Συμμετοχή στην έκθεση «FOODEXPO» 7-9/03/2020 - Δηλώσεις Συμμετοχής 25/11/2019

Το Επιμελητήριο Άρτας σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην έκθεση «FOODEXPO» που διοργανώνεται στην Αθήνα, το διάστημα 7-9/03/2020. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων στη Ν.Α. Ευρώπη, που καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θέλουν να εδραιωθούν στην εγχώρια αγορά και συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Στην έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, ζυμαρικά, όσπρια, κρέας, αρτοσκευάσματα, γαλακτοκομικά, προϊόντα Π.Ο.Π., μέλι, γλυκά, έλαια κ.λ.π.
Το κόστος συμμετοχής επιβαρύνει την Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 2-12-2019 στα e-mail: info@e-artas.gr ή s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 2681028728 (Επιμελητήριο Άρτας) και 26510-87151(κ. Σοφία Φούκη).

Μάνθου Σκαργιώτη «ΟΥΜΠΟΥΝΤΟΥ»
Επιμελητήριο Άρτας, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 8.00 μ. μ.

Το μυθιστόρημα του εκ Μονολιθίου Ιωαννίνων συγγραφέα Μάνθου Σκαργιώτη «ΟΥΜΠΟΥΝΤΟΥ» παρουσιάζουν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ. μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», το Επιμελητήριο Άρτας, ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου, οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο «Η Πολυθρόνα του Νίτσε». Το βιβλίο του Μάνθου Σκαργιώτη ακτινογραφεί τον σύγχρονο κόσμο και αποτυπώνει τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που συναντά καθημερινά μπροστά του ο σημερινός άνθρωπος.
Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου πρόκειται να λάβει τη μορφή μιας ανοιχτής συζήτησης του συγγραφέα Μάνθου Σκαργιώτη με το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία, μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων, να κατανοήσει βαθύτερα την ιστορία που διαπραγματεύεται, αλλά και τις αφηγηματικές τεχνικές του συγγραφέα. Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, και η Κατερίνα Σχισμένου, φιλόλογος και μεταφράστρια.

Παρουσίαση βιβλίου από τον Σύλλογο «Οι φίλοι του βιβλίου»
Ο σύλλογος Άρτας «Οι φίλοι του βιβλίου» παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του μουσικολόγου, Επιστημονικού Συνεργάτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νίκου Ορδουλίδη, με τίτλο «το λαϊκό πιάνο: η εποχή του ρεμπέτικου», το οποίο αφορά στον πρώτο δίσκο του καλλιτεχνικού-ερευνητικού προγράμματος του The Eastern Piano Project. Η έκδοση συνοδεύεται από τον δίσκο και περιέχει την μουσική καταγραφή των μουσικών έργων που ηχογραφήθηκαν, καθώς επίσης και ανάλυση τόσο των έργων όσο και του όλου εγχειρήματος.
Θα μιλήσουν:
Μαρία Ζουμπούλη, Κοσμήτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Γιώργος Κοκκώνης, Μουσικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20.00, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.

Παρουσίαση βιβλίου στην Αρτα του δημοσιογράφου Στ. Τσιτσόπουλου

Το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 και ώρα 7.30 το απόγευμα, σας περιμένουμε στo βιβλιοπωλείο “Η Πολυθρόνα του Νίτσε” για μια πολύ ροκενρόλ παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Στέφανου Τσιτσόπουλου με τίτλο «Ροκ Σταρ». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ψυχολόγος  και καθηγήτρια του παν/μίου Ιωαννίνων Μαίρη Γκούβα, η γιατρός και συγγραφέας Νεκταρία Ζαγοργιανάκου και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κυριακούλα Κουτσούμπα.

Δημοπρατείται το Πάρκο Λακκωμάτων- Κουραμπά 
Στην προκήρυξη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης του Πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.
Η υποβολή των προσφορών θα γίνει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2020 ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2020.
Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», έχει προϋπολογισμό 900 χιλιάδων ευρώ και περιλαμβάνει την συνολική ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη, υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.
Σημαντικό είναι ότι προβλέπεται η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο Πάρκο Κουραμπά, στο πλαίσιο του ίδιου έργου είναι διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα του γειτνιάζει με την Λεωφόρο Δωδώνης.

