Σύλλογος Κεντρικών Τζουμέρκων

Ο Σύλλογος Κεντρικών Τζουμέρκων , η Ταβέρνα – Οινοποιείο “Ζεύκι”, η Κιβωτός των Τζουμερκιώτικων Σπόρων και το Κ.Π.Ε. Αράχθου διοργανώνουν την Γιορτή των Παραδοσιακών Σπόρων και τον Διαγωνισμό του καλύτερου Σκιάχτρου, την Κυριακή 19 Μαΐου και από ώρα 10.30 το πρωί, στην Ταβέρνα – Οινοποιείο “Ζεύκι” ,στο Βαθύκαμπο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Θα διατεθούν δωρεάν παραδοσιακοί σπόροι και φυτά !!
Θα υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα υλικά που χρειάζονται για να γίνουν τα σκιάχτρα ( παλαιά ρούχα, άχυρα , καπέλα , παπούτσια , σύρμα , καλάμια ), μπορούν όμως όσοι θέλουν να φέρουν και έτοιμα σκιάχτρα .
Θα βραβευτούν τα καλύτερα σκιάχτρα:
Το πρώτο βραβείο θα είναι ένα γεύμα για δύο άτομα στο ”Ζεύκι” . Το δεύτερο και το τρίτο θα είναι δυο φιάλες κρασί ”Ζεύκι” .
Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική !! Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Αντώνης Κοντός
Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Γκόρος

Επίσκεψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στον Έβρο
Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, επισκέφθηκαν, σήμερα Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου, όπου έφθασαν με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετώντας παράλληλα στην συνοριακή γραμμή του Έβρου.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ταξιάρχου Πασχάλη Συριτούδη, του Διευθυντή Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικού Διευθυντή Παναγιώτη Καρτάλη και Διοικητών Υπηρεσιών παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σε σχέση με τα σύνορα της χώρας και κατ’ επέκταση της Ε.Ε.
Η Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά στην ασφάλεια των συνόρων και τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.
Επισήμανε, τέλος, στο σοβαρό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. η οποία με επαγγελματισμό και ευαισθησία ανταποκρίνεται στο σύνθετο έργο της.

Ανακοίνωση Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός δημοκρατίας, αποκέντρωσης, λαϊκής συμμετοχής και ανάπτυξης. Οι επιλογές μας σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες ανά την επικράτεια έγιναν με σεβασμό στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και με γνώμονα τις δημοκρατικές αρχές και τις προγραμματικές αξίες. Δική μας πολιτική βούληση μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η κάθοδος αριστερών και προοδευτικών ψηφοδελτίων σε κάθε δήμο.
Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά οι επιλογές συγκεκριμένων υποψήφιων με αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν εντάσσονται στον δικό μας πολιτικό σχεδιασμό.
Από την πλευρά μας καλούμε τους πολίτες του Δήμου Νικολάου Σκουφά να στείλουν τόσο από την κάλπη των περιφερειακών εκλογών όσο και από την κάλπη των ευρωεκλογών μήνυμα δημοκρατίας κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Καταδίκη των βανδαλισμών 
Την κατηγορηματική καταδίκη των βανδαλισμών που διαπράχθηκαν στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή», με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, εκφράζει η παράταξη «Ήπειρος Όλον». Η βίαιη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από άγνωστους, μέχρι στιγμής, δράστες αντιτίθεται στα ήθη του πολιτικού πολιτισμού, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, όσο και του δημοκρατικού διαλόγου. Ιδανικά τα οποία για την παράταξή μας, είναι απαράγραπτα και απαραβίαστα. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας, που πλήττει την ελευθερία του λόγου, στο πλαίσιο μίας πολιτικής αντιπαράθεσης που θα πρέπει να είναι, πάντοτε, κόσμια και πολιτισμένη.

Γραμματέας εκλογές 2019. Ποιος ορίζεται και πως πληρώνεται
Ποιος ορίζει τον γραμματέα της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος και πως πληρώνεται την εκλογική αποζημίωση; Ο γραμματέας της εφορευτικής επιτροπής ορίζεται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος, Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής.
Ως εκ τούτου οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι επιλέγουν για γραμματείς πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους, που γνωρίζουν ότι έχουν τα προσόντα και την εμπειρία, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Περαιτέρω, οι ενδιαφερόμενοι να οριστούν γραμματείς στις εκλογές, συνηθίζεται και από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να αναρτούν σχετικά σημειώματα με τα στοιχεία τους στους πίνακες ανακοινώσεων των Πρωτοδικείων και των Δήμων, ώστε να έλθουν σε επαφή με Δικαστικούς Αντιπροσώπους, που δεν έχουν επιλέξει γραμματείς.
Προσοχή!

