Υπαναχώρηση για το θέατρο κάστρου-δεν ανοίγει για εκδηλώσεις

Διαμαρτυρίες από τους Συλλόγους που ετοιμάζονταν για παραστάσεις

Ενώ όλα ήταν έτοιμα για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, που θα πραγματοποιούσε μουσική εκδήλωση στο θέατρο στο κάστρο της Άρτας, οι συντελεστές της εκδήλωσης ειδοποιήθηκαν πως ο χώρος δεν είναι έτοιμος!!!
Προς το παρόν κανένας δεν δίνει εξηγήσεις αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το πισωγύρισμα έχει να κάνει με την στατικότητα των κερκίδων –για τις οποίες όπως υποστήριζαν από την αρχαιολογία ήταν ο λόγος για να καταργήσουν το θεατράκι- καθώς κανένας μηχανικός δεν βάζει υπογραφή, αλλά ούτε και η αρχαιολογία, της οποίας πλέον είναι «κτήμα», δεν φέρεται διατεθειμένη να κάνει όσα πρέπει.
Κι ενώ όλοι επαίνεσαν την προσπάθεια του Δημάρχου Αρταίων, που ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού να επιτρέψει τη λειτουργία του μικρού θεάτρου, σήμερα είναι εκείνος εκτεθειμένος απέναντι σε όσους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις και αιτήματα.

Εδώ να θυμίσουμε πως το κάλσε από τον Δήμο έλεγε πως «Οι Φορείς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο για την διάθεση του χώρου.
Με το Κάστρο περιποιημένο, ανοιχτό καθημερινά αλλά και Σαββατοκύριακα, προσβάσιμο και φυλαγμένο, επαναλειτουργεί και το Θέατρο της Ακρόπολης Κάστρου Άρτας ως χώρος εκδηλώσεων.
Πρόθεση, λοιπόν, της Δημοτικής Αρχής είναι μαζί με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις να ξεκινήσει η ενσωμάτωση του Κάστρου στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών. Κοινή διαπίστωση όλων, είναι πως οι Αρτινοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Θεατράκι στο Κάστρο της Άρτας, επιστρέφει ξανά στις ζωές δημοτών και επισκεπτών».
Όπως μάλιστα ανακοίνωνε ο κ. Τσιρογιάννης κατά την τελευταία επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας. Μενδώνη στην Άρτα ο Δήμαρχος ζήτησε να παραμείνει το θεατράκι στο Κάστρο ανοιχτό και να μην μετακινηθεί η κερκίδα, με τον Δήμο να προτίθεται να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες επισκευής της κερκίδας και ελέγχου στατικότητας. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε το αίτημα έτυχε θετικής απάντησης από την Υπουργό και έτσι το θεατράκι όχι μόνο δεν θα μετακινηθεί αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Αρταίων στο τηλέφωνο 26813 62115 υπεύθυνο κ. Αρκουμάνη Θανάση, για τη διάθεση του χώρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» του Δήμου Αρταίων.
Ο χώρος έχει χωρητικότητα 400 περίπου θεατών, ενώ θα υπάρχει χώρος για καμαρίνια και τουαλέτες για τους συντελεστές της εκδήλωσης. Σημειώνεται, πως οι Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του χώρου του κάστρου.

«Ολοκληρώνουμε την ανάπλαση της περιοχής του Κάστρου, ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας που σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ μας, θα αποδώσουμε ένα ολοκληρωμένο χώρο αναψυχής και πολιτισμού στους δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας. Δρομολογούμε και υλοποιούμε έργα που αλλάζουν τουριστικά και ομορφαίνουν την πόλη μας, διευκολύνοντας παράλληλα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.
Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η συναυλία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ανοιχτό Θέατρο Κάστρου που είχε προγραμματισθεί για την Παρασκευή 3 Ιουνίου δεν θα γίνει!

Τζένη Ταπραντζή: απίστευτη προχειρότητα

«Το θεατράκι του Κάστρου δεν θα ανοίξει ποτέ….» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τζένη Ταπραντζή, Επικεφαλής Δημοτικής Αναγέννησης, στην οποία τονίζει και τα εξής: «Η “Δημοτική Αναγέννηση καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή ,που για μια ακόμη φορά, βιάστηκε να δηλώσει ότι το “θεατράκι” του Κάστρου θα ξαναανοίξει τις πύλες του…
Και αναρωτιόμαστε:
1.Γιατί δεν έγινε τότε η επιθεώρηση για τη στατικότητα των κερκίδων;;
2.Η κ.Παπαδοπούλου γιατί δεν ενημέρωσε, ώς όφειλε, για τις εργασίες που κάνει;;
Πραγματικά αισθανόμαστε έκπληκτοι και ξαφνιασμένοι συνάμα με την απίστευτη προχειρότητα και επιπολαιότητα που κάποιοι αποφασίζουν..
Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι…
Δεν πάει άλλο!!…
Δεν γίνεται με αποφάσεις κάτω από το τραπέζι να στερούμε από τους συνδημότες μας το ωραιότερο σημείο εκδηλώσεων της πόλης μας…
Η “Δημοτική Αναγέννηση” θα διεκδικήσει με “όποιο τρόπο” το θεατράκι της Αρτας μας…».