Χρήστος Τσιρογιάννης στο Facebook

Τοποθετούμε νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην οδό Γώγου Μπακόλα. Ξεκίνησαν οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού, για να φωτίσουμε …αρκετές γειτονιές του Δήμου Αρταίων.
(Σ.Σ. στη Γ. Μπακόλα, είναι και τα γραφεία της «Η», οπότε δεν μπορεί να μη συγχαρούμε τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη).

Η ομολογία του Άρη…
Έγραψε στο Facebook ο γνωστός συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Άρης Ραβανός: «Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει το βράδυ (10:03- 11:50 μμ) της προσεχούς Παρασκευής 12/7. Μετά από περίπου 11 μήνες ολοκληρώνεται η παρουσία μου στη Δημόσια Τηλεόραση και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ-1 όπου είχα τον συντονισμό και την παρουσίαση της πολιτικής εκπομπής «Επόμενη Μέρα» κάθε Παρασκευή βράδυ. Η τελευταία εκπομπή θα κλείσει με την παρουσία φίλων και καλών συναδέλφων δημοσιογράφων με τους οποίους θα συζητήσουμε για την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό με βάση το αποτελέσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Αυτούς τους 11 μήνες από το βήμα που είχα μέσα από την εκπομπή που παρουσίαζα, από την καθημερινή και για 8 περίπου μήνες παρουσία μου στην πρωινή εκπομπή του Νίκος Παναγιωτόπουλος και της Alexaki Maria όπου διαβάζαμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και κάναμε το πρώτο πολιτικό σχόλιο της ημέρας, αλλά και από τις άλλες εκπομπές που προσκλήθηκα και συμμετείχα ως καλεσμένος πιστεύω ότι κινήθηκα εντός του πλαισίου που ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Υπερασπίστηκα την ελευθερία γνώμης και έκφρασης, προσπάθησα να συμβάλλω στην ενημέρωση των τηλεθεατών με ισορροπία, ανεξαρτησία, ειλικρίνεια και εντιμότητα. Ουδείς 11 μήνες παρενέβη στη δουλειά μου από τη διοίκηση της ΕΡΤ, δεν μου έθεσε το παραμικρό ζήτημα ως προς τους καλεσμένους και το περιεχόμενο της εκπομπης, όσο και εάν αυτό δεν γίνει πιστευτό από κάποιους. Ειλικρινά να ευχαριστήσω δημόσια όσους με εμπιστεύτηκαν, τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης σε όλα τα επίπεδα και κυρίως όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που με ανέχτηκαν, με σεβάστηκαν και με βοήθησαν πάρα πολύ. Η συμβολή όλων -από το κοντρόλ, τις κάμερες, τους σκηνοθέτες, την παραγωγή, κα- ήταν όλοι εξαιρετικοί. Η ΕΡΤ σε όλα τα επίπεδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Ήταν μεγάλη μου χαρά που τους γνώρισα και συνεργαστήκαμε. Καλή τύχη, δύναμη και υγεία σε όλες και όλους. Η δημοσιογραφική πορεία συνεχίζεται…».
Η ομολογία του Άρη Ραβανού, πως ουδείς από την ΕΡΤ παρενέβει στο δημοσιογραφικό του έργο, αν μη τι άλλο, είναι μια έντιμη πράξη, που στις μέρες μας, ειδικά στο χώρο της δημοσιογραφίας, είναι είδος εν ανεπαρκεία.

ΔΕΥΑ Άρτας: Ρυθμίσεις οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις
Τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις έχουν οι οφειλέτες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑ).
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ σε εφαρμογή του σχετικού Νόμου, δίνει τη δυνατότητα ρυθμίσεων με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, όπως ακριβώς προβλέπει ο Νόμος.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση είναι η 16η Σεπτεμβρίου

2019 και για την ένταξη στη ρύθμιση του οφειλέτη θα πρέπει:
Ο λογαριασμός να εκδίδεται στο όνομά του
Αν είναι μισθωτής θα πρέπει να έχει την συναίνεση του ιδιοκτήτη του ακινήτου που προσυπογράφει το διακανονισμό ως συναινών
Στο διακανονισμό θα υπάγονται όλες οι οφειλές προς την επιχείρηση του αιτούντος από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται.
Η ρύθμιση οφειλής καταργείται στην περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού ύστερα από την καθυστέρηση τριών δόσεων και στην περίπτωση μη εξόφλησης τρεχόντων λογαριασμών μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης που αναγράφεται σε αυτούς.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 2681070140.

