Στον Καταρράκτη η εκπομπή "Κυριακή Στο Χωριό"

Ευχαριστίες από τον Σύλλογο Κεντρικών Τζουμέρκων
Την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 13.30, στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 “Κυριακή Στο Χωριό”, θα προβληθεί ο Καταρράκτης του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων !
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων δια του προέδρου ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΝΤΟΥ ευχαριστεί πάρα πολύ την εκπομπή “Κυριακή Στο Χωριό”, διότι για ένατη φορά έχει έρθει στα Τζουμέρκα για να προβάλει το πανέμορφα χωριά μας , τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα των Τζουμέρκων !

Στα… θρανία οι δήμαρχοι του Ν. Πρέβεζας
Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης των νεοεκλεγέντων αιρετών, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), πήγαν στη Θεσσαλονίκη ο νέος Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και ο νέος Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς,
Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εξής θεματικές ενότητες:
-Σύστημα Διακυβέρνησης (συγκρότηση – αρμοδιότητες οργάνων, ενδοδημοτική αποκέντρωση)
-Εποπτεία ΟΤΑ (Περιεχόμενο εποπτείας, υποχρεωτικός έλεγχος, αστική πειθαρχική Ευθύνη)
-Οικονομικά – Οικονομική Διοίκηση και διαχείριση των ΟΤΑ (Οικονομικά των ΟΤΑ – Κατάρτιση προϋπολογισμού – Διενέργεια Δαπανών – Όργανα & Διαδικασίες)
-Στρατηγικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός
-Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πηγές Χρηματοδότησης
-Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
-Οργάνωση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Συγχαρητήρια επιστολή στους εκλεγέντες βουλευτές
Προς τους εκλεγέντες Βουλευτές Ηπείρου απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ στην οποία αναφέρει:
«Με αφορμή την εκλογή σας και την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων , παρακαλούμε όπως δεχτείτε τις ειλικρινείς ευχές μας για καλή δύναμη και επιτυχία στο νέο σας αγώνα που προβλέπεται δύσκολος, αλλά τόσο δημιουργικός.
Η Ένωση εκφράζοντας τα μέλη της (στρατιωτικοί οι οποίοι είτε είναι Ηπειρώτες είτε διαμένουν στην Ήπειρο), σε κάθε περίπτωση όμως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειες τους τα ίδια προβλήματα με τους μόνιμους κατοίκους, ευελπιστεί και προσβλέπει στη συνεργασία και τη συμπαράστασή σας στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους στρατιωτικούς καθώς και άλλων ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Τέλος να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωσή μας επιθυμεί να συναντηθεί μαζί σας ώστε να σας εκθέσει τα κύρια θέματα που αφορούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους καθώς και προτάσεις επιλύσεως τους».

Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Nέες Ειδικότητες 2019-2020»
Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας προσκαλεί τους υποψήφιους σπουδαστές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για προτεινόμενες νέες ειδικότητες που αφορούν στο σπουδαστικό έτος 2019-2020, μέχρι την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 12:00.
Οι υποψήφιοι μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tinyurl.com/y5avbcnt, η οποία είναι αναρτημένη επίσης στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας http://iek-igoum.thesp.sch.gr/ .
Επισημαίνεται, ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η δήλωση προτίμησης δεν αποτελούν δέσμευση για τους ενδιαφερόμενους.

Στα Γιάννενα συναντιούνται για τον Δήμο
Ραντεβού Μ. Ελισάφ με την Τ. Καλογιάννη
Στα Γιάννενα, έχουν ξεκινήσει οι επαφές για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Ιωαννιτών. Ο νικητής των εκλογών ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, Με την παράταξη «Ιωάννινα_2023» έχει ήδη συναντηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων «Γιάννενα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα, «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρο Νάτση και «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» Χρήστο Πατσούρα,
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εςφημ. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, συνέχισε τις επαφές του με την Τατιάνα Καλογιάννη. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μετά από πρόσκληση του κ. Ελισάφ, γνωστοποιήθηκε από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη. Μάλιστα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας «Ιωάννινα_2023».

Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση, ήταν κυρίως αυτά, που σχετίζονται από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου «Καλλικράτης», όπως ισχύει μετά τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις που επέφερε το θεσμικό πλαίσιο «Κλεισθένης».
Η Τατιάνα Καλογιάννη διαβεβαίωσε τον νέο δήμαρχο ότι πρόθεσή της είναι να μην παρακωλύσει διαδικασίες, που εξυπηρετούν την ομαλή διοίκηση του δήμου και κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών.
Η επικεφαλής της παράταξης και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ευχαρίστησαν τον κ. Ελισάφ για την ευκαιρεία που τους δόθηκε να επικοινωνήσουν με τον ίδιο και τα μέλη της παράταξής του, που τον συνόδευαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, εκκρεμούν τα ραντεβού με τους επικεφαλής των παρατάξεων «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα, «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας και «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη.

ΕΙΠΑΝ

«ένα αποτέλεσμα που αυξήσαμε τα ποσοστά μας, είναι ένα αποτέλεσμα που αποτελεί βάση για να αναπτύξουμε μια νέα πολιτική».
Από την εκπομπή One Talk Weekend ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το νέο τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου της Πάτρας, οφείλουμε να σταματήσουμε να επικεντρωνόμαστε στη διαχείριση της μιζέριας. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε το νέο τμήμα, όσο και η ΝΔ που έρχεται τώρα ρεβανσιστικά να το ακυρώσει, κινούνται σε ένα μίζερο παίγνιο «μοιρασιάς» μίας εγχώριας πίτας φοιτητών και πόρων, που και οι δύο δεν αφήνουν να μεγαλώσει. Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα πελατειακής νοοτροπίας και πρακτικής».
ο Γιώργος Παπανδρέου για την ακύρωση ίδρυσης της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

«Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι ήδη εν εξελίξει και θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι την προσωπική διαφορά που τους δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου. Διαφάνεια σε όλα».
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ

«Επιδιώκουμε ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ. Ένα σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και για την επιχείρηση».
ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews