Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ ο Δήμος Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της προβολής του τουριστικού του προϊόντος, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2020.
Το Δήμο Αρταίων εκπροσώπησαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικής Προβολής, Αρκουμάνης Θανάσης, καθώς και ο δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου Αρταίων, Βαδιβούλης Θεοχάρης.

Η εν λόγω αγορά είναι μία από τις κύριες αγορές που στοχεύει ο Δήμος Αρταίων, καθώς πρόκειται για μία σταθερή και ποιοτική αγορά, τα μέλη της οποίας εκτιμούν στο έπακρο τις δυνατότητες που έχει η Ήπειρος να καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη του επισκέπτη, 365 μέρες το χρόνο. Τα μηνύματα από την έκθεση ήταν πολύ ενθαρρυντικά, με την πλειονότητα των επισκεπτών να ενθουσιάζονται με την πληθώρα των δραστηριοτήτων και αξιοθέατων που προσφέρει η περιοχή μας.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα του Δήμου Αρταίων, όντας σε ένα κομβικό σημείο που συνδυάζει εύκολα βουνό και θάλασσα. Ξεκινώντας από το ξακουστό Γιοφύρι, το Λαογραφικό Μουσείο και τον πλάτανο του Αλή Πασά, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί σε μία πόλη με ιστορία 2.600 ετών!

Το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, ένα αληθινό κόσμημα, ενημερώνει τον επισκέπτη για την αρχαία Αμβρακία, ενώ η πληθώρα των βυζαντινών μνημείων θυμίζει ακόμα την εποχή κατά την οποία η Άρτα ήταν η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου.
Δε θα μπορούσε να μην τονιστεί και η παρουσία της εξαιρετικά δραστήριας ισραηλιτικής Κοινότητας της Άρτας, η οποία ήταν ενεργή μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’60, καθώς και οι εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων προς τιμή αυτής της Κοινότητας.