ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΚΑΡΑΚΙΖΑ- Κοιτάζοντας την οθόνη, αγγίζοντας τα πλήκτρα

Στη σημερινή εποχή κυρίαρχο θέμα στην εκπαίδευση αποτελεί η εξ αποστάσεως διδασκαλεία. Στα πλαίσια αυτού του διάλογου οι Eκδόσεις Παπαζήση κυκλοφορούν το βιβλίο της κυρίας Τσαμπίκα Καράκιζα με τίτλο «Κοιτάζοντας την οθόνη, αγγίζοντας τα πλήκτρα», που πολλά έχει να προσφέρει σε αυτήν την επίκαιρη συζήτηση.

Με την έλευση του covid η εκπαιδευτική κοινότητα βίωσε ένα σοκ. Έγινε μια απότομη μετάβαση σε ηλεκτρονικά περιβάλλοντα επικοινωνίας με τα οποία η πλειοψηφία δεν ήταν εξοικειωμένη. Ενέκυψε επίσης το ζήτημα της μεταβολής της σχέσεως δασκάλου-μαθητή.
Μετά το σοκ που βίωσε η εκπαιδευτική ικανότητα τον Μάρτιο του 2020, παιδαγωγικές μέθοδοι δεκαετιών αναθεωρούνται και σωρεία ερωτημάτων προκύπτουν.

Οι έμπειροι και εξοικειωμένοι με τις νέες μορφές εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί δράττονται της ευκαιρίας και εμπλουτίζουν τα μαθήματά τους με προβολές βίντεο και πολυμεσικές εφαρμογές και ενώ περιμένουν ενθουσιώδη υποδοχή και ανταπόκριση του κοινού, εισπράττουν παγωμάρα και την αίσθηση ότι ομιλούν στο κενό.

Με το βιβλίο «Κοιτάζοντας την οθόνη, αγγίζοντας τα πλήκτρα», η συγγραφέας έρχεται να μας δώσει μία γενική και σφαιρική «εργαλειοθήκη», που θα βοηθήσει για μια ολιστική ανάπτυξη όλων των μετεχόντων.
Άλλωστε όπως και η ίδια επισημαίνει, το ζήτημα της επικοινωνίας μέσα στη διαδικτυωμένη τάξη έχει άρρηκτη σχέση με τα διακινούμενα αισθήματα.
ΙSBN 978-960-02-2480-1, Κωδικός ΕΥΔΟΞΟΥ 57880, Σχήμα 17×24, Σελίδες 485, Τιμή €27,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 783gr, Έκδοση Αθήνα 2010