«Στηρίζουμε την ομάδα και ευχόμαστε να έχει μια επιτυχημένη πορεία»

δηλώνει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μετά τη συνάντηση με την διοίκηση της ομάδας ποδοσφαίρου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ», εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στα Θεοδώριανα Άρτης
Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, το πρωί, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θεοδωριάνων Άρτας, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Παναγιώτη Τσινέλο, Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Θεοδωριάνων Άρτας, ο οποίος τυγχάνει πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, καθώς και του Ιστορικού – Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Εισιτήριο» για το Τόκιο διεκδικούν οι Στ. Ντούσκος – Θ. Παλαιοπάνος!
Θα αγωνιστούν με την Εθνική στο Παγκ. Πρωτάθλημα Ανδρών της Αυστρίας
Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, όπου ο Πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Λεωνίδας Παλαιοπάνος πήρε την πέμπτη θέση με την Τετράκωπο άνευ, τα διεθνή «κουπιά» του «Ν.Ο.Ι. ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη του Παγκόσμιου Ανδρών – Γυναικών, το οποίο διεξάγεται από τις 25 Αυγούστου ως την 1 Σεπτεμβρίου στην πόλη Linz-Ottensheim της Αυστρίας.
Όπως επισημαίνεται από το Γραφείο Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, πρόκειται για τη σημαντικότερη κωπηλατική διοργάνωση της χρονιάς, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθούν και τα περισσότερα εισιτήρια για την Ολυμπιάδα του Τόκιο, γι’ αυτό τόσο η συμμετοχή χωρών όσο και ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η ελληνική εθνική αποστολή βρίσκεται ήδη στην Αυστρία και σ’ αυτή περιλαμβάνονται δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές. Ο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Σκιφ Ανδρών και ο Θανάσης Παλαιοπάνος που θα τρέξει με τη Δίκωπο των Ανδρών παρέα με τον Γιάννη Καλανδαρίδη. Πρόκειται για τα ίδια αγωνίσματα στα οποία ο Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο και ο Παλαιοπάνος το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Σαρασότα των ΗΠΑ. Στόχος και για τους δύο αθλητές είναι η εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!
Ντούσκος και Παλαιοπάνος συμμετείχαν εξάλλου και στην πρόσφατη συνάντηση των αθλητών της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Νέων με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Μαυρωτά.
Στο μεταξύ, ο Λεωνίδας Παλαιοπάνος επιστρέφοντας από το Παγκόσμιο Εφήβων του Τόκιο, βρέθηκε στην Καστοριά όπου η Εθνική Ομάδα προετοιμάζεται εντατικά για το Πανευρωπαϊκό Νέων το οποίο θα διεξαχθεί 7 και 8 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα. Προετοιμασία στην Καστοριά κάνουν και οι αδελφοί Άρης και Γιώργος Γραμμενιάτης, οι οποίοι θα αγωνιστούν επίσης στο Πανευρωπαϊκό με τη Δίκωπο ελαφρών βαρών.

Διεθνές συνέδριο Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών στη Βουλή των Ελλήνων
Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των εκατόν τριάντα διευθυντικών στελεχών κοινοβουλευτικών βιβλιοθηκών και ιδρυμάτων έρευνας από ολόκληρο τον κόσμο, αρχίζει την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, το διήμερο Συνέδριο Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών, το οποίο φιλοξενεί η Βουλή των Ελλήνων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 85ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων, που θα λάβει χώρα 24-30 Αυγούστου 2019, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και θα συμμετάσχουν σε αυτό περί τους 3.500 συνέδρους από 135 χώρες.

Την έναρξη των εργασιών του διακοινοβουλευτικού συνεδρίου, αύριο στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα Γερουσίας, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, σηματοδοτώντας την αξία του διαλόγου μεταξύ των κοινοβουλευτικών βιβλιοθηκών και ιδρυμάτων έρευνας, για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη μεταξύ τους διασύνδεση, ώστε να διευρύνεται η προσβασιμότητα στην πληροφορία, να διευκολύνεται η συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστημονική έρευνα, και να υπηρετείται η βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.
Λόγω των εργασιών του συνεδρίου, η Βιβλιοθήκη της Βουλής στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό, στις 22 και 23 Αυγούστου 2019. Κανονικά θα λειτουργούν η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη Πόλης, στο κτήριο της Βουλής επί της οδού Λένορμαν (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο).

