ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έρχονται σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο, καθώς δίνεται πλέον η ευκαιρία στους πολίτες να αποφασίσουν μακριά από διχαστικά διλήμματα και ψευδαισθήσεις.
Από την απερχόμενη κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο και στρατηγική για τη χώρα, δεν υπήρξε η πολιτική ικανότητα για την διαχείριση της εξουσίας που ο Λαός τους έδωσε. Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και τα ψέματα έφεραν τη χώρα και τους πολίτες σε τραγικά αδιέξοδα .

Έχει στηθεί ένα περιβάλλον πόλωσης και διχασμού, ενός κακέκτυπου δικομματισμού. Οι εκλογές του Ιουλίου πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα για ουσιαστικό ρόλο, σ’ αυτούς που πιστεύουν στην ανάγκη να υπηρετηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης για την πραγματική και οριστική Έξοδο από την κρίση.
Σε αυτές τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την αυτοδυναμία. Και από την πλευρά της, κάνει τις δικές της προσπάθειες για να διεμβολίσει το χώρο του προοδευτικού κέντρου και της κεντροαριστεράς, ώστε να μπορεί να ασκήσει ελεύθερα τις δικές της συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να δώσει το πάνω χέρι στην αγορά, χωρίς το απαραίτητο πλαίσιο στήριξης για τους αδύναμους. Είναι η ίδια ΝΔ που μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε, ούτε ανέλαβε τις ευθύνες της για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό 2004-2009 που έφερε την οικονομική κρίση.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αντιδεξιό προοδευτικό μέτωπο ενώ συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και άσκησε σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, και είχαμε τη δεύτερη περίοδο εκτροχιασμού της οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις γνωστές μεταμφιέσεις του προσπαθεί να ξεγελάσει και πάλι τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους Ευρωπαίους.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν αξιοπρέπεια, δεν ξεγελιούνται και δεν εκβιάζονται για την ψήφο τους με παροχές της τελευταίας στιγμής. Γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες που οδήγησε ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών ακροδεξιών και άλλων γυρολόγων της πολιτικής, με τα επώδυνα μέτρα του τρίτου και τέταρτου αχρείαστου μνημονίου.

Ως ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχουμε ξεκάθαρες θέσεις. Υπέρ της Εθνικής συνεννόησης, στη βάση της ολοκληρωμένης πρότασης και του σχεδίου που διαθέτουμε, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, για να ξαναβρούμε την ισότιμη θέση μας στην Ευρώπη. Το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασισμένο στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης, για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, για τη παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας, με βάση τον πρωτογενή τομέα.
Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ζητά την ενισχυμένη στήριξη του εκλογικού σώματος, για να εγγυηθούμε την έξοδο από την κρίση. Την ενότητα, την αξιοπρέπεια και την προοπτική για όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, που πρέπει να επιστρέψουν και να παραμείνουν στον τόπο τους. Κανείς να μη ξεχάσει την προοδευτική του ταυτότητα.

Στις 7 Ιουλίου το αποτέλεσμα των εκλογών δεν πρέπει να διχάσει τη χώρα, ανάμεσα στη γνωστή συντηρητική δεξιά του κ Μητσοτάκη και την νέα δεξιά του κ Τσίπρα. Για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Για να μην ενισχυθεί η πόλωση που οδηγεί στα άκρα. Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η λογική επιστρέφει στη χώρα, στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών. H ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος. Οι εκλογές είναι πάντα διλημματικές. Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή νέες περιπέτειες. Ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και σιγουριά ή κοινωνική αδικία και ανασφάλεια. Ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και ομαλότητα ή ανισότητες και αστάθεια.

Το ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ σημαίνει δυνατό αντίβαρο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό, αποτελεί την εγγύηση απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε ένα ανεύθυνο και αποδεδειγμένα ανίκανο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποια πολιτική της Δεξιάς μπορεί να είναι ανάχωμα ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Μητσοτάκης είναι η παλιά αυθεντική δεξιά. Και ο κ. Τσίπρας δημιούργησε τη νέα Δεξιά. Είναι οι δυο όψεις της συντήρησης. Ας τους αγνοήσουμε.
Με ισχυρή στήριξη στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή και εθνική συνεννόηση. Είμαι σίγουρος, ότι η στήριξη αυτή θα αποτυπωθεί και στην κάλπη στις 7 Ιουλίου.

*O ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ είναι Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Πρώην Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