Τα Γιάννενα εκτός από πρώτα στα άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα

Πρώτα και στις…συμπράξεις

Με τον Ελισάφ, πήγαν Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας

Ορίστηκαν και οι νέοι αντιδήμαρχοι Ιωαννιτών

Έφυγαν και 2 σύμβουλοι της Τατιάνας κι έγιναν… Αντιδήμαρχοι!

Υπερβαίνοντας τις μικροπολιτικές και τα αδιέξοδα που η απλή αναλογική έφερε στην ανώριμη Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάνοντας χρήση του νόμου Θεοδωρικάκου για σύμπραξη παρατάξεων, δύο παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δήμο Ιωαννιτών συμπράττουν με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ δημιουργώντας μια ενιαία παράταξη που θα αναλάβει τη διοίκηση στον Δήμο.

Να θυμίσουμε πως ο Μωυσής Ελισάφ παρότι στον Α’ γύρο κατέλαβε την δεύτερη θέση με 23,82% έναντι 30,62% του Δημάρχου Θ. Μπέγκα, κέρδισε τις εκλογές στον Β’ γύρο με Ποσοστό 50,33% και 17.789 ψήφους με τον Μπέγκα να λαμβάνει 49,67 % και 17.554 ψήφους.
Με την Σύμπραξη των παρατάξεων «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και «Γιάννενα Τώρα» με την Δημοτική Αρχή και την παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, δημιουργείται μια μεγάλη παράταξη, που θα έχει 18 συμβούλους στους 45 και η οποία μπορεί στη συνέχεια να διευρυνθεί αφού ήδη υπάρχουν αναταράξεις στον συνδυασμό της Τατιάνας Καλογιάννη με δύο δημοτικούς συμβούλους να ανεξαρτητοποιούνται!!!

Πιο συγκεκριμένα οι έδρες των παρατάξεων στον Δήμο Ιωαννιτών έχουν ως εξής:
Μπέγκας Θωμάς -ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 14
Ελισάφ Μωυσής – ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 11
Καλογιάννη Θεοδώρα (Τατιάνα) -ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023 9
Γκόντας Νικόλαος-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 5
Νάτσης Λάζαρος -ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 2
Μπαρτζώκας Αριστείδης (Αρης) -ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ 2
Τσουμάνη Όλγα (Όλυ) -ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1
Πατσούρας Χρήστος -ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1

Το Πρακτικό σύμπραξης με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπέγραψαν ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου και με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κυβερνησιμότητα στους Δήμους, οι τρεις παρατάξεις θα λειτουργούν ενιαία στο πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης που έχει συμφωνηθεί. Τα πρακτικά υπογεγραμμένα από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους κατατέθηκαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Δηλώσεις
Σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας τόνισαν ότι θα δουλέψουν με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
Ο κ. Ελισάφ καλωσόρισε στο γραφείο του το Νίκο Γκόντα και τους συνεργάτες του και λίγο αργότερα τον Άρη Μπαρτζώκα. «Ομόφωνα στην παράταξή μας αποφασίσαμε να συμπράξουμε για το συμφέρον του Δήμου. Η προγραμματική μας συμφωνία ήταν άμεση και πολύ εύκολη. Χωρίς να θέτουμε προαπαιτούμενα, χωρίς να διεκδικούμε τίποτα. Μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον της πόλης και σε κάθε πρόβλημα θα είμαστε ομόφωνα και ομόθυμα στο πλευρό του Δημάρχου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γκόντας ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο τονίζοντας ότι «είμαι σίγουρος πως θα κρατήσει καλά το τιμόνι της πόλης».

Αμέσως μετά την υπογραφή του πρακτικού σύμπραξης ο Άρης Μπαρτζώκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο τονίζοντας ότι η δουλειά ξεκινά άμεσα. «Οι Γιαννιώτες δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Όλοι θέλουμε το καλό της πόλης και το καλύτερο για την λίμνη. Με την παράταξη του δημάρχου συμφωνήσαμε σε όλα και τώρα σηκώνουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε. Η εργασία ξεκινά άμεσα», ανέφερε στις δηλώσεις του.
«Κοινή θέληση είναι να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Άρης Μπαρτζώκας θα είναι ο νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων. .

Ανεξαρτητοποιήθηκαν σύμβουλοι της Τ. Καλογιάννη
Η σύμπραξη των τριών παρατάξεων, έφερε κραδασμούς κραδασμού στην παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη με τις δυο αιτήσεις ανεξαρτητοποίησης από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα_2023».
Πιο συγκεκριμένα οι Αϊβατίδης Γιάννης και Παππάς Αριστείδης κατέθεσαν στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου τις αιτήσεις ανεξαρτητοποίησης και η παράταξη της κ. Καλογιάννη, μένει με 7 δημοτικούς συμβούλους.
Στην επιστολή του ο κ. Αϊβατίδης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Δια της παρούσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πλέον καθίσταμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών. Στην απόφασή μου αυτή με οδήγησε η πεποίθησή μου ότι η κοινωνία των Ιωαννίνων επιθυμεί ευρεία συναίνεση στην πορεία του Δήμου. Δυστυχώς όλη αυτή την περίοδο από την επικεφαλής της παράταξής μας και από μια μικρή ομάδα συνεργατών της εμφανίστηκαν δείγματα μη ορθής ενημέρωσης όλων των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας αναφορικά με το διάλογο που γινόταν με την παράταξη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου για την πιθανή συνεργασία των δύο παρατάξεων… το γεγονός ότι η επικεφαλής της παράταξής μας προσπάθησε να αλλάξει ομόφωνη απόφαση στις 1/9/2019 της δημοτικής ομάδας που αφορούσε οριστική απάντηση συνεργασίας προς τη δημοτική παράταξη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, προκύπτει με σαφή τρόπο ότι η επικεφαλής της παράταξής μας αναζητά φθηνές δικαιολογίες για να τορπιλίσει τη διάθεση συνεργασίας των δύο παρατάξεων για το κοινό καλό των δημοτών».

