Πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα ελέγχων ταχογράφων
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαιδευτικό σεμινάριο σε στελέχη υπηρεσιών τροχαίας σε θέματα ελέγχων ταχογράφων, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, με πρωτοβουλία του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό των Τμημάτων Τροχαίας Θέρμης και Λήτης της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενώ το σεμινάριο παρακολούθησαν αστυνομικοί των Α΄ και Γ΄ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, των Τμημάτων Τροχαίας Άρτας και Πρέβεζας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας.
Οι συμμετέχοντες αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο επάνω σε θέματα χρήσης, λειτουργίας, άντλησης και ανάλυσης δεδομένων αναλογικών, ψηφιακών και ευφυών ταχογράφων κατά τον τροχονομικό έλεγχο, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον εντοπισμό οχημάτων τα οποία φέρουν συσκευές επέμβασης στην ορθή λειτουργία των ταχογράφων τους.

Η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στο Κατάρ
Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί από 18-23 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποδεχόμενος πρόσκληση για ενημέρωση εν όψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022 και για συζητήσεις με άξονες κυρίως στις αθλητικές επενδύσεις και στον αθλητικό τουρισμό, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών των δυο χωρών.

Ο κ. Αυγενάκης, συνοδευόμενος κατά την παραμονή του στη Ντόχα από τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας, Ιωάννη Ζελομοσίδη και τον Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, Abdulaziz Ali Al-Naama, ξεναγήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο από τον πρόεδρό του, Abdullah Al Mulla, επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, ενώ παραβρέθηκε και στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ajyal.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Αθλητικών Επενδύσεων του Κατάρ, συνιδιοκτήτη του beIN Media Group και πρόεδρο της Παρί Σ.Ζ., Nasser Al-Khelaifi, ενώ ενημερώθηκε και για την πρόοδο της προετοιμασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 από τον γενικό γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής, Hassan Al Thawadi και το επιτελείο του.
Τις επόμενες ημέρες ο κ. Αυγενάκης πρόκειται να συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Ακαδημίας Ταλέντων, Abdullah Nasser Al-Nuaimi, να ξεναγηθεί στο Αθλητικό Νοσοκομείο και στο Εργαστήριο αντι-ντόπινγκ, να συζητήσει με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Hamad Bin Khalifa Bin Ahmad Al-Thani, αλλά και με τον ομόλογό του, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Salah Bin Ghanem Al Ali.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί, φυσικά και με την ελληνική Κοινότητα στη Ντόχα, έπειτα από τον εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου το πρωί της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, καθώς και με αρκετούς Έλληνες επιστήμονες, που βρέθηκαν στο Κατάρ τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης στη χώρα μας.

Δύο βραβεία για τον ΟΚΠΑΠΑ
Οι έξι πυλώνες της πολιτικής των υγιών πόλεων αναπτύχθηκαν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτριος Πάνου και η Συντονίστρια για το ΕΔΥΥΠΠΥ Στεφανία Τσούκη.
Οι έξι πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων είναι : Άνθρωποι, Τόπος, Ειρήνη, Ευημερία, Συμμετοχή και Πλανήτης.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στον Δήμο Ιωαννιτών και στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. απονεμήθηκαν δύο βραβεία που αφορούσαν την δέσμευση στην προαγωγή υγείας και την εκπλήρωση των κριτήριων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τους Δήμους-μέλη, καθώς και την κοινωνική του προσφορά του ΚΕΠ Υγείας σε θέματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Τα βραβεία παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δημήτριος Πάνου.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2016 και ενημερώνει του πολίτες για θέματα που αφορούν την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, διοργανώνει προληπτικούς ελέγχους, προσανατολίζει τους πολίτες σχετικά με τις διαθέσεις υπηρεσίες υγείας και τις κοινωνικές υπηρεσίες την περιοχής μας και πραγματοποιεί συνεχείς ενημερωτικές εκδηλώσεις σε θέματα προαγωγής υγείας.

Ντοκιμαντέρ από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «VillagePotemkin» του Δομίνικου Ιγνατιάδη στην αίθουσα Δημητρίου Χατζή (Παλαιά Σφαγεία) στις 19:30.
Η ταινία του Δομίνικου Ιγνατιάδη, που έκανε την πρεμιέρα της στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, είναι η ιστορία έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, για την απεξάρτηση τους από την ηρωίνη. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για τις ουσίες και τους κατασκευασμένους μύθους που συνοδεύουν την τοξικομανία, μέσα από προσωπικές ιστορίες πρώην χρηστών που έδωσαν νικηφόρες μάχες απέναντι στον εθισμό.
Ο Δομίνικος, πρώην χρήστης ουσιών περιπλανώμενος σε μια Αθήνα που καταρρέει, με ένα ποδήλατο και μία κάμερα go-pro, συναντά ανθρώπους που κάνουν το ίδιο με εκείνον, προσπαθούν να μείνουν καθαροί. Η χαρά του πιώματος, η κατάρρευση, η αποδοχή του προβλήματος, η ανάρρωση. «Καθαροί» πια, μαρτυρούν την πορεία τους προς την αυτογνωσία και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και της αντίληψής τους για τη ζωή.

Ανακοίνωση – πρόσκληση εν όψει του “6ου Μαγικού Χωριού Δήμου Ζηρού”
Εν όψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 2 Ιανουαρίου 2020 σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό, καλούνται οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, φορέων και Σχολείων και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν δρώμενα, να το δηλώσουν έγκαιρα, ώστε να υπάρξει συντονισμός των δράσεων και να γίνει ο τελικός προγραμματισμός. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Γκάρτζιο στο τηλ. 6937386343.
Επίσης όσοι επιθυμούν να είναι χορηγοί ή υποστηρικτές των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων “6ο ΜΑΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Δήμου Ζηρού” καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Ζηρού στο τηλ. 2683 3 60607 & 6977 066621 (κ. Καρζή Γεώργιο).
Σημειώνεται ότι θα εκδοθεί και θα μοιραστεί ειδικό έντυπο 5.000 τεμαχίων για τις ανάγκες προβολής των εκδηλώσεων.
Ευχαριστούμε την εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τη θετική ανταπόκριση και τη στήριξη του “6ου Μαγικού Χωριού Δήμου Ζηρού”.

Εγκαίνια της έκθεσης «Βουλή των Ελλήνων
Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών»
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας θα εγκαινιάσει αύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα. Η έκθεση παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη).
Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αυτή αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού την περίοδο 1862-1914, από τις κρίσεις του Μεσοπολέμου έως τα χρόνια που οδήγησαν στην κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, από τη μεταπολίτευση του 1974 έως τις μέρες μας.