Δολιοφθορά στο εξωτερικό δικτυο ύδρευσης Τ.Κ. Βασιλικού
Σε δολιοφθορά οφείλεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η βλάβη στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Βασιλικού.
Άγνωστοι βούλωσαν το δίκτυο και κατέστρεψαν τα φρεάτια στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης μεταξύ «Προφήτη Ηλία» και «Πολυσταύρια» με αποτέλεσμα τη μειωμένη υδροδότηση από το απόγευμα της Τρίτης.
Οι υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση της ζημιάς ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου εξετάζει το συμβάν.
Ο Δήμος Πωγωνίου παρακαλεί για την υπομονή των δημοτών μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα κι ευχαριστεί για την κατανόηση.

Αιμοληψία στο Βελεντζικό
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 01/09/2019 ημέρα Κυριακή στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Βελεντζικό Άρτας.
Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Βελεντζικό Άρτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελεντζικού «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ».
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Μόλις 22 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την προστασία της Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ολοκληρώθηκε η έβδομη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία. Αθροιστικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 18 Αυγούστου 2019, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 14.822 χρήστες. Ωστόσο, έχουν υποβληθεί μόλις 22 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.

Ρύθμιση για την πληρωμή ενοικίων μόνο μέσω των τραπεζών
Η κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση για την πληρωμή ενοικίων μόνο μέσω των τραπεζών, και μάλιστα, σε διαφορετική περίπτωση, θα προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στον ενοικιαστή του ακινήτου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το ποσό του ενοικίου που αναγράφεται στο μισθωτήριο θα πρέπει να καταβάλλεται μέσω τραπέζης, είτε από το ταμείο είτε μέσω e-banking. Αυτό αναμένεται να ευνοήσει τους νομοταγείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα είναι ξεκάθαρο το ποσό από την είσπραξη των ενοικίων και έτσι δεν θα φορολογούνται για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει, ούτε θα χρειάζεται να τα εκχωρήσουν στο κράτος, ώστε να μην φορολογηθούν.
Το εν λόγω ζήτημα ήρθε στο προσκήνιο μετά την επιχείρηση «Βίλα Χουανίτα Ντολόρες» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στη Μύκονο, που είχε προκαλέσει αίσθηση. Εκεί αποκαλύφθηκε πως μισθωτής και ιδιοκτήτης απέκρυπταν τα εισοδήματα από τα ενοίκια της βίλας, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν δήλωνε καν την μίσθωση του ακινήτου, εμφανίζοντάς το ως δευτερεύουσα κατοικία.

Έτσι, το μίσθωμα των 1666,67 ευρώ μηνιαίως βάσει μισθωτηρίου που είχε κατατεθεί τον Απρίλιο του 2018 δεν εμφανιζόταν και δεν είχε φορολογηθεί ποτέ – με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το ποσό ήταν τουλάχιστον τριπλάσιο από τις υπενοικιάσεις που έκανε ο πρώτος ενοικιαστής.
Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πιστεύουν πως είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς πολλοί υπό τον φόβο ελέγχου θα σπεύσουν να συμμορφωθούν, ενώ επιπλέον σχεδιάζεται να αυξηθούν οι έλεγχοι και μέσω διασταυρώσεων να προκύπτει η φοροδιαφυγή τουλάχιστον σε περιπτώσεις μεγαλοιδιοκτητών και μεγάλων ακινήτων.

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare
Στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ. Δευτέρα, 26 Αυγούστου
Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ., στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ..
Την παράσταση σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
Στους κεντρικούς ρόλους είναι ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.
• Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ κανονικό και 15 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά έως 12 ετών, φοιτητές και ΑΜΕΑ). Προπώληση εισιτηρίων: Κιόσκι Κεντρικής Πλατείας, Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης και viva.gr.