Δράση «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας / ΣΣΚ» από το Επιμελητήριο Άρτας
Στο πλαίσιο του έργου InClust η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ (ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3) σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «Αμβρακία Αναπτυξιακή» υλοποιούν μια σειρά από στοχευμένες δράσεις με στόχο την ανάπτυξη ενός cluster Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.
Βασικός στόχος της Δράσης «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας/ΣΣΚ» είναι η ενίσχυση ολοκληρωμένων δομών αναδυόμενων ή/και υφιστάμενων συνεργατικών σχηματισμών. Οι δομές θα υλοποιηθούν από Φορείς με εμπειρία στην υποστήριξη της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Στόχος των ΣΣΚ είναι η ανάπτυξη και αξιοποίηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας με διεθνή αναγνώριση και υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας. Οι επιχειρήσεις των ΣΣΚ μπορούν να χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, καινοτόμες παραγωγικές διαδικασίες (process level), διοικητική/οργανωτική καινοτομία (system level), κ.α.
Τα επιχειρηματικά σχέδια δύναται να αφορούν στους οκτώ/8 θεματικούς τομείς της RIS3, στους οποίους διαφαίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα.
Η δική πρόταση εντάσσεται στο θεματικό τομέα «Πολιτισμός – Τουρισμός – Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες». Ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιχειρήσεων για το σχηματισμό Συνεργατικών Σχηματισμών Καινοτομίας (ΣΣΚ) είναι δέκα (10) ανεξάρτητες μεταξύ τους επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύσταση της ΕΕ 2003/361/ΕΚ, εκ των οποίων τουλάχιστον 5 ΜΜΕ. Ο περιορισμός του αριθμού και του χαρακτηρισμού των επιχειρήσεων, θα πρέπει να ικανοποιείται τόσο κατά την ένταξη όσο και κατά την ολοκλήρωση του κάθε ΣΣΚ.
Η Δράση θα υλοποιηθεί σε δύο Φάσεις/Προσκλήσεις. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων για το φορέα αρωγό είναι η 29η Νοεμβρίου 2019.

Συνάντηση Δημάρχου Αρταίων με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»
Επισκέφτηκαν το κτήριο του πρώην Δημοτικού Ελεούσας που παραχώρησε ο Δήμος Αρταίων στο Σύλλογο για την στέγαση του Παραρτήματος της Φλόγας Άρτας.
Συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» κ. Μαρία Τρυφωνίδη και την Εκπρόσωπο του Συλλόγου στην Άρτα κα. Βασιλική Ψυχογιού, είχε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε την Πρόεδρο και την Εκπρόσωπο του Συλλόγου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δράση του Συλλόγου ο οποίος ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες διατηρώντας παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Ο κ.Τσιρογιάννης συνεχάρη την κα. Τρυφωνίδη για την προσφορά της και τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει με κάθε τρόπο το έργο της «Φλόγας» και των οικογενειών που αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος μαζί με την Πρόεδρο επισκέφτηκαν το κτήριο που βρίσκεται στο πρώην Δημοτικό Ελεούσας και παραχωρήθηκε από το Δήμο Αρταίων για τη στέγαση του Συλλόγου «Φλόγα», όπου εκτελούνται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.
«Υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες. Στηρίζουμε τον Σύλλογο «Φλόγα» και τους γονείς των παιδιών στις καθημερινές προκλήσεις που βιώνουν. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, αρωγοί στο δύσκολο έργο τους » ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων
Ο Νοέμβριος είναι μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον Σακχαρωδη Διαβήτη. Με την ευκαιρία αυτή το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ. στο Κ.ΑΠ.Η. της Ανω Πόλης ομιλία με θέμα «Τον Σακχαρώδη Διαβήτη» από τις Επισκέπτριες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Θα γίνουν επίσης και μετρήσεις γλυκόζης αίματος.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του αιμοδοτικού συλλόγου στην οδό Σκουφά 79 στον Αγιο Δημήτριο τη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:00 έως και 13:30.
Η συμβολή όλων των αιμοδοτών , δρομέων και μη, είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί το αίμα είναι ζωή. Είναι ένα δώρο ζωής και οφείλουμε να το προσφέρουμε απλόχερα. Φορέστε το καλύτερο σας χαμόγελο και σας περιμένουμε όλους εσάς, που μπορείτε και θέλετε να προσφέρετε το πολύτιμο αυτό αγαθό σε μια διαδικασία που διαρκεί λίγο αλλά αξίζει μια ζωή.

Δήμος Αρταίων: 580.000 ευρώ σε ασφαλτοστρώσεις εσωτερικής οδοποιίας 
Εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Αρταίων που είχε υποβάλει στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 «(Πρωτοβουλία Leader) για το έργο «Βελτίωση υποδομών οδοποιίας εντός οικισμών του Δήμου Αρταίων» με προϋπολογισμό 580.000 ευρώ.
Το έργο αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενων οδών του Δήμου, εντός οικισμών οι οποίοι χρήζουν αποκατάστασης για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις στην Τοπική Κοινότητα Κορωνησίας, στην Καμπή, στον Αγίου Σπυρίδωνα, στη Γραμμενίτσα, στους Κωστακιούς και στις Κεραμάτες.
«Αξιοποιούμε κάθε δυνατό διαθέσιμο χρηματοδοτικό πόρο για την εκπόνηση έργων που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Με τις παραπάνω εργασίες, επιλύσουμε σημαντικά θέματα καθημερινότητας στους παραπάνω οικισμούς, στους οποίους οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον με ασφάλεια. Παράλληλα, έχουμε έτοιμες μελέτες για νέα έργα τις οποίες έχουμε υποβάλλει και ετοιμάζουμε για υποβολή σε προγράμματα χρηματοδότησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις επτά το βράδυ θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ιωαννιτών.
Η Επιτροπή θα συζητήσει και θα γνωμοδοτήσει για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 καθώς και για το τεχνικό πρόγραμμα έργων.

