Ροδαυγή: Εορταστικό πρόγραμμα για την Αγία Παρασκευή

Ανακοινώθηκαν το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα για την προστάτιδα της ενορίας Ροδαυγής Αγία Παρασκευή και δρώμενα σχετικά με το καγκελάρι.
ΠΕΜΠΤΗ 25-07-2019.
Ώρα 18,30: Αγιασμός στη… βρύση στο Κακολάγκαδο.
Ώρα 19,00: Πορεία – Λιτάνευση με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
Ώρα 20,00: Πανηγυρικός Εσπερινός.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-07-2019.
Ώρα 07,00: Όρθρος Θεία Λειτουργία.
Ώρα 19,00: Εσπερινός εορτής Αγίου Παντελεήμονα.
Ώρα 19,30: Βιωματική προσέγγιση στο δρώμενο του Καγκελαριού από τον Χοροδιδάσκαλο Γιώργο Κομζιά.
ΣΑΒΒΑΤΟ 27-07-2019.
Ώρα 07,00: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.
Ώρα 19,00: Εσπερινός.
Ώρα 19,30: Παραδοσιακό Καγκελάρι.

Με την διοργάνωση των πολιτιστικών συλλόγων “‘Αγιος Κοσμάς” και “‘Αγιος Γεώργιος” 
Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στην Κυψέλη Άρτας
Έκθεση Βιβλίου 17-24/8 στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου, ωρες 20:00 – 23:00
17/8 Αιμοδοσία στην παλτεία του χωριού κατά τις πρωινές ώρες.
20/8 2η Γιορτή Ηπειρώτικης Πίτας και βραδιά παραδοσιακής μουσικής με την ορχήστρα του Κώστα Μήτσιου. Θα τραγουδήσει ο Αντώνης Κυρίτσης. Θα συμμετάσχει χορευτικό.
24/8 Ημερήσιο πανηγύρι στον Πατροκοσμά με την παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα Θα συμμετέχουν τα χορευτικά του χωριού μας.

Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας
Aπελευθέρωσε 60 λαγούς

Μέσα στα πλαίσια υλοποίησης των φιλοθηραματικών και φιλοπεριβαλλοντικών του δράσεων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας , προχώρησε για ακόμη μία φορά σε εμπλουτισμό βιοτόπων .
Συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 προχώρησε σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Άρτας και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου(η οποία κάλυψε και μέρος της δαπάνης) σε μία ακόμη απελευθέρωση 60 λαγών σε περιοχές εντός της ζώνης ευθύνης του.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας θα συνεχίσει τις δράσεις του ,σε όλα τα επίπεδα, συμβάλλοντας ενεργά με τις δραστηριότητες του, στην προστασία του περιβάλλοντος. Με δράσεις θηροφύλαξης και βελτίωσης βιοτόπων, σε συνεργασία με την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και τη Δ/νση Δασών Άρτας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των σκοπών του και την υποστήριξη της κυνηγετικής δραστηριότητας.

ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Δωρεά φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με δελτίο τύπου, ευχαριστεί το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχει χρειαστεί.
“Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη” ανεφέρει το δελτίο τύπου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Δήμου Ηγουμενίτσας
Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» την εβδομάδα που έρχεται και είναι:
– Πέμπτη 25-07-2019 και ώρα 21:00 το Κ.Δ.Α.Π. μεΑ «το Εργαστήρι» διοργανώνει Καλοκαιρινό Bazzar στα πλατάνια Ηγουμενίτσας
-Τετάρτη 31-07-2019 το θέατρο έκφραση παρουσιάζει το έργο «Caneman», στον προαύλιο χώρο της πρώην μαθητικής εστίας στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο,
-Σάββατο 03-08-2019 μουσική συναυλία από τους «Rebellions» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας, στο αμφιθέατρο Πέρδικας, στις 21:00 με είσοδο 5€.
Το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και από την εφαρμογή Novoville.

