Το Πολυτεχνείο Ζει

του Άλκη Παπάχρηστάκη, Αναπληρωτή Γραμματέα Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής

Νοέμβριος 1973/ Νοέμβριος 2021–48 χρόνια μετά–

Σαν σήμερα ο ελληνικός λαός, νεολαία, φοιτητές και εργάτες έσπασαν το γύψο που είχαν βάλει την Ελλάδα οι δικτάτορες τον Απρίλιο του 67. Ακουστήκαν συνθήματα όπως ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Η 17 Νοέμβρη του 73 είναι η μέρα που ο λαός στάθηκε όρθιος απέναντι στη Χούντα με συνθήματα όπως, κάτω ο φασισμός, εδώ Πολυτεχνείο , κάτω η χούντα, ελεύθερη Ελλάδα κ.α. Νεοι, φοιτητές, εργάτες ,γέμισαν το Πολυτεχνείο και τους γύρω χώρους, αδούλωτοι ύψωσαν το κορμί τους και την ψυχή τους απέναντι στα τανκς για την Ελευθερία, για την εθνική ανεξαρτησία, για την δημοκρατία. Και φτάσαμε στο σήμερα όπου μπορούμε να πούμε ότι η νέα γενιά δίνει τον αγώνα της καθημερινά για να επιβιώσει και προφανώς χωρίς ελπίδα. Η κρίση καί η πολιτική παρακμή της Νέας Δημοκρατίας ρίχνουν τη χώρα στα βράχια

Ο λαός με σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα ξεσηκωθεί ξανά για να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο στον Ελληνικό Λαό μαζί με την κοινωνική Ελευθερία, την ανεξαρτησία, την ισότητα και την αλληλεγγύη, την δημόσια παιδεία, την δημόσια υγεία με τον απόλυτο σεβασμό στην πατρίδα και τον λαό της.
Οι αγώνες ποτέ δεν σταματούν και η 17 Νοέμβρη του 73 δεν αποτελεί ένα χρονικό ορόσημο, αλλά πολύ περισσότερο ένα διαχρονικό σύμβολο διεκδικήσεων του λαϊκού Κινήματος στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.