Δήμος Αρταίων: Δωρεάν ένας μήνας στις νέες εγγραφές του Δημοτικού Ωδείου

Το Δημοτικό Ωδείο Άρτας θέλοντας να στηρίξει την μουσική παιδεία στην τοπική κοινωνία και με πλήρη επίγνωση των δύσκολων οικονομικών της εποχής μας, προχωρά στην απαλλαγή των τροφείων για ένα μήνα για όλες τις νέες εγγραφές.
Συγκεκριμένα για όλους τους πολίτες που θα κάνουν την εγγραφή τους έως 29 Ιουνίου 2020, θα είναι δωρεάν τα μαθήματα εκμάθησης μουσικού οργάνου.

Δήμος Πωγωνίου: αγροτική οδοποιία
Ένα σημαντικό έργο για την στήριξη της αγροτικής οικονομίας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης καθώς ολοκληρώθηκε η συμβασιοποίησή του. Πρόκειται για το έργο που αφορά την αγροτική οδοποιία Δημοτικών Ενοτήτων Καλπακίου και Άνω Καλαμά και θα βελτιώσει την προσπελασιμότητα στον κάμπο Βελλάς – Παρακαλάμου.
Ο συγκεκριμένος κάμπος είναι ένας από τους μεγαλύτερους του Νομού Ιωαννίνων και η εκτέλεση της αγροτικής οδοποιίας θα μειώσει το κόστος μεταφοράς των προϊόντων. Παράλληλα θα επιτρέπει την ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων και την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Σχολικό Πρωτάθλημα “Πάμε Ανακύκλωση” 2019-2020
Ο Δήμος Ιωαννιτών βραβεύει τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση»2019-2020στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.
Η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους, καθώς η προσπάθεια των μαθητών ήταν εντυπωσιακή παρά το μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους, ώστε να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά.
Τα δημοτικά σχολεία (34 σε αριθμό) συνέλεξαν περισσότερα από 12.200 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες, ενώ παράλληλα η προσπάθεια ενισχύθηκε μέσω της δωρεάς πόντων στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».
Τη βράβευση υποστηρίζουν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η ΑΦΗΣ, το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και η Αειφορική Ηπείρου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Στα Γιάννενα και την Κόνιτσα ο Κώστας Αρβανίτης
Στα Γιάννενα και την Κόνιτσα θα βρεθεί το τριήμερο 11 – 13 Ιουνίου ο Κώστας Αρβανίτης.
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη μετά την πανδημία εξόρμησή του στην περιφέρεια, θα πάρει μέρος σε δημόσια εκδήλωση για το περιβάλλονκαι θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς, εκπροσώπους εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, και μέλη του κόμματος.
Την Παρασκευή το μεσημέρι θα παρέμβει στην ημερίδα με θέμα «Το Μέλλον των Προστατευόμενων Περιοχών, στο πλαίσιο του νέου Περιβαλλοντικού Νόμου» που διοργανώνουν οι Φορείς Διαχείρισης της Παμβώτιδας και του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων από κοινού με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect Ηπείρου. Αντικείμενο της ημερίδας οι επιπτώσεις και οι κίνδυνοι από την αντιπεριβαλλοντική νομοθεσία, που ψηφίστηκε μόλις πρόσφατα από την Κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.
Θα προηγηθούν συναντήσεις με εργαζόμενους στο νοσοκομείο, την τοπική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και ανοιχτή σύσκεψη με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το Σάββατο θα επισκεφθεί χωριά που φιλοξενούν πρόσφυγες.
Τον Ευρωβουλευτή θα πλαισιώσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μερόπη Τζούφη, οι πρώην βουλευτές Χ. Μαντάς & Γ. Στέφος, αλλά και τα στελέχη της Νομαρχιακής με τη βοήθεια και στήριξη των οποίων διοργανώνεται και αυτή η περιοδεία.

*Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων στο τουρισμό στις 10/6 μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό –επισιτισμό Πάργας που ανήκουν στη ΛΑΝΤΖΑ-αγωνιστική κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό και επισιτισμό, εφαρμόζοντας την απόφαση της σύσκεψης εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στη Πάργα στις 23 Μάη πραγματοποίησαν συνάντηση στον ΟΑΕΔ για να ενημερωθούν και να καταθέσουν τα αιτήματα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη

*Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται ακόμη πιο αποφασιστικά επισήμανε σε παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας για τα 76 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ζητώντας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

*«Να ανοίξει το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Καναλάκι και να προσληφθεί προσωπικό για τη καλύτερη εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής. Είναι απαράδεκτο οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποίηθηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού να προχωρούν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (επί διακυβέρνησής τους έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής στο Θεσπρωτικό) έχουν τεράστιες ευθύνες που στηρίζουν την ταξική πολιτική των τραπεζών ενάντια στο λαό, αφού κρατήσανε και κρατάνε τις τράπεζες στον έλεγχο των ιδιωτών, παρότι το χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση τους το έδωσε το ελληνικό δημόσιο μέσω του ΤΧΣ!» ζητά με ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

