπαλάγκας, «έτσι ώστε να υπάρξει επιτέλους ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση που θα προέρχεται αποκλειστικά από τους δημότες και για τους δημότες».
«Με την ευκαιρία αυτή» καταλήγει ο κ. Μπαλάγκας «επισημαίνουμε στον κ. Τσιρογιάννη ότι ο πανικός και η συνειδητή και διαρκής διαστρέβλωση της αλήθειας δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι και του συστήνουμε να πάψει να ¨ψαρεύει στα θολά νερά¨ της παραπληροφόρησης, της σύγχισης και του κομματικού εκφοβισμού και να αποδεχθεί το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος να κριθεί στις επόμενες εκλογές με βάση το έργο (;) του και τις προθέσεις του για τον Δήμο μας»!

Χρ. Τσιρογιάννης: να επανέλθει στην πραγματικότητα 
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του κ. Μπαλάγκα που δημοσιεύθηκε σε ΜΜΕ με τίτλο «Κακός σύμβουλος ο πανικός», η δημοτική μας παράταξη «Αρτινών Συνεργασία» και ο επικεφαλής Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρουν:
Δυστυχώς, ο κ. Μπαλάγκας, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει πανικός και απώλεια αίσθησης της πραγματικότητας, που τον συνοδεύει.
Είναι ο μόνος τρόπος να εξηγηθεί πως γίνεται ένας άνθρωπος να ψηφίζει για τεσσεράμισι χρόνια το δημοτικό μας έργο, μέχρι να αντιληφθεί… ότι διαφωνεί.
Ένα δημοτικό έργο που υπερβαίνει κομματικές γραμμές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχει γίνει αντιληπτό από το σύνολο των συμπολιτών μας.
Του ευχόμαστε να γίνει γρήγορα καλά και να επανέλθει στην πραγματικότητα.

Ν. Χουντής: «Θα πούμε όχι στους μηχανισμούς ελέγχου του διαδικτύου που θεσπίζει η Οδηγία για το Copyright»
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή την εξέταση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 26ης Μαρτίου, της Οδηγίας για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (Copyright Directive), που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ελεύθερου διαδικτύου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις 26 Μαρτίου, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κριθεί το μέλλον του ελεύθερου διαδικτύου. Κομισιόν και Συμβούλιο, μέσω της Οδηγίας για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, θέλουν να βάλουν φραγμούς στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, για να ικανοποιήσουν τα μονοπωλιακά συμφέροντα ισχυρών πολυεθνικών εταιρειών του κλάδου.

Θέλουν να θεσπίσουν μηχανισμούς ελέγχου της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, τα οποία εκμεταλλεύονται, αντί για τους άμεσους παραγωγούς, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η Λαϊκή Ενότητα υπερασπίζεται το ελεύθερο διαδίκτυο ως μια κοινωνική κατάκτηση και αντιστέκεται σε κάθε μορφή λογοκρισίας και ελέγχου του. Μαζί με ευρωβουλευτές της Αριστεράς καταθέσαμε τροπολογία διαγραφής του άρθρου 13 για τα φίλτρα αναφόρτωσης, την οποία καλούμε όλους τους ευρωβουλευτές να υπερψηφίσουν».

Γιάννης Καραγιάννης: Στα Πράμαντα για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Καραγιάννης παρέστη στη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και τέλος παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς των μαθητών στην πλατεία του χωριού.

Ημερίδα για τους κανόνες πρώτων βοηθειών 
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παρακολούθησαν, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, οι ωφελούμενοι των ΚΗΦΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας, την ενημερωτική ομιλία σε θέματα πρώτων βοηθειών. Η ομιλία διοργανώθηκε από τα ΚΗΦΗ Πέρδικας και Πλαταριάς σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τμήμα Νοσηλευτικής και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι βασικοί κανόνες πρώτων βοηθειών καθώς και το σωστό περιεχόμενο του φαρμακείου ενός σπιτιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΗΦΗ Πέρδικας. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από το κοινό θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενημερωτικές παρουσιάσεις.

Περιοδεία Οριζόντων Ηπείρου στο νομό Ιωαννίνων
Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος περιόδευσε μαζί με υποψήφιους και στελέχη της παράταξης στο νομό Ιωαννίνων, το Σάββατο 23 Μαρτίου.
Το πρωί επισκέφθηκαν: Πεδινή, Κοσμηρά, Αμπελιά, Μανωλιάσα, Μαντείο, Δωδώνη, Δραμεσιοί, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα. Και το απόγευμα συνέχισαν σε: Μικρό Περιστέρι, Χρυσοβίτσα, Βοτονόσι, Ανθοχώρι, Ανήλιο, Μέτσοβο. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας, υπήρξε συνάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου με τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννιτών Λάζαρο Νάτση.

ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο-ΑΡ.Π.Η
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΝΙΤΣΑ
Στην Κόνιτσα βρέθηκε πολυμελές κλιμάκιο της ΑΡ.Π.Η (Αριστερή Παρέμβαση σε Ήπειρο ) με τον επικεφαλής της Ν. Ζήκο , καταγγέλλοντας τους “Γνωστούς ακροδεξιούς όπως και τους γνωστούς κύκλους που τους οπλίζουν……
Γνωστοί ακροδεξιοί , υποκινούμενοι και “οπλισμένοι” από το κήρυγμα μίσους της τοπικής εκκλησίας, αυτή τη φορά επιτέθηκαν δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες σε παιδιά.
Σε παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τον θάνατο, λόγω των πολέμων του ΝΑΤΟ των Αμερικάνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης , της Ρωσίας και των αστικών κυβερνήσεων της περιοχης. Σε παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους λόγω των πολέμων στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ανοικτά μέσω των ΝΑΤΟικών και Ευρωενωσιακών σχεδιασμών…

Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο τον εθνικισμό και τον φασισμό.
Παλεύουμε υπέρ της αλληλεγγύης και της φιλίας με όλους τους λαούς που από κοινού έχουμε να αντιπαλέψουμε την ανεργία, τους μισθούς πείνας και τα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις μας και τους διεθνείς «συμμάχους μας». Απαιτούμε την ισόβια καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το τσάκισμα των παρακλαδιών της που εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά να προκαλούν με βίαιες επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες. Να μην επιτρέψουμε την παρουσία των φασιστών στους χώρους δουλειάς, τις σχολές στα σχολεία, στις πόλεις και τα χωριά μας.