Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λευκάδα, ταρακουνώντας το όμορφο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο στα νότια της Λευκάδας, και συγκριμένα 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βασιλικής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 16,5 χιλιόμετρα. «Είναι το ρήγμα που δίνει συχνά, πυκνά σεισμούς και το οποίο οριοθετεί ουσιαστικά τη Λευκάδα από την Κεφαλλονιά προς τα δυτικά» εξήγησε ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.
Σημείωσε πως δεν έχουν ακολουθήσει μετασεισμοί και ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. «Να τηρηθούν τα μέτρα που έχουμε πάρει και στο Πόρτο Κατσίκι, και στους Εγκρεμνούς και στον Άγιο Νικήτα» συμπλήρωσε ο σεισμολόγος, εξηγώντας πως έχουν οριοθετηθεί οι παραπάνω παραλίες με ζώνες που δεν επιτρέπεται η κατασκήνωση των λουόμενων.
Ανέφερε πως δεν χρειάζεται πανικός και ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.

ΟΕΕ: στο τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων
Τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, ζητά, με νέα του επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Το αίτημα διατυπώνεται, δεδομένου ότι – όπως αναφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος- σήμερα, 29 Αυγούστου 2022, δεν έχουν υποβληθεί περίπου 150.000 δηλώσεις και η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.
Επιπλέον, οι λογιστές – φοροτεχνικοί, το τελευταίο δεκαήμερο, ζητούν συνεχώς από το ΟΕΕ, τον Φορέα που τους εκπροσωπεί, την παρέμβασή του για μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς λάθη.
Υπενθυμίζεται ότι το ΟΕΕ είχε ζητήσει, με αντίστοιχη επιστολή, από τις 20 Ιουλίου, τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2022.

Στη Βουλή οι δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου!
Στη Βουλή στις 29.08.2022 παρευρέθηκε επιτελείο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ όπου συναντήθηκε με την Κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου, όπως αυτή εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Δ κ Ιωάννη Μπούγα.
Ο ΣΥΔΑΝΕΦ αναφέρει «…Εκπροσωπώντας χιλιάδες οικογένειες δανειοληπτών και μετά τις γνωστές σε όλους μας εξελίξεις με τα funds που δείχνουν ασυγκράτητα, αλλά και το ανεξέλεγκτο ράλι της ισοτιμίας συνεπώς και των δόσεων που καταβάλουμε σε ένα… βαρέλι δίχως πάτο, αφού διαπιστώνουμε μετά από χρόνια συνεπών καταβολών πως συνεχίζουμε να οφείλουμε όσα αρχικώς δανειστήκαμε, νιώθουμε χρέος να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθειά μας να εισακουστούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής συνοχής, στην πατρίδα μας. Ας θωρακίσουμε το ενδεχόμενο να μην κοκκινίσουν και άλλες χιλιάδες νέα δάνεια που κινούνται οριακά, με τις όποιες επιπτώσεις. Eίμαστε 200.000 άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι Έλληνες με τους οποίους έως τώρα πέραν των διαχρονικών πολιτικών εξαγγελιών και των συχνών διακομματικών επερωτήσεων δεν ασχολείται κανείς..».

Μείωση μέχρι κατάργηση των διοδίων ζητά η «Άπειρος Γαία»
Την κατάργηση όλων των διοδίων, ζητά με υπόμνημά του ο Σύλλογος Ηπειρωτών νέας Ιωνίας. Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Ιωάννη Χούσο και το γενικό γραμματέα Γιώργο Μουσγά, έχει ως εξής:
«Το ΔΣ του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «Άπειρος Γαία» συζήτησε το θέμα των διοδίων στη συνεδρίαση της 5.7.2022. Η μετάβαση των αποδήμων στις πόλεις και στα χωριά της Ηπείρου καθίσταται σχεδόν απαγορευτική απ’ τα πανάκριβα και πολλά διόδια.
Γι’ αυτό και το ΔΣ του Συλλόγου συντάσσεται με το αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ), όπως επικαιροποιήθηκε και στο τελευταίο Συνέδριο, για άμεση μείωση και σταδιακή κατάργηση όλων των διοδίων και των τελών διέλευσης στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και Ακτίου- Πρέβεζας».

1ο Ηγουμενίτσα Seaside Art Night Festival: Κάλεσμα Συμμετοχής
O Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας διοργανώνουν τo 1o Ηγουμενίτσα Seaside Art Night Festival, στην παραλία της Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.
Καλούμε Αρχιτέκτονες, Γλύπτες, Δημιουργούς κοσμημάτων, Ζωγράφους, Λογοτέχνες, Μουσικούς, Ποιητές, Φωτογράφους και κάθε είδους καλλιτέχνες, που θέλουν να αναδείξουν την τέχνη τους, να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: pol.syl.ethnikisantistasis@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6943497366.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απαιτείται πολύπλευρη τιμωρία στον αντιδήμαρχο θύτη της κτηνωδίας στη Ζίτσα
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με ανακοίνωσή του, εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας των Ιωαννίνων με το γαϊδούρι που είχε δεθεί σε αγροτικό φορτηγάκι και σερνόταν για ώρα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ εκφράζει και την οργή του που πίσω από αυτήν την κτηνωδία ήταν ένας αιρετός. Ο οποίος είναι και μέλος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων που έκαναν αυτοψία στον στάβλο του αντιδημάρχου, στο χωριό Γραμμένο, εκεί βρέθηκαν και άλλα ζώα αποστεωμένα και με δερματικά προβλήματα. Σε άθλια κατάσταση γενικότερα.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αρχικά καλεί τον δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο να αποπέμψει τον δράστη από την θέση του Αντιδημάρχου και ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποπέμψει από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θεωρεί ότι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός σύγχρονου νομοθετικού οικοδομήματος, θα πρέπει να είναι η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με το εθελοντικό φιλοζωικό κίνημα. Δηλαδή αυτός που θα έπρεπε να προστατεύει τα ζώα, στην περίπτωση της Ζίτσας, ήταν ο δυνάστης τους.
Παράλληλα, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ αναμένει την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του.