*Η COCO-MAT πιστή στην στρατηγική εξωστρέφειας που ακολουθεί, διευρύνει συνεχώς το δίκτυο καταστημάτων της. Στόχος της εταιρείας από την ίδρυση της το 1989 έως σήμερα, είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας ύπνο από φυσικά υλικά σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Έτσι, επιδιώκει να έχει φυσική παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, εξυπηρετώντας άμεσα τους πελάτες και λειτουργώντας ως ο καλύτερος πρεσβευτής των ελληνικών αξιών στο εξωτερικό.
Ένα νέο κατάστημα COCO-MAT, ανοίγει τις πόρτες του στο Τόκυο στις 17 Ιουνίου, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των καταστημάτων της ελληνικής πολυεθνικής στα 106 παγκοσμίως.

*Εντυπωσιακή ως προς την πληρότητα και τις λεπτομέρειες των στοιχείων που περιλαμβάνει, τόσο για τα αποτελέσματα χρήσης του 2019 όσο και για τις επιπτώσεις του Covid-19 στις εργασίες της, είναι η Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση 2019 της Εθνικής Ασφαλιστικής που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Η έκθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρεται σε ειδικό κεφάλαιο με τίτλο «7. Γεγονότα μετά την ημερομηνία του ισολογισμού – πανδημία Covid-19» στα σημαντικότερα μεγέθη του ισολογισμού της και πώς επηρεάζονται από τον κορονοϊό.

*Σύμφωνα με το νόμο 4055/2012 από 01/03/2013 αρμόδια υπηρεσία έκδοσης του πιστοποιητικού περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης είναι το οικείο Ειρηνοδικείο της κατοικίας του θανόντος
Για τους αποβιώσαντες πριν την 01-03-2013 οι ενδιαφερόμενοι για την έκδοση του πιστοποιητικού περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης θα απευθυνθούν και στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο
Η διοικητική διαδικασία «Χορήγηση πιστοποιητικού περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης από Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο» διεκπεραιώνεται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

*Η εταιρεία Αχαϊκά Πλαστικά Α.Ε.Β.Ε., ιδιοκτησίας της κυρίας Θανασσούλια, ενεργού μέλους του Σ.Ε.Γ.Ε., πλήρως ευαισθητοποιημένη και συνειδητοποιημένη με την παρούσα κατάσταση, και θέλοντας να συμβάλλει στο ελάχιστο στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Sars-Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, επινόησε και προχώρησε σε κατοχύρωση ενός νέου προϊόντος, το κάλυμμα μιας χρήσης PE για ξαπλώστρες παραλίας, για μεγαλύτερη ασφάλεια με τα κοινόχρηστα αντικείμενα.
Το κάλυμμα αυτό απευθύνεται για χρήση σε ξενοδοχεία, πισίνες και beach bars. Είναι: ασφαλές, ανθεκτικό, αδιάβροχο, διάφανο, ώστε να μην αλλοιώνει το χαρακτήρα του καταστήματος και οικονομικό.

*Μετά από την άρση του lockdown και κατόπιν αιτήματος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Ξεναγών Θεσσαλονίκης-Βορείου Ελλάδος, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προμήθευσε τους ξεναγούς με τις μάσκες προστασίας πολλαπλών χρήσεων με το λογότυπο της πόλης Thessaloniki:“Many stories, one heart”.
Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Συλλόγου Ξεναγών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος κ. Αναστασία Γαϊτάνου στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, τόνισε τον σημαντικό ρόλο του ξεναγού στην διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και την άμεση επιρροή στον τουριστικό και οικονομικό τομέα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

*«Μου κάνει εντύπωση, που άνθρωποι που έχουν περάσει από κυβερνητικές θέσεις, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει κριτική. Εμείς κάνουμε κριτική για παράδειγμα, στο γεγονός ότι αυτά τα 32 εκατ μπορούσαν να δοθούν για την τουριστική μας καμπάνια, με τρόπο διαφανή, διαυγή, να υπάρχουν αναρτήσεις στο διαύγεια. Επειδή ασχολούμαστε και γνωρίζουμε από επικοινωνία, καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κόστος για ένα βίντεο και μια καμπάνια. Φαντάζομαι το γνωρίζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουν κάνει πολύ ακριβές καμπάνιες στο παρελθόν. Το θέμα είναι ότι επιλέγουν ένα δρόμο που θυμίζει τον δρόμο 2011-2015». Από συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ “Παραπολιτικά Fm”