Κορυφαία συναυλία στο Γαλαξίδι
Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ «ΣΥΝΑΝΤΑ» ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Ο Νίκος Ευθυμιάδης συναντά τον κορυφαίο έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διευθύνοντας την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 το βράδυ στο Γαλαξίδι, το κορυφαίο , ιστορικό έργο των Μ. Θεοδωράκη-Γ. Σεφέρη, ‘’Επιφάνεια Αβέρωφ’’, σε μια από τις σημαντικότερες συναυλίες τού φετινού καλοκαιριού.
Τη λαϊκή καντάτα ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’, που πρωτοπαρουσιάστηκε επί χούντας στο ¨Olympia¨ στο Παρίσι, με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη, ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα(Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Φεστιβάλ Δελφών, Κεφαλονιάς, Κολλέγιο Αθηνών, κ.λ.π) και στο εξωτερικό με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ράζγκραντ, με αφηγητές τους Νίκο Κούρκουλο , Χρήστο Τσάγκα και τραγουδιστές τους κλασικούς ερμηνευτές και συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, Πέτρο Πανδή και Αντώνη Καλογιάννη.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία του φετινού καλοκαιριού, αφηγητής θα είναι ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες φωνές και πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, και σολίστ η εξαιρετική Λουκία Βαλάση, μια από τις ανερχόμενες νέες φωνές. Συμμετέχει μεγάλη 10μελής Λαϊκή Ορχήστρα και 50μελής Μικτή Χορωδία (Μικτή Χορωδία Ορφέας Ιτέας, Μικτή Χορωδία Καρδίτσας, κ. α).
Το ‘’ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’ θεωρείται από πολλούς, η κορυφαία σύνθεση του Μ. Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση του μεγάλου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη με αποκορύφωση την παρουσίαση του Ρέκβιεμ(Ακολουθία εις Κεκοιμημένους) στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, το 1993.

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ο Σταύρος Καλογιάννης
Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εξελέγη ο Σταύρος Καλογιάννης. Η Επιτροπή, στην οποία μετέχουν βουλευτές από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, είναι αρμόδια για την επεξεργασία των νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε: «Η εκλογή μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατόπιν προτάσεως του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του. Ευχαριστώ και τους συναδέλφους βουλευτές από όλες τις παρατάξεις που με ψήφισαν. Πρόθεσή μας είναι να εργαστούμε σκληρά, τιμώντας τον θεσμικό αυτό ρόλο σε πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου.»

Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης
Επιστολή για τον άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, στον υπουργό Μεταφορών
Επιστολή για τον άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών απέστειλε στον κ. Καραμανλή ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής: «Αξιότιμε κ. υπουργέ, με μεγάλη ικανοποίηση αλλά και με επιφυλακτικότητα, δεδομένων των «κενών» υποσχέσεων των προκατόχων σας, δεχτήκαμε τις δηλώσεις σας ότι η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις τις Κυβέρνησης.
Η υλοποίηση του έργου θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη στα πλαίσια της διακρατικής υπόστασης. Αξίζει δε να επισημάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι ήδη υπάρχει μελετητική ωριμότητα.
Παρακαλούμε όπως κινήσετε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου η Ήπειρος, ο Νομός Ιωαννίνων και το πολύπαθο Πωγώνι να δουν επιτέλους υλοποιημένο αυτό το σημαντικό διασυνοριακό έργο υποδομής».

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Άρτα
«Φοράει» τα φωτεινά τα χιλιοτραγουδισμένα του
Αν είστε από αυτούς που τους αρέσουν τα παραμύθια και τα κάτοπτρα, αν έχετε ταξιδέψει με χάρτη ή χωρίς, σε ασύλληπτους λαβυρίνθους του νου και σε ασπρόμαυρες ιστορίες, αν βάζετε στο repeat #tasketa, αν σας αρέσει να τραγουδάτε μαζί με το πλήθος σε γεμάτα θέατρα για τέσσερις ώρες, τότε δεν γίνεται να λείπετε από τις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα. Πέμπτη βράδυ στις 9 θα έχετε την ευκαιρία να τον απολαύσετε στην Άρτα.
Ο Σωκράτης υπόσχεται να «φοράει» τα καλύτερά του: τα πιο αγαπημένα του (σας) τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα φωτεινά και τα χιλιοτραγουδισμένα ή μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει και θα μας ενώσει πάλι. Παρέα με την εκλεκτή μπάντα του και το χαμογελαστό ταλαντούχο κορίτσι που τον συνοδεύει τα δύο τελευταία χρόνια, την Ιουλία Καραπατάκη.

Μαζί του επί σκηνής: Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι Δημήτρης Λάππας: Κιθάρες, τζουράς, μπουζούκι Νίκος Μαγνήσαλης: Τύμπανα Γιάννης Παπατριανταφύλλου: Μπάσο Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, τραγούδι Κυριάκος Ταπάκης: Λαούτο, μπουζούκι Νίκος Παραουλάκης: Νέυ Τίτος Καργιωτάκης & Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Ηχοληψία Χρήστος Λαζαρίδης: Σχεδιασμός φώτων Δημήτρης Κατέβας: Τεχνικός σκηνής
Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας «Κώστας Βάγιας».

Ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων ΤΟΜΥ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας 
Οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) είναι οι νέες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που φιλοδοξούν να φέρουν την ΠΦΥ στις γειτονιές και να εισάγουν την έννοια της “ομάδας υγείας”, σε αντιδιαστολή με το γνώριμο ιατρό-κεντρικό μοντέλο. Στόχος τους είναι η πολύπλευρη και συστηματική παρακολούθηση του λήπτη υπηρεσιών υγείας από μια ομάδα που αποτελείται από γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και διοικητικούς. Η ομάδα αυτή αποτελεί την αφετηρία και κατευθύνει τον ασθενή μέσα στο Σύστημα Υγείας μέσω της διασύνδεσης με το Κέντρο Υγείας, με τα νοσοκομεία, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Δομές Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, Δομές Κοινωνικής Προστασίας και λοιπές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, με πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχουν πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων αγωγής και προαγωγής υγείας και έχουν δεχτεί τη θετική ανταπόκριση του κοινού, που αποδεικνύεται από το αυξανόμενο ποσοστό εγγραφής των πολιτών στους οικογενειακούς γιατρούς των Δομών. Ως εργαζόμενοι των ΤΟΜΥ δηλώνουμε ότι είμαστε παρόντες και συλλογικά διεκδικούμε την αναβάθμιση, την καθολική και μόνιμη εφαρμογή του νέου αυτού θεσμού με γνώμονα τη βελτίωση των δεικτών υγείας του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε την αξιοπρεπή και δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία πανελλαδικά, αλλά και με την υποστήριξη των πολιτών που εξυπηρετούμε, θα αγωνιστούμε για την εξασφάλιση των Τοπικών Μονάδων Υγείας ως βασικό και σταθερό πυλώνα ενός καθολικού, δημόσιου και δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακάμπτει το opengov
Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακάμπτει και περιφρονεί κατακτήσεις της ελληνικής πολιτείας όπως είναι η διαβούλευση. Καταθέτει σήμερα νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, χωρίς να έχει αναρτήσει το εν λόγω νομοσχέδιο για διαβούλευση στο opengov. Κι όμως οι υπουργοί της, που διαφημίζονται ως τεχνοκράτες που προωθούν την χρήση των ψηφιακών μέσων στη διακυβέρνηση, έχουν ορκιστεί εδώ και 15 ημέρες. Είχαν, δηλαδή πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να ενημερώσουν τους πολίτες για το νομοσχέδιο και να ζητήσουν εισερχόμενα από αυτούς, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
Η διαβούλευση και το opengov, δεν είναι απλά μια κατάκτηση της Ελλάδας που έγινε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κι επαινέθηκε ως καινοτομία διεθνώς. Είναι νόμος του κράτους τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ παραβιάζει: Σύμφωνα με τον Νόμο 4048 (άρθρο 6) κάθε υπουργός που καταθέτει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή πρέπει να έχει φροντίσει για την προηγούμενη ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών, κοινωνικών φορέων και κάθε ενδιαφερόμενου.

Ήμασταν αυστηροί με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέθετε νομοσχέδια στη Βουλή τα οποία είχε αναρτήσει για διαβούλευση μόλις για μερικές (νυχτερινές) ώρες. Εξίσου αυστηροί είμαστε και θα είμαστε με την ΝΔ κάθε φορά που παραβιάζει τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού και τη νομιμότητα.
Ειδικά η στάση της απέναντι στη διαβούλευση φανερώνει τον αυταρχισμό που την χαρακτηρίζει. Αν η ΝΔ νομίζει ότι οι δημοκρατικές αρχές μπορούν να παραβιάζονται για οποιονδήποτε λόγο, το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να απαιτεί τον σεβασμό και την ανοιχτότητα που έχει διασφαλίσει για τους Έλληνες πολίτες με έργα όπως η Διαύγεια και το opengov.