Όλγα Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα

Συνέντευξη παραχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.
Σχετικά με τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τη χθεσινή στάση του Πρωθυπουργού στη Βουλή η κ. Γεροβασίλη τοποθετήθηκε ως εξής: «Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι οι αυξημένες περιπολίες δυστυχώς κατά τον ίδιο θα έχουν και αυξημένα ατυχήματα. Για αυτή τη δήλωση την οποία χθες αρνήθηκε ο Μητσοτάκης να αποδεχθεί αποκαλώντας ψεύτη τον Πρόεδρο του Σύριζα οφείλει σήμερα να ζητήσει μια συγγνώμη. Χθες έγινε μια θεατρική παράσταση από τον Μητσοτάκη στο ελληνικό κοινοβούλιο αρνούμενος να αποδειχθεί την αλήθεια.

«Η εποχή που μπορούσε με τη γνωστή γκεμπελική μέθοδο, πες- πες κάτι θα μείνει να διαστρέφει την αλήθεια για το ποιος είναι ψεύτης, ποιος καταστρέφει τη χώρα και ποιος φέρνει προδοτική συμφωνία, πέρασε. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός. Αυτό δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη. Οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα.
Σχετικά με την Προανακριτική, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «επιμένουμε στη θέση μας ότι αυτή η επιτροπή από τη στιγμή που έχει συγκροτηθεί και συσταθεί δεν υπάρχει όργανο που να μπορεί να αλλάξει τη σύνθεσή της. Περιμένουμε την απάντηση του Προέδρου της Βουλής στην επιστολή του κ. Τσίπρα με την οποία του εκθέτει το ζήτημα. Το θέμα είναι θεσμικό. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμβατή με τις αρχές της δημοκρατίας. Αυτή η επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για εξαίρεση μέλους»
Κλείνοντας, επεσήμανε ότι «Σκάνδαλο συγκάλυψης λέγεται η σύσταση αυτής της προανακριτικής. Διότι δε θέλει η ΝΔ να αποκαλυφθούν τα στοιχεία».