Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση ΝΔ πρώτα υπονομεύει τα ΑΕΙ και κατόπιν τα «μεταρρυθμίζει»

Σφοδρή κριτική άσκησε η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ στην κυβέρνηση, κατά την παρέμβασή της στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γ. Κουβαρά, αναφορικά με την «μεταρρύθμιση εντός εισαγωγικών» που επιχειρεί στην ανώτατη εκπαίδευση «Εδώ έχουμε μία άκρως συντηρητική στροφή προς την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν παιδείας».

«Η εμπορευματοποίηση του αγαθού της δημόσιας, δωρεάν παιδείας δεν αποτελεί μεταρρύθμιση» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρος της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον Τ/Σ EΡΤ News και στον Γ. Κουβαρά. Σε θέματα διαφοράς αντίληψης για το κοινωνικό κράτος και για την ανεύρεση λύσεων για τη σημερινή πραγματικότητα στη χώρα επικεντρώθηκε στη συνέχεια η κ. Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής έδειξε τις, υπονομευτικές για τη δημόσια παιδεία, δικές της: εξισώνοντας τα πτυχία κολεγίων με τα ελληνικά πανεπιστήμια, εισάγοντας την ελάχιστη βάση εισαγωγής αποκλείοντας από τα πανεπιστήμια 35.000 υποψηφίους, περιορίζοντας τον αριθμό των σχολών συρρικνώνοντας στην ουσία πολλά πανεπιστήμια και σχολές και φροντίζοντας να δυσφημίσει την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση. Εκτός από την παραβίαση του συντάγματος, χθες κατήργησε και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων παρεμβαίνοντας εκβιαστικά για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις».

Σχετικά με τις καταλήψεις και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε τα εξής: «Το ποιο τρόπο θα βρουν οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα να αντιδράσουν σε οπισθοδρομική μεταρρύθμιση είναι δικό τους θέμα. Το δικαίωμά τους να αντιδράσουν το στηρίζουμε απολύτως. Το βέβαιο είναι», συνέχισε «ότι οι μεγάλες, αυτές αλλαγές δεν γίνονται χωρίς συνεννόηση, χωρίς να υπάρχει διεργασία, διαβούλευση με την κοινωνία, την οποία την αφορά άμεσα. Και ξέρετε, το ζήτημα των πανεπιστημίων δεν περιορίζεται μόνο στους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Αφορά το σύνολο της χώρας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις». Ξεκαθάρισε η βουλευτής Άρτας διευκρινίζοντας ότι «στηρίζουμε τις υγιείς αντιδράσεις της κοινωνίας η οποία βρίσκεται προ εκρήξεως ούσα σε πολύ χειρότερη θέση κατά τον 5ο χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ με τον Πρωθυπουργό «να κάνει έφοδο για να αφανίσει ό,τι υπάρχει στη χώρα ξεκινώντας από την οικονομία, την ακρίβεια, τα νοικοκυριά, τον τρόπο που ζουν, τη νεολαία που της έχει κόψει κάθε όνειρο και κάθε δυνατότητα».