Το πρώτο μήνυμα του Ελισάφ

Η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ στον Δήμο Ιωαννιτών , έχει τη δική του σημασία, επειδή όπως υπογραμμίζεται είναι ο πρώτος Εβραίος Δήμαρχος που εκλέγεται στην Ελλάδα.
Το μήνυμα του νέου Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ:
“Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα. Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Με ένα στόχο… Τα Γιάννενα της νέας εποχής.”

Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια: ” Θα είμαι δίπλα στη κοινωνία”
Στο εκλογικό κέντρο, υποδέχθηκε το αποτέλεσμα του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών η Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια, που σε μια πρώτη δήλωση είπε πως «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το 40% των συμπολιτών μας κατάλαβε αυτό που θέλαμε. Την αγάπη μας για την Άρτα και ένα πρόγραμμα που συνδιαμορφώσαμε για να βγάλει τον Δήμο από τα 5 χρόνια στασιμότητας».
«Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να είναι σίγουροι ότι δεν είναι μία ψήφος χαμένη. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου, όλους αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν για να γίνει γρήγορα γνωστή μία παράταξη 8 μηνών και να καταφέρει να περάσει στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών» είπε η κ. Ταπραντζή.

Επανεκλογή Χρ. Τσιρογιάννη με πανηγυρισμούς
Περίμενε μέχρι που ενσωματώθηκε και το τελευταίο από τα 96 εκλογικά τμήματα του Δήμου, ο Χρήστος Τσιρογιάννης για να πάει στο εκλογικό του κέντρο, όπου είχαν ήδη αρχίσει οι πανηγυρισμοί, των συνεργατών του και των ψηφοφόρων του.
«Από την Δευτέρα το πρωί θα δουλέψουμε για όλους τους αρτινούς… Οι εκλογές τελείωσαν, είμαστε όλοι αρτινοί και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί… Όποιος θέλει να προσφέρει, το Δημαρχείο έχει χώρο για όλους… Όσοι έχουν δεύτερες σκέψεις, δεν θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι», είπε ο κ. Τσιρογιάννης στις πρώτες του δηλώσεις.

Ευχαριστήριο της Χαράς Σφαλτού
«Φίλες και Φίλοι
θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Άρτας κο Χρήστο Τσιρογιάννη για την τιμή που μου έκανε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αρτινών Συνεργασία” ως υποψήφια Δημοτική σύμβουλος.
Πολύ περισσότερο όμως νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς , που σε αυτή την πρώτη μου προσπάθεια συμμετοχής στα κοινά του Δήμου μας , μου δώσατε έναν τόσο σημαντικό αριθμό ψήφων , γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα.
Παρά το γεγονός ότι τελικά δεν κατάφερα να είμαι σε εκλόγιμη θέση , αυτό για το οποίο θα ήθελα να δεσμευτώ είναι ότι θα είμαι δίπλα στον Δήμαρχο, δίπλα στους νέους Δημοτικούς συμβούλους και δίπλα σε όλους εσάς.
Γιατί η Άρτα αλλάζει. Και είμαι περήφανη για τον τόπο μου! Και γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα !
Με τιμή
Χαρά Σφαλτού»

Ευχαριστήριο του Βασίλη Ψαθά
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσες και όσους με τίμησαν με την ψήφο τους στις Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου, δίνοντάς μου την πρωτιά μεταξύ των συνυποψηφίων μου.
Τα προηγούμενα πέντε χρόνια εργάστηκα σκληρά με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο της Άρτας. Πορεύτηκα σεμνά, χωρίς έπαρση και αλαζονεία.
Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» και ο Αλέκος Καχριμάνης που εκλέχτηκαν από την πρώτη Κυριακή, θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους Ηπειρώτες, με στόχο την έξοδο από την οικονομική κρίση και την ανάπτυξη ώστε η Ήπειρος να καταλάβει τη θέση που της αξίζει σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες.

Ευχαριστήριο μήνυμα της Σίμου Αναστασίας
Οι εκλογές έγιναν. Ο λαός της Άρτας με τίμησε με την επανεκλογή μου ως Περιφερειακή Σύμβουλος. Οφείλω και εκφράζω τις αληθινές ευχαριστίες μου σε όλους όσοι/ες με ψήφισαν και μας έδωσαν την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας. Και περισσότερο, γιατί πίστεψαν στην αλήθεια και στην εργατικότητα. Το αποτέλεσμα το θεωρώ ως μια ψήφο εμπιστοσύνης στη συνέπεια, στο όραμα και στην κοινή προσπάθεια. Μια αναγνώριση του αγώνα που κάνουμε -χρόνια τώρα- κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του πανάξιου περιφερειάρχη μας κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Η συνέχεια θα είναι εντονότερη, χωρίς καμιά παρέκκλιση και η προσπάθειά μου ακατάπαυστη με γνώμονα το δίκιο, την ισότητα και την προκοπή του τόπου. Άλλωστε εγώ μια απλή εργάτρια είμαι.

Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας
O Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας κάνει γνωστή την ανανέωση της συνεργασίας του για τη νέα σεζόν, με τον προπονητή Τάσο Νταλάκα, όπως επίσης και με όλο το τεχνικό team της ομάδας, τον γυμναστή Ηλία Ρούσσα, τον προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστο Αράπη, τον φυσιοθεραπευτή Σωτήρη Άλευρή, τον φροντιστή Τάκη Μίντζα και φυσικά τον Γενικό Αρχηγό Θεόδωρο Σαλαμούρα.
Υπενθυμίζει επίσης σε όλους οτι η Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 19:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης «Νικόπολη Πρέβεζας»
Για 8η συνεχόμενη χρονιά, Tουρνουά Mπάσκετ 3οn3, το διάστημα 12-14 Ιουλίου 2019
Το 8ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις του αθλήματος να περάσουν τρεις ημέρες γεμάτες μπάσκετ σε ένα από τα μεγαλύτερα μπασκετικά event του καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, την φετινή χρονιά η διοργάνωση μεταφέρεται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πρέβεζας, λόγω ακαταλληλότητας των ανοιχτών γηπέδων του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας. Οι υποσχέσεις των τοπικών αρχών για πλήρη ανακατασκευή των χώρων του Κολυμβητηρίου δυστυχώς δεν έγιναν πράξη.
Την περασμένη χρονιά η προσέλευση του κόσμου και οι συμμετοχές των ομάδων ήταν ιδιαίτερη μεγάλη. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι οι ομάδες που συμμετείχαν έφτασαν τις 120 σε όλες τις κατηγορίες.

Τα προηγούμενα χρόνια μεγάλα ονόματα από το χώρο της καλαθοσφαίρισης έχουν δώσει το “παρών” στο τουρνουά, προσδίδοντας έτσι άλλο κύρος και αίγλη. Μεταξύ των ονομάτων είναι ο Αργύρης Καμπούρης, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Ευθύμιος Ρεντζιάς, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Γιώργος Μπόγρης, ο Βαγγέλης Ιωάννου, ο Βασίλης Σκουντής, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αναστάσιος Πηλοϊδης, ο Χρήστος Παναγιώτου, ο Κωνσταντίνος Μητσόπουλος και πολλοί άλλοι.
Οι προετοιμασίες για ένα ακόμα καλύτερο τουρνουά έχουν ξεκινήσει. Η οργανωτική επιτροπή του τουρνου
άυπόσχεται ένα 3ημερο γεμάτο μπάσκετ με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους συμμετέχοντες. Μην χάνετε χρόνο! Οργανωθείτε και ετοιμάστε τις ομάδες σας!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε είτε στα τηλέφωνα: 6959553341 και 6956012461 είτε στο email: basket3on3preveza@hotmail.gr.
Facebook: Preveza 3×3 basketball tournament
To προσεχές διάστημα θα βγει ανακοίνωση σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Συμβουλές-πληροφορίες για την προστασία των πολιτών από επιτήδειους 
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο διήμερο καταγράφθηκε κρούσμα εξαπάτησης ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στην περιοχή της Θεσπρωτίας από επιτήδειους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με το πρόσχημα υποτιθέμενης αγοράς προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά στο κατάστημα και με το πρόσχημα παραγγελίας προϊόντων, κατάφεραν με ψευδή στοιχεία (αποστολή μέσω viber, τραπεζικού αντιγράφου μεταφοράς χρημάτων μεγαλύτερου χρηματικού ποσού που υποτίθεται ότι κατατέθηκε εκ παραδρομής) να αποσπάσουν χρηματικό ποσό.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους και υποτιθέμενους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Επίσης, χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης καθώς και για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr – Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές.

Υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
Περισσότεροι από 36.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι υπέβαλαν, μέχρι το πρωί της Παρασκευής, ηλεκτρονική αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις.
Επιπλέον, έγιναν περισσότερες από 9.000 ρυθμίσεις εργοδοτών.Οι συνολικές επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε.Φ.Κ.Α. και του Κ.Ε.Α.Ο. για τη ρύθμιση οφειλών έφτασαν τις 210.000.
Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και την ιδιαίτερα σημαντική ελάφρυνση που αυτή προσφέρει, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν οριστικά από τα βάρη του παρελθόντος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας -Τμήμα Προμηθειών ,προκυρήσσει Διαγωνισμό για την Προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοαντιγραφικού χαρτιού, αναλωσίμων εκτυπωτών, φαξ & φωτοτυπικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας και του Κ.Ε.Σ.Υ. Άρτας, για το έτος 2019 . Προϋπολογισμός: 41.000,00 € με Φ.Π.Α.