Ορίστηκαν και οι νέοι αντιδήμαρχοι Ιωαννιτών-ποιοι είναι
Στον ορισμό των εννέα αντιδημάρχων προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Στον ορισμό των εννέα αντιδημάρχων προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Το σχήμα που θα διοικήσει το Δήμο είναι αποτέλεσμα των συμπράξεων και των συνεργασιών με δύο παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με τους δύο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, εκλεγμένους με την παράταξη Ιωάννινα_2023, Γιάννη Αϊβατίδη και Αριστείδη Παππά, οι οποίοι ορίστηκαν και αντιδήμαρχοι.
. «Νέα πρόσωπα, με διάθεση για προσφορά καλούνται από σήμερα να κάνουν το καλύτερο για την πόλη και για τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σχήμα που μπορεί να ανταποκριθεί στα δύσκολα και να δώσει άμεσα δείγματα γραφής. Από δω και πέρα προέχει μόνο ένα: Κι αυτό είναι δουλειά από όλους μας», τόνισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι:
– Ανακύκλωσης και καθαριότητας, ο Ευάγγελος Πήχας στον οποίο ανατίθενται οι κατά τόπο αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου.
– Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πολεοδομίας, η Νατάσα Τύρου- Ούζα, στην οποία ανατίθενται οι κατά τόπο αρμοδιότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Νήσου.
– Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Φώτης Βάββας.
– Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης, ο Γιάννης Λυκογιώργος.
– Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών, Ενέργειας, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών θεμάτων, ο Γιώργος Αρλέτος στον οποίο ανατίθενται επίσης οι κατά τόπο αρμοδιότητες για τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής.
– Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης, ο Βασίλης Βλέτσας, στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες για τη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

– Αντιδήμαρχος Έργων συντήρησης, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών, ο Αριστείδης Παππάς.
– Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Πολιτικής Προστασίας, ο Γιώργος Λώλης στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Περάματος.
– Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών, ο Γιάννης Αϊβατίδης.
Ο Γιώργος Αρλέτος θα προεδρεύει στην Οικονομική Επιτροπή και ο Φώτης Βάββας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Ο Άρης Μπαρτζώκας ορίστηκε νέος Πρόεδρος στην ΔΕΥΑΙ.
Τέλος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο ανέλαβε ο Βασίλης Ζωγράφος, αρχιτέκτων- μηχανικός.

Η Τ. Καλογιάννη για τις ανεξαρτητοποιήσεις
Από τα μέσα ενημέρωσης, πληροφορήθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη τις ανεξαρτητοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Αιβατίδη και Αριστείδη Παππά.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της παράταξής σας, με την οποία κάνει στις συζητήσεις που έγιναν για συνεργασία με την δημοτική αρχή και το πλαίσιο στο οποίο αυτές πραγματοποιήθηκαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ενημερωθήκαμε από διαδικτυακές σελίδες για τη δήλωση που κατέθεσαν οι κκ. Ιωάννης Αϊβατίδης και Αριστείδης Παππάς στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, περί ανεξαρτητοποιήσεώς τους από την παράταξή μας.

Δηλώνουμε τα παρακάτω:
Η πρωτοβουλία τους αυτή, πραγματοποιείται χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση της παράταξής μας, με απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς όλα τα μέλη της.
Είναι γνωστό στη Δημοτική Ομάδα μας, ότι η παράταξή μας συμμετείχε σε συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με την παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του κ. Δημάρχου, βάσει προγραμματικών αρχών και ειλικρίνειας και όχι για σύμπραξη παρατάξεων, δηλαδή ενοποίηση των παρατάξεων.
Μοναδικός στόχος θα ήταν η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας του Δήμου και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας.
Για όλες τις συζητήσεις που έγιναν, όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας μας ενημερώνονταν αμέσως και αναλυτικά.

Όλα τα ανωτέρω παρακάμφθηκαν από τους δύο ανεξαρτητοποιηθέντες, που φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Ο χρόνος θα δείξει.
Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξή μας δεν μετείχε σε διαδικασίες προεκλογικών «υποστηρίξεων» ή «συμμαχιών», με απώτερο στόχο την ανάληψη «ρόλων» και την κατάληψη «θέσεων».
Τέλος, ευχαριστούμε τους κκ. Ιωάννη Αϊβατίδη και Αριστείδη Παππά για την, μέχρι χθες, προσφορά τους στην παράταξη.