Προεκλογικοί αγώνες και συγκεντρώσεις, η δημόσια εικόνα του βουλευτή, σημαντικές συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής, η λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζωντανεύουν μέσα από φωτογραφίες και εικαστικά έργα, χειρόγραφα και έντυπα, αφίσες και φυλλάδια υποψηφίων, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων, σχεδιαγράμματα και χάρτες, αποσπάσματα από επίκαιρα και κινηματογραφικές ταινίες, βίντεο και διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές. Την έκθεση επιμελήθηκε το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.. Διάρκεια έκθεσης: 21 Νοεμβρίου 2019 – Φθινόπωρο 2020. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:00-16:00, Πέμπτη & Παρασκευή 9:00-20:00, Σαββατοκύριακο 10:00-15:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ανακοίνωση ΔΣ Συλλόγου για την απόλυση επικουρικών γιατρών
Με απόφασή του το υπουργείο Υγείας απολύει εκατοντάδες επικουρικούς ιατρούς, οι όποιοι αμειβόταν από προγράμματα ΕΣΠΑ, στις 30/11/2019. Το επικουρικό ιατρικό αλλά και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων στηρίζει τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας μαζί με το λιγοστό μόνιμο και γερασμένο προσωπικό. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά και οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Υγείας δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στην υγεία. Το μόνο που κάνουν είναι χιλιάδες «τηλεοπτικές» προσλήψεις κάθε χρόνο.
Στο νοσοκομείο της Άρτας απολύονται τέλος Νοέμβριου δυο γιατροί μιας και λήγουν οι συμβάσεις τους , ένας επικουρικός ιατρός βιοπαθολογιας που υπηρετεί στην αιμοδοσία και ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου. Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους και δεν έχει γίνει καμία διαδικασία ουτως ώστε να έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις τους. Το νοσοκομείο θα μείνει ακάλυπτο από καίριες ειδικότητες έως ότου προληφθούν νέοι, αν προσληφτούν και αν δεχτούν να έρθουν στην Άρτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ακτινολογικό τμήμα όπου ενώ έχουν προκηρυχτεί θέσεις επικουρικού αλλά και μόνιμου ιατρικού προσωπικού, κανένας γιατρός δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το τμήμα να λειτουργεί στα όρια της ασφάλειας.

Ζητάμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας αλλά και το υπουργείο υγείας να ανανεώσει σήμερα κιόλας τις συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων γιατρών.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 27 Νοεμβρη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση μισθών – Επέκταση, διπλασιασμός επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.Μονιμοποίηση εκτάκτων Χρηματοδότηση – Στελέχωση. Αναδρομική Ρύθμιση Υπόχρεων Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Βραδιά Αποδημου Πετανιτη από την Αδελφότητα Πέτα
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 6.30 μμ στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας
Το ΔΣ της Αδελφότητας Πέτα διοργανώνει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου & ώρα 6.30 στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας στη βραδιά αποδημου Πετανιτη .
Κεντρικό θέμα για φέτος Ο Πετανιτικος Γάμος – Ήθη & έθιμα ..
• Ο Μορφωτικος – Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτα θα παρουσιάσει χορούς του γάμου και θεατρικά σκετς με τα ήθη & έθιμα του .
•Λαογράφος θα μιλήσει θα τον Ηπειρωτικό γάμο
•Θα προβληθεί βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Πέτα για το πως γινόταν οι γάμοι στον τόπο μας τα παλιά χρόνια
• Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες με γάμους Πετανιτων από τις αρχές του 1900
• Θα βραβευτούν τα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019
Θα ακολουθήσει μπουφές με φαγητό και ποτό προσφορά του συλλόγου προς όλους

“Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης”
Χρήστος Τσιρογιάννης: Μένοντας σιωπηλοί γινόμαστε συνένοχοι
Η 19 Νοεμβρίου 2019 είναι η “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης” και ο Δήμαρχος Αρταίων σημειώνει σε μήνυμά του: «Ο Δήμος μας, πάντα ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης υπενθυμίζει την Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, είναι δωρεάν ανώνυμη και στελεχωμένη από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.
Το μέλλον του τόπου μας είναι τα παιδιά και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε γαλήνιες και ευτυχισμένες παιδικές ψυχές. Μπορούμε εμείς να γίνουμε η φωνή των παιδιών. Υπάρχουν τρόποι εύκολοι και ανώνυμοι για να βοηθήσουμε τα παιδιά που πέφτουν θύματα σωματικής, λεκτικής και άλλης βίας».