Ημερήσια διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου
Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου έτους 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 14ης/21-10-2019 (τακτικής) και 15ης/7-11-2019 (έκτακτης) συνεδρίασης Π.Σ.
2.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ΄ τρίμηνο έτους 2019.
3.Έγκριση 7ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2020
4.Έγκριση πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Ιωαννίνων, έτους 2019.
5.Έγκριση 2ης τροποποίησης του προγράμματος τελών αδειών κυκλοφορίας & μεταβίβασης αυτοκινήτων 2019, Π.Ε. Άρτας
6.Εκπροσώπηση στην Τράπεζα Πειραιώς για τους λογαριασμούς Βελτιωτικών Έργων Δημόσιων Ιχθυοτροφείων, Π.Ε. Άρτας.
7.Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Πάργας για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
8.Συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Παράταση στην πρόσκληση «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ»
Παράταση μέχρι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15:οο έλαβε η υποβολή προτάσεων για την πρόσκληση «Ενίσχυση υφισταμένων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών II», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας κατάθεσης των φακέλων καθώς η αξιολόγηση για το σύνολο των προτάσεων θα ξεκινήσει μετά τις 10/12/2019.

Σύσκεψη οργανώσεων του Νέου Αριστερού Ρεύματος 
Τη Κυριακή 24/11 πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νΚΑ στα Γιάννενα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι οργανώσεις Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης, παρουσιάστηκε η εισήγηση για το πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ από τον Δραγανίγο Αντώνη μέλος του γραφείου της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ.
«Ακολούθησε πλούσιος διάλογος γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις, τη πολιτική κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, την οργάνωση της καθημερινής παρέμβασης των δυνάμεων του ΝΑΡ και της νΚΑ για ένα νικηφόρο κίνημα ανατροπής , για τη συσπείρωση των δυνάμεων της νέας κομμουνιστικής ελπίδας , για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αλλά και την ισχυροποίηση της ταξικής πτέρυγας στους εργαζόμενους και στη νεολαία .
Μετά την περιφερειακή αυτή σύσκεψη οι ΟΒ θα πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις για το βάθεμα της συζήτησης απευθυνόμενες σε όλα τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης, κλείνοντας τη διαδικασία λίγο πριν τις γιορτές με την εκλογή αντιπροσώπων για το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11-12 /1/2020 στην Αθήνα».

Ντοκιμαντέρ για τους «Ρωμανιώτες»
Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» το οποίο είναι μια καταγραφή της ιστορίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης των Ιωαννίνων και η πρώτη παγκόσμια δημόσια προβολή του πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα στις 16/11/2019 απέσπασε το βραβείο Μοντάζ και το βραβείο Φωτογραφίας στο 13οΦεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας [ΧΑΛΚΙΔΑ 19-24/11/2019].

Η Τράπεζα Ηπείρου εγκαινιάζει νέο κατάστημα στη Φιλιππιάδα
Ιωάννινα, 25 Νοεμβρίου 2019– Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή της Ηπείρου με την έναρξη της λειτουργίας του 9ουυποκαταστήματός της, στηΦιλιππιάδα (Μπιζανίου 266 και Γριμπόβου, 48200, τηλ. 2683301230), πριν από λίγες ημέρες. Διευθυντής του νέου καταστήματος είναι ο κ. Ευάγγελος Λελοβίτης, γνωστός στην τοπική κοινωνία λόγω άλλων θέσεων ευθύνης που είχε αναλάβει σε τράπεζες της περιοχής.
Η Τράπεζα των Ηπειρωτών με τη παρουσία της στην περιοχή της Φιλιππιάδας, συνεχίζει να συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην εξυπηρέτηση των ιδιωτών, όσο και των τοπικών επιχειρήσεων, ενισχύοντας παράλληλα την ανάπτυξη της περιοχής.
Με βασικό της στόχο να είναι η Τράπεζα πρώτης επιλογής στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για ιδιώτες, οικογένειες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και φοιτητές, η Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται δίπλα στου κατοίκους της Φιλιππιάδας, γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών επιχειρήσεων ανά κλάδο. Παράλληλα, παραμένει δίπλα τους προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού το προϊόν που τους ταιριάζει, προσφέροντάς τους άμεσα και ευέλικτα μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική καθοδήγηση.

Μωυσής Ελισάφ: Κοινός στόχος η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας
Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Κατά τη συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο, ο Δήμαρχος και ο Γ.Γ. συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν την αστυνόμευση, καθώς και ευρύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται από την τοπική αστυνομία είναι μεγάλη με ορατά αποτελέσματα στην περιοχή και επεσήμανε την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό αλλά και υλικοτεχνικά μέσα.
Παράλληλα τόνισε ότι η άμεση και συνεχής συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Δημοτική Αστυνομία μπορεί να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και το κυκλοφοριακό.
Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε διεξοδικά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή και επανέλαβε ότι απαιτείται ισοκατανομή και εντός της Περιφέρειας.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας της αστυνομίας με την αυτοδιοίκηση ώστε από κοινού να αντιμετωπίζονται προβλήματα.