Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τρίτη 22-12-2020 και ώρα 09:30 συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων και τα εξής:
-Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου τηςΠεριφέρειας Ηπείρου «Σύνδεση Εγνατίας Οδού με Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (Α/Κ ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.)»,προϋπολογισμού 2.650.000,00 € με ΦΠΑ.
-Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου τηςΠεριφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κόμβου στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του Διάσελου», προϋπολογισμού 300.000,00 € με ΦΠΑ.

-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίαςπεραίωσης των εργασιών της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσα μελέτη αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρου περιοχής Μπούση Άρτας», αναδόχου σύμπραξης γραφείων μελετών «Χαράλαμπος Αφραταίος – Νικόλαος Γούναρης».
-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίαςπεραίωσης των εργασιών της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αναδασμού περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ κοινοτήτων Μαργαριτίου – Καταβόθρας – Ελευθερίου», αναδόχου σύμπραξης γραφείων μελετών «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ Δ. ΜΑΜΟΥΝΗΣ & ΣΙΑ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη σύνδεση με τη ΔΕΔΔΗΕ παροχών στα πλαίσια του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού στην οδό σύνδεσης Καναλλακίου με την ΕΟ Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια στηθαίων και μεταλλικών χιονοδεικτών για την τοποθέτηση αυτών στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους δίπλα στο ποτάμι στις Τ.Κ. Μουσιωτίτσας και Βουλιάστας (παροχή υπηρεσιών)».
-Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός υδατορεμάτων περιοχής Αμφιθέας και τάφρου Αγ. Αναργύρων – Λιμίνης», προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση και καθαρισμός των ρεμάτων Σκουληκαρίτης και Διχομοιρίου (παροχή υπηρεσιών)».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση κοπής ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στο εθνικό οδικό δίκτυο Ιωαννίνων – Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας σε παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Κυψέλης Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».
39. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός χειμάρρου στη θέση Κώστα Ντέλλου προς αποφυγή πλημμυρών (παροχή υπηρεσιών)».

-Έγκριση παράτασης φυσικού αντικειμένου σύμβασης που έχει συναφθεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το TEBA/FEAD 2014-2020 με τίτλο: «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5000138.
-Έγκριση του από 17-12-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-12-2020 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων Καναλακίου Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 59.500,00 με ΦΠΑ.
-Έγκριση της αριθμ. πρωτ. Φ.301/184/16-12-2020 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση μηχανημάτων για επείγουσες εργασίες άρσης καταπτώσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς και καθαρισμού ρεμάτων από φερτά υλικά που προέκυψαν μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κοπή ξερών πλατάνων προσβεβλημένων από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους κατά μήκος του Μετσοβίτικου ποταμού στα όρια Τ.Κ. Βοτονοσίου, Χρυσοβίτσας, Μικρού και Μεγάλου Περιστερίου (παροχή υπηρεσιών)».