Ακάλυπτο από καίριες ειδικότητες το Νοσοκομείο Άρτας;
Δεν ανανεώνονται συμβάσεις γιατρών
Την ανανέωση των συμβάσεων δύο επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Άρτας, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος Νοέμβριου, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Στην ανακοίνωση ο σύλλογος αναφέρει πως «Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους και δεν έχει γίνει καμία διαδικασία ούτως ώστε να έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις τους», με αποτέλεσμα «το νοσοκομείο να μείνει ακάλυπτο από καίριες ειδικότητες έως ότου προληφθούν νέοι, αν προσληφτούν και αν δεχτούν να έρθουν στην Άρτα».
Μάλιστα αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ακτινολογικό τμήμα όπου ενώ έχουν προκηρυχτεί θέσεις επικουρικού αλλά και μόνιμου ιατρικού προσωπικού, κανένας γιατρός δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το τμήμα να λειτουργεί στα όρια της ασφάλειας.

5ος Αγώνας Περιφερειακού Πρωταθλήματος scramble Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της προαγωγής του αθλητισμού αλλά και της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του, στέκεται αρωγός και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στηρίζοντας τον 5ο Αγώνα Περιφερειακού Πρωταθλήματος scramble Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, που διοργανώνει η Μοτολέσχη Θεσπρωτίας (ΜΟ.ΛΕ.ΘΕ). Το αθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 στο Ελευθέρι Θεσπρωτίας, σε μία όμορφη διαδρομή που υπόσχεται θεαματικές στιγμές για τους θεατές.

Δράσεις ενημέρωσης από το ΚΑΠΗ Άρτας για τη γρίπη και τον εμβολιασμό
Το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης των υπηρεσιών του, αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των ευπαθών ομάδων για θέμα υγείας πραγματοποιεί δράσεις υποστήριξης και φροντίδας σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ Άρτας) για τα άτομα τρίτης ηλικίας με θέμα: «Διαφορές εποχικής γρίπης και κοινού κρυολογήματος καθώς και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των ενηλίκων».
Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Σουλίου 16.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου για το μεταναστευτικό
«Αδύναμη η Περιφερειακή Αρχή να διαχειριστεί τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου «Ορίζοντες Ηπείρου» στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνονται και τα εξής: «Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των Περιφερειών της χώρας, το μεσημέρι της Δευτέρας, από τα ρεπορτάζ του αθηναϊκού τύπου προκύπτει ότι επίκειται εντός των επομένων ωρών, η ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα.

Δεδομένου ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, κυκλοφορούσαν σενάρια για πιθανές χωροθετήσεις τέτοιων δομών στους Νομούς της Ηπείρου, μερικά εκ των οποίων ήταν επιεικώς απαράδεκτα, καλούμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για το σχεδιασμό της κυβέρνησης και να μην επιτρέψει για πολλοστή φορά να βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις.
Βασικό μέλημα των Οριζόντων Ηπείρου εδώ και αρκετούς μήνες ήταν να συζητηθεί άμεσα το Μεταναστευτικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να να διαμορφωθεί έγκαιρα το σχέδιο της Περιφέρειας ώστε να χειριστούμε εμείς τις ελλειμματικές στρατηγικές της κεντρικής διοίκησης.
Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης «σέρνεται» πίσω από τις εξελίξεις και ουσιαστικά οι Ηπειρώτες θα βρεθούμε μπροστά από τις εξελίξεις εξαιτίας της δικής του αδυναμίας να χειριστεί το θέμα.

Η δε κυβέρνηση λανθασμένα συνεχίζει την στρατηγική «βάλτε πλάτη». Δεν μπορούμε όμως ως Ηπειρώτες να βάλουμε πλάτη σε κάτι που δεν γνωρίζουμε.
Να σημειωθεί τέλος, πως η Ήπειρος έχει ήδη υπερβεί το στόχο κατανομής του 1% που θέτει η κυβέρνηση για τη μετακίνηση προσφύγων – μεταναστών αναλογικά προς το μόνιμο πληθυσμό. Με βάση την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Ηπείρου ανέρχεται στους 336.856 κατοίκους και σύμφωνα με τις ανεπίσημες ενημερώσεις φορέων, στις προσφυγικές δομές της περιοχής, σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, διαβιούν περί τους 3.500 ανθρώπους. Αναμένουμε λοιπόν τον καινούργιο αριθμό»