Τα “Αντίο” στη Φώφη Γεννηματα

Χρήστος Γκόκας για Φώφη Γεννηματά
Θα ζεις πάντα μέσα από τους αγώνες μας
Είναι βαθιά η θλίψη. Είμαστε συγκλονισμένοι για τη μεγάλη και πολύ πρόωρη απώλεια της αγαπημένης μας Φώφης Γεννηματά. Δεν υπάρχουν εύκολα λόγια αυτές τις στιγμές.
Αυτή τη δύσκολη ώρα, οι σκέψεις μας και η συμπαράστασή μας είναι κοντά στην οικογένειά της, το σύζυγό της και τα παιδιά της.
Η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά υπήρξε αγωνίστρια, της ζωής και της πολιτικής. Έδωσε πολλές μάχες, με γενναιότητα, ήθος και αξιοπρέπεια. Με αγάπη για τον άνθρωπο και κοινωνική ευαισθησία.
Το έργο και η προσφορά της, για την Ελληνική Κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, οι αγώνες της για μια δίκαιη κοινωνία, οι ιδέες και τα οράματά της για το μέλλον και την προοδευτική πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας.
Φώφη, θα ζεις πάντα στις καρδιές μας και στο μυαλό μας, θα ζεις πάντα μέσα από τους αγώνες μας. Φώφη, το χαμόγελό σου και το φως σου θα μείνουν πάντα άσβεστα.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ 
Λίγες λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουμε την πορεία της
Με πολύ βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα την πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά. Αγωνίστρια σε όλες τις πτυχές της ζωής της, υπηρέτησε τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα με όλες της τις δυνάμεις. Λίγες λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουμε την πορεία της και την προσφορά της στο δημόσιο βίο και στην παράταξη, την οποία κράτησε όρθια στα δύσκολα. Το ήθος της, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια και η ευγένειά της, ήταν και παραμένει παράδειγμα για την πολιτική ζωή της χώρας.
Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της.

Όλγα Γεροβασίλη
Σοκ και θλίψη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της
Η Φώφη έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή αφού πρώτα πολέμησε γι’αυτή σκληρά με όλη της τη δύναμη. Δεν λιποψύχησε στιγμή. Αφήνει πίσω της την εικόνα της μαχήτριας, της γυναίκας που έως την τελευταία στιγμή δεν έπαψε να αγωνίζεται για τις αξίες και τα πιστεύω της μέσα και έξω από τη Βουλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Η απώλειά της είναι μεγάλη τόσο για τους δικούς της ανθρώπους, όσο και για εμάς, το Κοινοβούλιο και τη χώρα που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, γενναιότητα και συνέπεια. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της, τους φίλους και συνοδοιπόρους της. Καλό ταξίδι Φώφη.

Η συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας για τη Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια γενναία γυναίκα. Ήταν μόλις 43 χρονών όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, και έκτοτε πάλευε καθημερινά.
Όχι μόνο για τη δική της ζωή, αλλά και για να σπάσει, επιτέλους, το στίγμα του καρκίνου, που, και μόνο ως σκέψη, μας παγώνει.
Αγωνίστηκε για την πρόληψη, η οποία σώζει ζωές. Ποτέ δεν το έβαλε κάτω, ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Συνέχισε όλες τις μάχες που έδινε, στη ζωή και στην πολιτική, με δύναμη, με αξιοπρέπεια και χαμόγελο μέχρι την τελευταία στιγμή.
Η απώλειά της συγκλονίζει, και μας υπενθυμίζει ότι, πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές αντιθέσεις, πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και η υγεία.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους, καθώς ακόμη και στην πολιτική της οικογένεια, το Κίνημα Αλλαγής
Νάτσικα Αγλαΐα
Συντονίστρια Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

Κώστας Μπάρκας
¨Εδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή
Αποχαιρετούμε με ειλικρινή οδύνη τη Φώφη Γεννηματά, μια αγωνίστρια που κοίταξε κατάματα τον καρκίνο και έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Υπερασπίστηκε τις ιδέες και τις αξίες της στη Βουλή και στα κοινά με συνέπεια σε κρίσιμες για την πορεία της χώρας στιγμές. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά της, στους φίλους και στους συνοδοιπόρους της.