Σύλλογος Εστίασης Διασκέδασης Άρτας «Ο ΞΕΝΙΟΣ»

Ήρθε η ώρα να χτίσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας (ΣΕΔΑ) «Ο ΞΕΝΙΟΣ», σε συνέχεια της επιστολής που εστάλη στην κυβέρνηση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία, απέστειλε επιστολή στους θεσμικούς φορείς της ΠΕ Άρτας για ενημέρωσή τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. Ταυτόχρονα, ζητεί την συνεργασία και στήριξή τους με στόχο τη σύγκληση σύσκεψης των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την εξεύρεση από κοινού λύσης για τον περιορισμό εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωναϊού στη χώρα, με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για τις επιχειρήσεις εστίασης και την επιτάχυνση εφαρμογής των μέτρων στήριξης, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση κι ακόμη αναμένονται.

Τέλος, τα μέλη του ΔΣ εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, στους συναδέλφους τους που κλήθηκαν πρώτοι να εφαρμόσουν τον περιορισμό ωραρίου μέχρι της 12.00 τα μεσάνυχτα που επέβαλε η κυβέρνηση σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Η επιστολή που υπογράφουν για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ο Πρόεδρος Γεώργιος Γκανιάτσας και ο Γραμματέας Ιωάννης Παπαηλίαςέχει ως εξής:
«Η Εστίαση για άλλη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο των τελευταίων εξελίξεων με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωναϊού στη χώρα.
Μόλις χθες ανακοινώθηκαν νέα μέτρα, που καταρχήν αφορούν στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα) σε μεγάλο μέρος της χώρας, χωρίς να αποκλείεται η επέκτασή τους και σε άλλες περιοχές ή ακόμη και η οριζόντια εφαρμογή τους.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο, που ο κλάδος προσπαθεί να συνέλθει ακόμη από τα περιοριστικά μέτρα, που ελήφθησαν στην περίοδο της καραντίνας και προκάλεσαν τραγικές οικονομικές συνέπειες στις επιχειρήσεις και πολλά λουκέτα και που ακόμη τα μέτρα στήριξης (Επιδότηση Ασφαλιστικών Εισφορών, Μονοψήφιο συντελεστή ΦΠΑ κ.α.), που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση αναμένονται.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση συνάντηση με τα αρμόδια όργανα της Εστίασης, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε και τη στήριξη όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής μας.

Η μη συμμόρφωση κάποιων δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη. Πριν καταδικάσουμε τις παραβατικές συμπεριφορές, ας αναλογισθούμε και τι ποσοστό αυτής της συμπεριφοράς αντιστοιχεί σε όλους. Γι αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε ισοπεδωτική λογική και πρακτική του οδοστρωτήρα. Είναι υπόθεση όλων και έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες, που μας αναλογούν.
Λάθη έχουν γίνει εκατέρωθεν. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και δημιουργίας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων και να θέσουμε νέες βάσεις για το μέλλον όλων μας. Διάθεση υπάρχει, συνεργασία όχι. Ας γίνει η αρχή.
Εμείς προς το παρόν είμαστε ακόμα εδώ, με τη σκέψη μας στραμμένη στους συναδέλφους, που πρώτοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν τα νέα περιοριστικά μέτρα!!!
#menoumeoloimazi #estiasigreece»