Σημαντικές διακρίσεις για την θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Η θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» με το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη “Το Πανηγύρι”, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας που ανέβασε φέτος στη θεατρική μας σκηνή σε σκηνοθεσία της Ζωής Μπαρτζώκα, έλαβε μέρος σε δυο σπουδαία πανελλήνια φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και εκτός από το θερμό χειροκρότημα του κοινού που το παρακολούθησε, απέσπασε σημαντικά τιμητικά βραβεία.

Στο 23ο φεστιβάλ της Νέας Ορεστιάδας που έγινε στην Ορεστιάδα 28 – 4 Σεπτεμβρίου 2022 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης και το βραβείο σκηνογραφίας για τον Δημήτρη Βάσσο που επιμελήθηκε τα σκηνικά. Εξίσου σημαντικές με τα βραβεία η υποψηφιότητα 1ου γυναικείου ρόλου για τη Βάγια Αλέξη και υποψηφιότητα καλύτερης μουσικής επιμέλειας για το Θανάση Καλοβελώνη και τη Ζωή Μπαρτζώκα.
Στο 35ο φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο του Δήμου Ζωγράφου 4 – 19 Σεπτεμβρίου 2022, η Ζωή Μπαρτζώκα έλαβε το 2ο βραβείο σκηνοθεσίας, ο Κώστας Γρούμπας το 1ο βραβείο ανδρικού ρόλου ως Στρατηλάτης και το 1ο βραβείο μουσικής επιμέλειας της παράστασης μοιράστηκαν ο Θανάσης Καλοβελώνης και η Ζωή Μπαρτζώκα.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου, οι σπουδαίες διακρίσεις που τιμούν το Σύλλογό μας και το ερασιτεχνικό θέατρο στην πόλη μας οφείλονται στην ομαδική, σκληρή και επίμονη δουλειά όλων των συντελεστών του έργου. Οι ηθοποιοί που απέδωσαν τους ρόλους τους με μοναδικό τρόπο :Βάγια Αλέξη, Ντίνα Αλέξη, Εύα Γκόγκου, Κώστας Γρούμπας, Δωροθέα Γρούμπα, Νίκος Ζάψας, Παναγιώτης Καραγιώργος, Πωλίνα Μαρνέζου, Νίκος Μπανταλούκας, Δημήτρης Ντιβέρης και Χρήστος Παπανικολάου. Ο Δημήτρης Βάσσος που επιμελήθηκε τα σκηνικά, ο Θανάσης Καλοβελώνης που με τη Ζωή Μπαρτζώκα έντυσαν μουσικά το έργο, ο ακούραστος Νίκος Παύλου που επιμελήθηκε τον φωτισμό και τον ήχο της παράστασης και φυσικά η ψυχή της θεατρικής ομάδας, η ακούραστη Ζωή Μπαρτζώκα που σκηνοθέτησε ευρηματικά το έργο. ‘Ολοι τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά τους στο Σύλλογό μας.

Στη διαδρομή μέχρι την επιτυχία είχαμε τη στήριξη και τη βοήθεια των θεσμών του τόπου μας και των συμπολιτών μας με τους οποίους μοιραζόμαστε τη χαρά και τις επιτυχίες και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Την Περιφερειακή ενότητα Άρτας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Ψαθά, τον Δήμο Αρταίων, τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Νίκο Λιόντο. Τους συμπολίτες μας Δημήτρη Τρομπούκη (Αγροεφόδια Άρτας), Παππά Γεώργιο (μελισσοκομικά προϊόντα), Νικόλαο Μπέη (Δομικά υλικά, Ξυλεία), Γάτσιο (Ποτοποιία), Αγαθή Αλέξη (ελαιοκομικά προϊόντα), Θανάση Καλοκαίρη (ΜΑΧΙΜ), Γιώργο Γρούμπα (ES CO BAR), Ευαγγελία Καραβασίλη (Γυναικεία Ενδύματα) και τέλος τους φίλους του Συλλόγου μας εδώ και στην Αττική καθώς και όλο το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας που πάντα είναι δίπλα μας, μας στηρίζει και μας εμψυχώνει .