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό ως γραμματέα στις εκλογές, είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει προσωπικό κωδικό TAXISNET, διότι η πληρωμή της εκλογικής αποζημίωσης γίνεται μέσω του TAXISNET σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλωθεί.
Ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού που θα δηλώσει
Όλα τα απαραίτητα έντυπα που χρειάζονται για την πληρωμή, συμπληρώνονται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο με οδηγίες από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ – ΓΓΠΣ
Υπενθυμίζεται ότι αυξημένη κατά 30% θα είναι η εκλογική αποζημίωση σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014, σύμφωνα με πρωτοβουλία των υπουργών εσωτερικών και δικαιοσύνης.
Επίσης στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και στα μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα έχουν δύο γραμματείς.

Preveza Jazz Festival 
Τρεις μοναδικές βραδιές, 31 Μάιου, 1 και 2 Ιουνίου
Το μακροβιότερο φεστιβάλ jazz της δυτικής ακτής θα υποδεχθεί φέτος 8 σχήματα, στον καθιερωμένο χώρο πλέον μπροστά στα δικαστήρια στο λιμάνι με highlight την Δήμητρα Γαλάνη Trio. Το τριήμερο φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ολλανδία, την Σουηδία, την Ελβετία, την Αυστρία και την Νορβηγία, την Αγγλία και φυσικά την Ελλάδα.
To 17o Preveza Jazz Festival, συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας και του Preveza Jazz Festival, υπό την αιγίδα των Πρεσβειών και Ινστιτούτων της Αυστρίας, Ολλανδίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Μεγάλης Βρετανίας και Λουξεμβούργου, έρχεται στο τακτικό του ραντεβού με την αρχή του καλοκαιριού.
Μέγας Δωρητής του Preveza Jazz Festival και αυτή τη χρονιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σας προσκαλούμε να γίνεται χορηγοί επικοινωνίας και να υποστηρίξετε τις εκδηλώσεις όπως εσείς γνωρίζετε. Είμαστε στη διάθεση σας για να συνεργαστούμε, παρέχοντας σας υλικό για την προβολή.
Παρακαλούμε να μας αποστείλετε τη σύμφωνη γνώμη σας και το λογότυπο του μέσου σας το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να συμπεριλάβουμε την χορηγία σας στο προωθητικό υλικό που ετοιμάζουμε .
Για το Preveza Jazz Festival
Γιώργος Μήτσιος

Συνέντευξη Υφ. Εργασίας, Κ. Μπάρκα, στo Kontra Channel
«Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν μπορεί να θεωρείται προεκλογικό αντίδωρο, ειδικά όταν αυτά τα δικαιώματα είχαν χτυπηθεί τόσο πολύ, όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως ανέφερε, «εμείς προωθήσαμε από την αρχή μια άλλη αντίληψη για εργασιακά. Αναβαθμίσαμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, εξορθολογίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια και καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό. Ακόμα και αν η εργασιακή πραγματικότητα δεν είναι η ιδεατή, αυτή τη στιγμή δημιουργούνται σταθερά νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η ανεργία μειώνεται, ενώ οι εργαζόμενοι στη χώρα μας νιώθουν πως υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν τους αφήνει μόνους τους».

Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κομπάζει πως είναι ένα κόμμα που διεκδικεί κοινωνικά δικαιώματα και υπερασπίζεται ευπαθείς ή υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες. Οι κυβερνήσεις τους δεν έδωσαν ποτέ, ακόμα και σε καθεστώς οικονομικής ανάπτυξης, καμία μάχη για την προστασία αυτών των ομάδων. Αντίθετα, από την δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας Ρομά, μέχρι την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, αυτή η κυβέρνηση έδωσε και κέρδισε πληθώρα κοινωνικών μαχών».
Τέλος, αναφορικά με το επερχόμενο ν/σ του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Μπάρκας δήλωσε ότι «είναι ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα, αφού θα βοηθήσει μια πολύ μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Περιλαμβάνει, όμως, και πολύ σημαντικά μέτρα για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως το άρθρο που αφορά στην τεκμηριωμένη απόλυση, αλλά και οι ρυθμίσεις για την προστασία των διανομέων».