Aιτήσεις στο ΚΕΤΕΚ – EΠAΣ OAEΔ Άρτας
Οι στις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ Άρτας που θα λειτουργήσουν για το σχολ. έτος 2019 – 2020 συνεχίζονται και μέχρι 30-8-2019 στη Γραμματεία του ΚΕΤΕΚ – EΠAΣ OAEΔ Άρτας από ώρα 08:00 – 13:30.
Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι οι εξής:
1.Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
2.Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας
3.Bοηθών Φαρμακείου
4.Τεχνιτών Θερμικών κ Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
5.Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών.
6.Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων.
Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. είναι διετής.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν νέοι και νέες και οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και
I.Kατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α΄ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας και

II.Έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003.
Στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχονται:
1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
2. Απαραίτητα βιβλία – βοηθήματα
3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται
και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα,
προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
5. Σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
6. Επίδομα στέγασης και σίτισης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
7. Αναβολή Στράτευσης.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το ΚΕΤΕΚ – ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Άρτας, Διόδια Άρτας Πέτα, ΤΗΛ. 2681070006 e.mail :epas.arta@oaed.gr

Δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα καιρικά φαινόμενα στη Βόρειο Ελλάδα
Εξ αφορμής του θανάτου 6 συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό πολλών άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Εις αυτήν την συγκλονιστικήν στιγμήν διά τους κατοίκους της Χαλκιδικής και γενικότερα της βορείου Ελλάδος, η Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως ευρίσκεται πνευματικώς και προσευχητικώς κοντά εις τας οικογενείας των θυμάτων και εις τους πληγέντας. Παρακαλεί τον Δημιουργόν και Προνοητήν του παντός να επουλώση τας πληγάς των και να φυλάττη την περιοχήν και όλην την Ελλάδα από κάθε περαιτέρω κίνδυνον και απειλήν.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται να μας υπενθυμίσουν, όχι απλώς την δύναμιν της φύσεως, αλλά μάλλον την αντίδρασίν της ως αποτέλεσμα των ασεβών ανθρωπίνων παρεμβάσεων εις αυτήν. Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως γνωστόν, επί δεκαετίας, αγωνίζεται δια την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι ο κοινός οίκος μας, και οφείλουμε όλοι να μην το καταστρέφουμε, διότι οι συνέπειες επηρεάζουν όχι μόνον τον τόπο όπου καταστρέφεται το φυσικό του οικοσύστημα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να κινηθή προς αυτήν την κατεύθυνσιν της διαφυλάξεως της Δημιουργίας και παρακαλούμε όλους να προσευχηθούν δια την ανάπαυσιν των ψυχών των θυμάτων και την αποκατάστασιν της υγείας των τραυματισθέντων από αυτήν την νέα φυσική καταστροφή, καθώς επίσης να συμπαρασταθούν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, εις τους συνανθρώπους μας που υπέστησαν ανυπολόγιστες υλικές ζημίες¨.

ΕΊΠΑΝ
«Οι γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με την όλο και αυξανόμενη Τουρκική επιθετικότητα τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, υπενθυμίζουν την ανάγκη μίας πραγματικά κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, ώστε τα Ευρωπαϊκά σύνορα να έχουν και Ευρωπαϊκή προστασία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αμέσως μετά την εκλογή του Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Άντε γεια τώρα, βγάλε το ψωμί σου από το ΣΚΑΪ λιβανίζοντας τον Μητσοτάκη»
O Παύλος Πολάκης στο facebook προς τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη, με αφορμή την αρθρογραφία του δημοσιογραφία.

«Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους τουρίστες, η θεομηνία έχει περάσει. Δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος και λόγος ανησυχίας. Δεν υπάρχει λόγος οι τουρίστες ούτε να διακόψουν τις διακοπές τους, ούτε να να τις αναβάλλουν όσοι έχουν προγραμματίσει να έρθουν»
ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης για τους τουρίστες που επέλεξαν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους.

«Από την πρώτη στιγμή που είδαμε αυτά τα φαινόμενα, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θανάση Κουρεμπέ, ζητώντας του άμεσα να πάνε κλιμάκια επιθεωρητών σε όλες τις πληγείσες περιοχές… Θα διαπιστώσουν και θα καταγράφουν τις ζημίες, προκειμένου να κινηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων, προτού παρέλθουν οι νόμιμες προθεσμίες που υπάρχουν για τις δηλώσεις που κάνουν οι παραγωγοί».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, για τις καταστροφές που άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως την Χαλκιδική.

Δημοπρατήθηκε η διπλή οδική σύνδεση ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ ΟΔΟΥ
Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα αποσφραγιστούν ηλεκτρονικά, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 15 Ιουλίου οι προσφορές για το έργο «Κατασκευή – αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» προϋπολογισμού 48.100.000€.
Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας. Η οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων:

(α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων, και
(β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.
Στην παρούσα εργολαβία περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή κάθε είδους έργων που αφορούν στον νέο αγωγό ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 km και συγκεκριμένα στο:
i. τμήμα Άκτιο – Αγ. Νικόλαος περίπου 2,6 km και στο
ii. τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα περίπου 5,1 km.
Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε 34 μήνες από την έναρξη των εργασιών.
Η προσπάθεια ετών της Δημοτικής Αρχής δικαιώνεται, γιατί δεν πετυχαίνει μόνο την κατασκευή ενός ασφαλούς και σύγχρονου οδικού δικτύου, αλλά και την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στα συγκεκριμένα τμήματα που υδροδοτούν τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα.